Morgen Mondkapjes graag !

Morgen Mondkapjes graag !

Ik verwacht niet veel volk, hopelijk wel enkele mensen. Uit respect voor onze medemens zullen wij mondkapjes dragen en vragen of diegenen die wel op bezoek komen dit ook willen doen. Het risico voor zware boetes is ook reëel.

Leuk is het niet, maar ondanks de beperkingen die het met zich meebrengt is afstand houden en voorzichitigheid een gebaar van respect. Ik hoop dat de mensen die eventueel komen dit toch begrijpen....het is niet anders.

We proberen momenteel te roeien met de riemen die we hebben. Ik heb het geluk dat ik in maart nog in Japan ben geweest en daar nog een belangrijke voorraad heb kunnen inslaan. Het recent gepubliceerde nieuwsitem met de koi die bij Narita verblijven hebben ook de nodige emoties wakker gemaakt. Dit leidt momenteel toch tot een 6-tal verkopen, wat de financiële kater ook lichtjes tempert.

Ik dank deze mensen dan ook van harte, en hoop zelf dat ze de beste koi gekocht hebben die ze ooit aangeschaft hebben. Het mogelijke verblijf tot volgend jaar april roept een stevige verantwoordelijkheid op, die me de nodige kopzorgen zal bezorgen, maar deze neem ik er graag bij.

Zelf heb ik ook een zwak voor deze selectie, en ik probeer met man en macht een tegenpool te geven voor deze showa door zelf te proberen eenzelfde begeleiding te geven als bij Narita, maar dat zal een moielijke zaak worden. We doen echter ons best, en ik zie positieve veranderingen.

Hoe het in het najaar ervoor staat is nog onduidelijk, maar het ziet er niet echt positief uit. Ik leef dan ook mee met de kwekers in Japan die moeilijke tijden tegemoet gaan. De groten zullen de spanningen wel kunnen overbruggen, maar ik vrees voor de kleintjes.

Ondertussen blijven we bezig. Zo ook met het verhelpen van bepaalde problemen van koi. In dit geval een kohaku die tekenen vertoont van pokken op het hoofd. Een virus dat onderhevig is aan tijdelijke opflakkeringen, maar die optisch gezien niet plezierig zijn.

Ik ben dan ook een proefperiode opgestart om het euvel proberen te verhelpen. Hoe zouden we dit kunnen doen ? Heel eenvoudig door de koi in een verwarmde vijver van 26° te zetten gedurende een bepaalde periode. Helpt dit...we zullen het zien.

Ik heb dit filmpje gemaakt op het ogenblik dat ik ze in de vijver plaatste. Om ze niet te laten vergaan van eenzaamheid hebben we er een showa van Dainichi bijgezet, zodat ze zich niet teveel alleen zou voelen. We zullen ze blijven observeren en hopelijk binnen enkele dagen een nieuw filmpje laten zien met de gewenste vooruitgang.

Zoals je ook op het filmpje kan zien ben ik begonnen met het leren van een nieuw programma om de filmpjes in een creatievere versie te laten zien. Ik ben nog altijd leergierig, autodidactisch en probeer zonder hulp alles zelf te leren.

Niet altijd evident op mijn leeftijd, maar zolang ik het nog kan, moet ik ervan profiteren. Het geeft toch die speciale impuls of meerwaarde volgens mij. Nu is het een kwestie van verder te leren en me te specialiseren in filmpjes die inhoudelijk niet enkel mooie koi laat zien, maar ook nog een visuele aantrekkingskracht hebben. Ja, zo moeten wij onze tijd doden.

Momenteel is het nog was simplistisch, maar daar gaat verandering in komen. Het filmpje dat ik gisteren op facebook zette, was  mijn eerste trial. Voor de niet facebookers die er ook nog steeds zijn, dan maar dit filmpje bekijken. Het is nog altijd een showa waar ik een speciale binding mee heb.

Tenslotte nog iets over de bijgaande foto ! Die heb ik niet zelf gemaakt, maar ergens gevonden, en vond hem heel toepasselijk. De titel heb ik eraf gehaald, maar vond ik ook hilarisch. Die luidde:

"Dit is waarom de vissen dit jaar niet willen bijten"

Tenslotte ben ik dankbaar voor een review dat onverwachts op google verscheen. Dit verschijnt als je Interkoi als zoekterm gebruikt, en waar je een review kan invullen en lezen. Het komt uit onverwachte hoek en ik ben de schrijver, in dit geval Simon van den berg, dan ook heel erkentelijk. Dit zijn dingen die het leven een extra dimensie geven. (zie bijgaande foto's met de recentie)

 

 

Meer afbeeldingen

Morgen Mondkapjes graag !: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Johan

Leuk filmpje van showa 2002003 en prachtige showa de body begint forser te worden de koppatroon is geweldig en het sumi en beni precies zoals je het wilt op een showa.
Heel interessant wat deze komende jaren laat zien.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

DU20062

nidan kohaku DU20062