Momotaro Open Sales

Momotaro Open Sales

Wat voor mij de belangrijkste dag zou moeten worden, is op een kleine sisser uitgelopen, met uitzondering van een belangrijk feit, maar daar mag ik niet over praten.

Mijn verwachtingen waren uiterst hoog gespannen, want telkens ik de laatste tijd op de opensales kwam, kon ik geweldig scoren. Vandaag was het helaas anders. Er was een redelijk hoge opkomst, en buiten iemand uit Zuid Afrika, was ik de enige Europeaan aanwezig, zoals je vermoedelijk ook op de filmpjes zult kunnen zien.

Zoals altijd beginnen ze met het kleine spul, maar daar heb ik op dit ogenblik geen interesse naar. Dat is voor begin volgend jaar, en daar heb ik een totaal ander plan mee, dat kom je nog wel te weten. De Aziaten echter zijn verzot op dit kleine spul, en voor een bepaalde prijs mogen ze de eerste keuzen uit 3 vats doen, ik denk dat het misschien wel 1500 visjes zijn waaruit ze kunnen kiezen.

In dit filmpje kan je in grote lijnen zien hoe het te werk gaat. Ze mogen aan een bowl gaan staan met een aantal personen, en mogen ieder overhand een koi kiezen. De prijs is vast, en je ziet ze met hun emmertjes rondparaderen. Nadat iedereen bij iedere bowl is geweest, gaan de koi die niet gekozen zijn terug naar hun vat, en worden ze nadien per opbod verkocht, maar dan met een serie van 10 of zo. De prijs kan dan goedkoper zijn, maar ook hoger.

Anders is het gesteld met de speciale koitjes die Maeda San heeft geselecteerd. Deze worden 1 per 1 aangeboden, en ik laat je in het filmpje zien voor hoeveel een klein ding van amper 10 cm verkocht wordt. Tel het bedrag zelf maar uit...

De nisai zitten in aparte vaten, en ditmaal waren het er een 60-tal, meestal kohaku en sanke, ik heb geen enkele showa gezien. In dit filmpje zie je de kleine visjes en nadien de nisai die aangeboden worden. Iedereen die interesse heeft om een koi aan te kopen, mag een briefje in een enveloppe steken, en uit de briefjes in de enveloppen trekken ze een winnaar.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet onder de indruk was van de koi. Ik heb wel een 10-tal echt goede koi gezien, die ik onmiddellijk zou aangekocht hebben, maar via dit systeem zijn mijn kansen beperkt. Van de 10 die ik heb aangeduid, heb ik er slechts eentje te pakken kunnen krijgen, maar ik ben er wel tevreden mee. Deze yondan sanke is een veilingvis waard in mijn ogen, en zal zeker door meerdere mensen gewaardeerd worden. In ieder geval, hoe langer ik er naar keek, hoe liever ik hem zag, totdat ik er heel blij mee was. Ik had mijn zinnen op een maruten sanke gezet, maar helaas, en de beste van de hoop, heb ik ook gemist.

Voila, dat was de dag van vandaag. Morgen is het veiling, maar daar zijn mijn kansen beperkt om een koi aan te kopen tegen een betaalbare prijs. Ik ga wel moeite doen, en als het niet lukt, zal ik proberen bij Sakai te scoren...wie weet...

Ik zou nog een 50 koi moeten hebben, maar om er nu voor op mijn knieën gaan zitten, en zotte prijzen te betalen waarbij ik achteraf alleen maar bij kan verliezen, doe ik niet...

Oh ja, voor ik het vergeet, ik heb nog wel een aantal filmpjes gemaakt van de jumbo koi die in de vijvers rondzwemmen. Altijd mooi om te zien.

Meer afbeeldingen

Momotaro Open Sales: afbeelding 1
Momotaro Open Sales: afbeelding 2
Momotaro Open Sales: afbeelding 3
Momotaro Open Sales: afbeelding 4
Momotaro Open Sales: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137