Momotaro veiling

Momotaro veiling

Wat ik als de moeilijkste dag zou inschatten, werd achteraf gezien toch nog de meest vruchtbare dag, met maar liefst 8 biedingen die doel troffen.

Er waren ongeveer een 50-tal mensen aanwezig schat ik zo, iets drukker dan gewoonlijk, maar dat kan te maken hebben met de veiling van Sakai er juist na.

Bij mijn aankopen zitten er enkele duurdere bij, maar de meeste zijn betaalbaar. Vooral de grotere koi kon ik redelijk aankopen, vooral omdat de aziaten het in de kleinere hebben gezien. Dat weet ik ook weer voor de volgende keer, en zo doe je telkens wat meer ervaring op.

Nu is het zo, dat een tosai of nisai, nog altijd je dromen kan waarmaken....of er een nachtmerrie van maken, en met een grote koi is er ook niets mis, of wel ?. Ik heb dan ook maar geprobeerd om mijn slag te slaan. ik had bij de mannen wel iets meer succes dan bij de vrouwen, maar al met al toch goede koi voor een aanvaardbare prijs...

Zelf ben ik zeer tevreden over de nisai die ik op de kop heb kunnen tikken, en het is een prachtige gelegenheid om deze door te laten groeien in Japan. Ik heb het gevoel dat hier toch echte goede koi tussen zitten. De sansai laat ik naar Arendonk komen, maar de nisai wil ik in Japan laten.

Ik moet echter weten of er kandidaten zijn die er gebruik van willen maken. Zo ja, dan zou ik het graag zo snel mogelijk weten. Ik denk dat de basiskwaliteit meer dan voldoende is om een gokje te wagen. Een speciale aandacht vraag ik toch voor deze kleine duivel. Klein maar fijn zegt het spreekwoord, en ik kon dit wonder van de natuur niet zomaar laten gaan.

Als je weet dat het hoogste bod vandaag maar liefst 9 300 000 yen bedroeg, of omgerekend zo om en bij de 70 000 euro, en als je dan nog weet dat de koi in kwestie slechts 49 cm was, dan kom je op een 1500 euro/cm. Hier bekruipt me dan toch een onbehaaglijk gevoel van nietigheid. Ik geloof zelfs dat dit het hoogste bod ooit op een veiling is geweest voor een koi van dit formaat. Je kan het hele gebeuren volgen via dit filmpje....

Mijn geluk lag echter bij de mannen vandaag. Ik heb 4 prachtige mannen aan de haak kunnen slaan van een behoorlijke kwaliteit voor een respectabele prijs, waarbij ik zeker en vast veel mensen blij mee kan maken. Tussen deze mannen zitten echter 2 geweldige kleppers.

Deze sanke is een man maar kan het makkelijk opnemen tegen eender welke andere vrouw. Ze is nog maar 3 jaar, en bijna 70 cm. Als er iemand goed voor zou kunnen zorgen, zou het wel eens een 2de Domino kunnen worden. Voor mensen die Domino niet gekend hebben, dit was een mannelijke koi van Momotaro die in ons bezit is geweest, en die 93 cm was geworden. Hij is echter verkocht, maar helaas niet voor 1500 euro/cm... (nog een filmpje van Domino anno 2010. Mooi die oude nostalgische filmpjes, ondersteund door het geweldige stemtimbre van Rini. hier nog een klassieker of een filmpje uit de oude doos...

De andere woesteling is deze kohaku met een voortreffelijk patroon, ook bijna 70 cm op zijn 3de jaar, en qua bouw en huidkwaliteit zeker niet te verwaarlozen.

De bekende Lion Queen is de moeder van deze showa. Als je Lion Queen zegt, dan weet je ook dat je in je buidel moet tasten. Iedereen wil Lion Queen, en iedereen wil een goede vrouw van Lion Queen. Ik heb er nu eentje....

De andere aankopen kan je zien onder de knop "nieuwe aanwinsten". Ik zou er nog een 10-20 tal moeten kunnen bijkopen van dit kaliber, en zal morgen mijn best doen op de opensale van Sakai. Ik ben benieuwd, maar blijkbaar schijnt het nog moeilijker te zijn. Afwachten is dus de boodschap. Ik heb nog een kort filmpje gemaakt met een overzicht van de aangeboden vissen.

Meer afbeeldingen

Momotaro veiling: afbeelding 1
Momotaro veiling: afbeelding 2
Momotaro veiling: afbeelding 3
Momotaro veiling: afbeelding 4
Momotaro veiling: afbeelding 5
Momotaro veiling: afbeelding 6
Momotaro veiling: afbeelding 7
Momotaro veiling: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240