Mijn ode aan Virgin

Mijn ode aan Virgin

Iedereen kent de koi ondertussen wel, maar weinigen zullen het aandurven om deze koi aan te kopen, mede door de moeilijkheidsgraad van deze kohaku.

Het is trouwens ook niet de bedoeling om deze snel te verkopen, integendeel, mijn bedoeling was om deze nog 3 jaar in de mudpond te laten, waarvan er nu reeds 1 van verlopen is. Het is dus wachten op 2013 om het uiteindelijke resultaat te tonen.

Geniet eerst even van dit filmpje. Je kan het eventueel vergelijken met dit filmpje van oktober 2010 om ontwikkelingen te herkennen.

Wij waren in ieder geval ontzettend dankbaar met het resultaat van het afgelopen resultaat, en wel om volgende redenen. Uiteraard in de eerste plaats haar doorgroei naar bijna 80 cm is al zeer cruciaal. Hier wordt nog maar eens aangetoond dat de doorgroei naar 90+ een mogelijkheid is. Wij rekenen op 7/8 cm dit jaar en het laatste groeijaar nog eens minimum 5 cm.

Virgin heeft tot hiertoe gebracht wat we ervan verwachten, ondanks de ondeskundige opmerkingen van enkele anderen. Dat het sashi nog niet helemaal is opgeklaard kan een klein kind beoordelen, daar moet je geen deskundige voor zijn. Wij zien dat natuurlijk ook, maar dat maakt deel uit van de kennis van de kweker en onze gok. Het ene schubje hi of sashi dat je achter het tweede patroon zit, zal vermoedelijk niet kunnen weggehaald worden, en zal ook niet verdwijnen. So what....

Het sashi in het staartgedeelte is reeds voor 40% ingeklaard tegenover verleden jaar. Dit stemde ons vrolijk, want dat was een grote gok. Virgin is echter een kleindochter van de belangrijkste oyakoi van Takigawa (zie foto), wat weer een dochter is uit de Donguri bloedlijn van Sakai SFF.

Dit wetende hebben wij op het inklaren van het sashi gegokt, en dit jaar worden wij gesterkt in onze overtuiging. Het hi van Virgin is wel van zodanig hoge kwaliteit dat je ze "in the flesh" moet zien om dit te kunnen beoordelen. Het is wel zo sterk en dik, dat het later, als de koi zal finishen, een lust voor het oog zal zijn. Nu nog zacht oranje en overal egaal, straks zal het de juiste intensiteit uitstralen. Dit in combinatie met de opkomende fukurin en guanine (uitgesproken guani, en is de glans die zich bevind in de subcidis of daar waar spieren contact maken met het onderhuids bindweefsel. Guanine en Melanine kunnen hier worden aangetroffen.) zal ze glanzen als een spiegeltje.

Nu het staartstuk, het zogenaamde minpuntje van de koi. Dit is nu wat zo belangrijk zal worden in de toekomst en waar wij met de kweker urenlang over gediscusieerd hebben. Er is niemand die een body als Sakai SFF kan maken, dat is in alle kringen bekend. Er is echter 1 iemand die in Japan bekend staat als de leverancier van grote stevige en sterke vissen....idd Takigawa.

In plaats van naar de dikte van het staartstuk en de ozutsu te kijken, moet je vooral de hoogte in ogenschouw nemen. heb je deze staartpartij al bij een andere koi gezien...kijk goed hoe hoog het staarteinde is, net een flatgebouw zo hoog, en dan die staart. Dat lijkt wel het staartuiteinde van een orka. De breedte komt er zeker in hoor, tenminste dat geloven wij, want dat is het laatste wat erin zal groeien. De body zal als het ware in het staartstuk schuiven. Het is niet zoals in het liedje..."en de zon zal zakken in de zee..., maar de body zal zakken in de staart.....

Zowel Takigawa San als wij, en dan met name Ben, vertrouwen voor de volle 100 % in het opdikken van het staartstuk. Het staartstuk zal als laatste de body de juiste en gewenste vorm geven. Je kan de verandering via de foto al voorstellen. Dit wordt ten stelligste ondersteund door Takigawa San, en niet omdat wij zo een lieve jongens zijn...Iedereen die Takigawa San kent weet hoe integer en correct deze kweker is.

De verbreding van het hoofd heeft zich al duidelijk ingezet, en de kandijkleur van het loupezuivere hoofd is een onmiskenbaar pluspunt. Het rode patroontje onder het linkeroog, is al lang vergeven en zal men zelfs niet meer opmerken als ze volwassen is. De foto geeft nu al de toekomstige body uitstraling weer, en ik geloof er zeer sterk in dat ze de juiste verhoudingen zal weergeven binnen enkele jaren. Als ik de volwassen jumbopopulatie in haar vijver zie zwemmen, dan weet ik voldoende.

Het patroon speelt ook nog een rol, maar blijft een persoonlijke zaak. Neem je het kleine maruten vlekje weg, dan is ze bij wijze van spreken waardeloos, want haar patroon is niet van die aard om over naar huis te schrijven, maar ...het heeft iets. Eenmaal ze volwassen is, en er uit zal zien zoals wij verwachten, zal het patroon een mindere rol gaan spelen. Persoonlijk vind ik het mooi, alhoewel er natuurlijk veel mooiere patronen zijn. Hoe langer ik ze echter zie, hoe meer ik er van ga houden.

Virgin zal reeds in februari/maart in haar mudpond worden gezet, want Takigawa San zegt dat er nergens een betere ontwikkeling kan bekomen worden, dan in haar natuurlijke mudpond met al haar natuurlijke voedsel. Ik hoop op naar de 88-89, en ze kan nergens, maar dan ook NERGENS op een betere plaats zitten dan bij Takigawa San, en de mensen die deze plaats kennen weten waarom.

Nog even mijn pleidooi beëindigen met het volgende: Een kohaku van deze klasse begeleiden naar een 90 cm koi is niet evident, en is zelfs niet eenvoudig. Haar kleine foutjes is één van de redenen waarom ik ze heb kunnen aankopen, anders zou ik ze gewoon niet kunnen betalen. Maar het is juist het streven om een koi te selecteren met de mindere puntjes die dan toch bereikt wat we in gedachten hebben.

Meer afbeeldingen

Mijn ode aan Virgin: afbeelding 1
Mijn ode aan Virgin: afbeelding 2
Mijn ode aan Virgin: afbeelding 3
Mijn ode aan Virgin: afbeelding 4
Mijn ode aan Virgin: afbeelding 5
Mijn ode aan Virgin: afbeelding 6
Mijn ode aan Virgin: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137