Mijn laatste koi

Mijn laatste koi

Vandaag zet ik mijn laatste koi die ik nog over heb in het zonnetje. De aantallen beginnen te slinken, de vijvers moeten opnieuw gevuld worden. Ik krijg wel minder goed nieuws door in verband met de shows in Japan.

De Rinyukai show is dat jaar afgelast, vermoedelijk zal het coronavirus hier mee te maken hebben. Of dit een nadelig effect gaat hebben voor de handel en wandel van de koibusiness is mij niet bekend, maar schijnbaar is Japan het land dat het meest getroffen is door het virus na China.

Ik heb besloten om vandaag de laatste 4 koi die op film gezet zijn te presenteren

KOHAKU 1910012

Deze kohaku heeft het nadeel dat  het een vervangkoi is voor een overleden koi die ik bij Matsue had aangekocht, en bovendien nog één van mijn lievelings kohaku die ik tot 80 cm wou laten doorgroeien. Het zijn dingen die gebeuren en die je zo snel mogelijk moet vergeten. 

Deze kohaku is maar een schim van de waarde van de koi die ik verloren ben, maar desalniettemin kan ik deze wel op prijs stellen. Ik ga er niet veel doekjes rond winden, want dat heeft geen enkel nut. Vandaag of morgen zal ik er een geschikte klant voor vinden, en dan zal ik het verlies moeten inslikken. Het zij zo....

KOHAKU 1910013

Ik besloot deze kohaku tegelijkertijd mee aan te kopen. Deze kan ik wel pruimen en vind ik bijzonder aangenaam. het sterke beni in combinatie met een plezierig patroon heeft mijn goedkeuring. Het zijn betaalbare koi die in een gezonde vijver thuishoren.

SHOWA SH-V19-10205

Ik denk een onderschatte showa. Ze is niet overdreven groot, maar wat is er mis aan klein en interessant. Laat deze voorlopig maar zitten, ze presenteert niet voldoende om nu verkocht te worden. Misschien voor de kenners een mogelijkheid. Bij ons ligt ze wel in het bovenste schuitje.

SHOWA SH-V19-10216

Voor deze showa kan ik dezelfde uitleg geven als bij de hierboven aangeduide showa. Tijd brengt raad, en wij geven dit soort showa de mogelijkheid om verder te ontwikkelen, de geschikte klant bied zich morgen of vandaag wel aan als de ontwikkeling wat verder is. Het zijn allen koi die ik in mijn opgroei zal verder open laten bloeien.

TENSLOTTE: HAPPY BIRTHDAY BEN...

Meer afbeeldingen

Mijn laatste koi: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

3 reacties

KONDHO

Proficiat Ben, evenveel genot als op de foto\'s.  Voor de dromers bijna halfweg, ... .


Johan

Ben van harte gefeliciteerd maak er een mooie dag van.


David

Gelukkige verjaardag Ben.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240