Toelichting over deze sanke

Toelichting over deze sanke

Ik heb bewust geen uitleg gegeven over deze sanke, en deze gewoon tussen mijn verhalen in gezet.

Er zijn echter veel mensen die gereageerd hebben, en gevraagd of deze sanke te koop is. Ik moet echter iedereen ontgoochelen. Deze sanke is niet te koop, maar deze koi heeft wel een klein verhaal.

De eigenaar van deze Sanke is een vriend van Maeda San en is van Hong Kong. Hij zoekt heel zijn leven al achter een sanke zoals deze. Iedere veiling is hij erbij om te bieden en koi aan te kopen. Ik ken hem van ziens dan ook heel goed. 3 jaar geleden echter, was deze mijnheer te laat op een veiling van Momotaro, en dat vond hij verschrikkelijk.

Om toch maar een koi te kunnen kopen, presenteerde Maeda San hem een sanke buiten de veiling. De prijs ga ik hier niet vertellen, want dan schrik je je de pleuris, maar net zoals alle andere nisai moet deze het natuurlijk nog maken. Nu 3 jaar later, zijn wij er toevallig bij dat deze gebowld werd, en dit is het resultaat. Neen, dit kunnen wij niet aankopen, en zelfs als we het geld hebben, dan nog is het een kwestie van geluk.

Deze sanke heeft het dan ook voorspoedig gedaan. Maeda San wou deze terugkopen van de eigenaar, maar deze heeft geweigerd. Zijn antwoord was: ik ben nu al heel mijn leven op zoek naar een koi zoals deze, dus nu hou ik ze zelf. Ter info, de sanke is nu 5 jaar en 85 cm. Ze zal ingezet worden in de Shinkokai, en als ik me niet vergis mag Maeda San er mee gaan kweken, maar zeker ben ik er niet van.

De boodschap van het verhaal: een topvis kopen is een kwestie van geld en geluk, en dan nog met vele mislukkingen op de koop toe. Bovendien ziet een kweker het ook niet altijd, want anders zou hij deze niet verkocht hebben. De sanke de we gezien heb was een plaatje, en ik denk dat we het juiste momentum hebben beleefd van een hele grote in wording....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240