Mijn vrees werd waarheid

Mijn vrees werd waarheid

Reeds lange tijd liep ik met een nare droom, dat de bakki showers die ik geplaatst had, verkeerd waren gemaakt.

Fouten moet je kunnen toegeven, en daarom moest en zou ik het weten. De uitstroom van mijn bakki’s bevinden zich een 5-tal cm boven de bodem van de onderste bakki. Gewoon nooit bij nagedacht, maar af en toe stelde ik mij de vraag wat het bezinksel in principe zou doen beneden op de bodem.

Je tracht je systemen constant te verbeteren, en door de tijd is hier een bepaalde ongerustheid door ontstaan. Ik kon het echter niet bevestigen, want de bakken wogen gewoon te zwaar om ze eventjes op te pakken en te gaan kijken.

Nu echter was de tijd rijp geworden. Ik moest het weten hoe het bezinksel in de onderste bak zich openbaarde. De bovenste bakken waren schoon en zaten lekker vol bacteriën. De hexamedium was weliswaar groen van de algen, maar de bacterieculturen hadden zich mooi vastgehecht aan het materiaal. Dit was tot de onderste bak het geval, en in principe zou het dan helemaal goed moeten zijn.

Maar mijn vrees werd echter bevestigd toen ik de laag in de onderste bak bekeek. Het was hier een echte modderboel, en zou een haard van verderf kunnen zijn. Er hebben zich gelukkig nooit geen problemen voorgedaan in deze bakken, maar dit dwingt toch tot maatregelen. We gaan nu een afvoer maken in de onderste bak, die helemaal op de bodem komt, en waar ik met de waterslang iedere week alles kan wegspuiten. Tevens ga ik er nog over nadenken om de uitlaat van de onderste bakki zo te maken, dat het water helemaal onderaan de bakki verlaat.

Ik was toch van plan de bakki’s in de winter af te zetten, dus komt het nu mooi uit, want het is een hels karwei, en ik word er ook niet jonger op. Ik heb tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt om de volledige vijver een schoonmaakbeurt te geven. Het opnieuw opstarten kan sneller verlopen door telkens het medium van mijn andere bakken over te zetten in de vijver de zuiver gemaakt is.

Zo zie je maar dat je toch constant nieuwe dingen uitzoekt en nieuwe dingen vind die toch niet zijn zoals je gedacht hebt. Het is misschien tevens een leidraad voor andere mensen die een bakki hebben aangeschaft. Eén bakki afbreken is niet zo erg, en is op een dag gemakkelijk geklaard, maar ik moet er nog 5 afbreken, en het is werkendag hoor.

Meer afbeeldingen

Mijn vrees werd waarheid: afbeelding 1
Mijn vrees werd waarheid: afbeelding 2
Mijn vrees werd waarheid: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: NIET OPEN OP ZONDAG 1 MAART EN 8 MAART

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-10234

sanke SA-V19-10234
Koi Evolutie

1710023

Archief 1710023