Taniguchi dag en kleine wedstrijd

Taniguchi dag en kleine wedstrijd

De kleintjes moeten ook aan bod komen, en vandaag was het een goede gelegenheid om dit te doen.

Taniguchi had tosai van juni, en die waren al voorgeselecteerd voor mij, zodat ik een selectie kon maken van toekomstige jumbo tosai.

De aangeboden koi komen dus niet naar huis, maar zullen de winter blijven doorgroeien op de Taniguchi koifarm. Ze zullen blijven tot april 2014, en komen dan naar Arendonk voor een quarantaineperiode. Tegen die tijd zijn ze 9 maanden en volgens Taniguchi San zullen zij rond die tijd tussen de 32 en 38 cm zijn. Je koopt dus in principe jumbo tosai.

Nu is het niet eenvoudig om deze tosai te selecteren, en je bent er een hele dag zoet mee. Ik ga je wel even de ouders laten zien, zodat je iets meer weet over de bloedlijnen van deze koi. Eerst en vooral de showa. De moeder is een Isa showa met de naam "Isami". De moeder kon ik niet filmen, maar een volle dochter ervan heb ik wel gefilmd, en die kan je hier zien.. Het mooie is, dat deze showa op dezelfde manier verkocht werd als deze showa, namelijk bij de goedkopere koi zoals deze.

De kohak die ik gekocht heb is Taiho, een Sakai dochter, waar ik vroeger al meerdere kohaku van heb gekocht. Ik laat je even een filmpje zien van één van haar nakomelingen, namelijk de de prachtige yondan kohaku van Marc. Ik hoop dat Marc even contact met mij opneemt, want ik ben zijn emailadres kwijt, en kan hem niet bereiken. Taniguchi San zou deze graag inzetten in de Airinkin show volgend jaar. Ze is nu juist 70 cm geworden en volgens hem maakt ze veel kans in haar reeksen.

De moeder van de sanke die ik gekocht heb is een volle dochter van Shining Rose, een sanke van Sakai FF.

Ik heb de koi allemaal proberen te fotograferen en te filmen en geloof me, dat is geen sinecure met deze kleine koi. Ik heb er dus het beste maar van gemaakt.

Ik wil er graag een wedstrijd aan koppelen, en wel in de volgende zin. Mensen die één van deze tosai kopen, worden automatisch deelnemer van een wedstrijd, waarbij de hele reeks in april door een bekende groep mensen wordt beoordeeld. Ik wil een onafhankelijke jury aanstellen van een 5-tal personen om een top 3 te maken van deze koi, waarbij de uiteindelijke winnaar een prijs krijgt in de vorm van een beker en een waardebon van 300 euro.

Deze koi worden op de volgende manier aangeboden: de prijs is inclusief verblijf in Japan tot april en bedraagt per koi is 275 euro. De 4 koi die door Taniguchi San als zijn beste keuze worden beschouwd, zijn aangeduid met een perzik, zoals je kan zien op de foto's. De prijs voor deze 4 koi is 325 euro. Hier zie je nog een filmpje van de selectie van Taniguchi voor de 4 beste. Het is wel heel leerzaam...

De prijzen zijn zonder transport, want ik kan geen transport berekenen als ik niet weet hoe groot ze zijn. Normaal gaan er 6 of 8 in een box van 25 - 30 kg wat neerkomt op een kostprijs van om en bij de 250 euro voor 6 of 8 stuks, of ongeveer 30-40 euro/koi. De transportkosten worden bij aankomst van de koi aangerekend aan de klant die een koi gekocht hebben. Hier wordt volledige transparantie op gegeven.

De wedstrijd is enkel van kracht als er minstens 15 man meedoen. Wie interesse heeft, geeft mij dus het codenummer door van de koi die je wil kopen met je gegevens, en alles wordt netjes genoteerd.

Ik maak me sterk dat er sommige prachtige ontwikkelingen in zullen zitten. Denk maar aan de goromo die op deze manier werd geselecteert en die major tategoi is geworden, en ik kan zo nog een groot aantal kohaku laten zien die nadien goed tot zeer goed ontwikkeld zijn, zoals bijvoorbeeld deze kohaku. Deze zijn dan wel blijven doorgroeien naar nisai, maar werden ook op deze manier geselecteerd.

Ik vind het een leuk idee om de mogelijkheid te bieden om degelijke koi voor een betaalbare prijs een overwintering te geven naar Jumbo tosai. Indien ze goed ontwikkeld zijn, bestaat er nog altijd de mogelijkheid om deze verder op te laten groeien tot nisai, maar dat moet telkens met Taniguchi San besproken worden.

De 27 serie zoals ik ze zal noemen, kan je verder bekijken onder "nieuwe koiaanwinsten", inclusief het bijhorende filmpje.

Meer afbeeldingen

Taniguchi dag en kleine wedstrijd: afbeelding 1
Taniguchi dag en kleine wedstrijd: afbeelding 2
Taniguchi dag en kleine wedstrijd: afbeelding 3
Taniguchi dag en kleine wedstrijd: afbeelding 4
Taniguchi dag en kleine wedstrijd: afbeelding 5
Taniguchi dag en kleine wedstrijd: afbeelding 6
Taniguchi dag en kleine wedstrijd: afbeelding 7
Taniguchi dag en kleine wedstrijd: afbeelding 8
Taniguchi dag en kleine wedstrijd: afbeelding 9
Taniguchi dag en kleine wedstrijd: afbeelding 10
Taniguchi dag en kleine wedstrijd: afbeelding 11
Taniguchi dag en kleine wedstrijd: afbeelding 12
Taniguchi dag en kleine wedstrijd: afbeelding 13

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240