" /> " />
De keuze van de winnaars

De keuze van de winnaars

Het is nog altijd mijn plicht om even de winnaars van de ludieke actie "geef je vriend een geschenk" in de openbaarheid te brengen. 

Je weet wel, de trekking van de winnaar van deze wedstrijd door Chase, mijn jongste kleinkind. Ze heeft eigenlijk Rémy, maar ze is verzot op Chase van Paw Patrol, en ik kocht voor haar de week voordien het pakje van Chase dat ze 80% van de tijd ook aanheeft.

De winnaar was bekend het waren Benny en Krista. Ze waren toen niet aanwezig en kwamen gisteren even hun keuze maken uit de aangeboden selectie van koi die ik toen voorgesteld had. Wij wisten welke koi het zou worden, wij hadden geen twijfel, en het werd inderdaad de meest geprezen koi, de kohaku van Matsue.

Ik had enkele dagen voordien nog even een shimi die op de verkeerde plaats stond verwijderd. Het stond pal in het midden tussen de 2 eerste patronen, wat altijd storend is. De kleine ingreep is nog lichtjes zichtbaar, maar iedereen was het erover eens dat het een stevig baasje was. 

Bovendien was ik ook de winnaar, want ik kreeg 2 dozen bonbons van Leonidas aangeboden als dank voor de mooie prijs, maar in principe moeten ze alle deelnemers bedanken, want die hebben ieder een bonbon bijgedragen tot deze winst. Ik zal er trouwens telkens aan denken als ik een praline opeet, wat ik gisterenavond toch even niet kon laten, en geloof me...ze zijn superlekker.

Ik had geen volk verwacht, maar mijn gedachtengang was fout. Er kwamen toch redelijk wat mensen opdagen, maar allen gedroegen zich zoals het vereist werd, met een mondmasker. Plezierig is het niet, en of je nu voorstander of tegenstander bent...het is verplicht.

Zaterdag is het ook onze wekelijkse controle. We zijn dan met zijn twee en dat maakt het altijd wat eenvoudiger om de koi te vangen en afstrijkjes te nemen. Om de één of andere reden zijn mijn vijvers allemaal groen en geen UV lamp helpt om de vijvers iet of wat helder te houden. Goed voor de koi, slecht voor de commerce....

Gelukkig staat alles op een laag pitje, en als er mensen zijn die graag een koi willen kopen of zien, geef vooraf even een berichtje, dan weten wij wat te doen. We hebben ook een selectie doorgevoerd wat betreft de showa van Izumiya.

Deze zitten nu in hun deifinitieve vijver, en de minst goede....dit wil niet zeggen slechte, hebben nu nu bestemming en kunnen ook goedkoper verkocht worden. Ik zou zeggen oordeel zelf en ik denk dat het niet onverstandig is voor de klanten waarvan hun eisen niet zo hoog zijn, om hier een showa uit te kiezen.

Rudy had ook zijn showaatje gekozen, en stond op het punt deze aan te kopen, maar liet hem uiteindelijk toch schieten. Het enige wat ik kon zeggen was "dankjewel" want het was inderdaad een beloftevolle showa die zijn kwaliteiten pas later zal laten zien. Hij moest er toch eventjes mee op de foto, en zoals je kan zien het is nummerke 2003045. De foto van de showa heeft echter niets meer te maken met de werkelijkheid, want de showa is ondertussen 35 cm en 2x zo breed geschouderd.

Ze zijn stuk voor stuk nog meer dan goed en beloftevol, maar iets minder dan de door ons geselecteerde showa. Het is nu éénmaal het lot van de selecties. We zijn wel bijzonder blij met de door ons uitverkorenen die momenteel in opgroei 3 en 4 zitten.

7 Stuks in iedere opgroei, dus 14 in totaal die je kan vinden onder de bijhorende knoppen. Qua grootte kunnen we de 30 kandidaten in Japan niet volgen, maar naar kwaliteit doen we denk ik niet veel minder, misschien wel beter. Het is in ieder geval een lust om naar te kijken.

De 7 van Ben, zijn ietsjes groter dan de 7 van mij, ze vertonen momenteel werkelijk de symptonen van nisai-achtige uitstraling, het zijn geen baby'tjes meer. Het sumi zit sterk verankert in het patroon, het beni doet waar ze voor uitgekozen zijn en het shiroji is van hoogwaardige kwaltiet. 

De 3 kleuren zijn in alle hevigheid vertegenwoordigt en maakt van deze showa complete hebbedingetjes. Wie naar kwaliteit zoekt geef ik een goede raad....kom kiezen uit de overblijvende selecties, die momenteel nog altijd kandidaat kopers zoeken.

Deze mag ik zeker niet vergeten. De Momotaro mannen. Telkens als we ze even boven halen, verschiet ik toch van de massale uitstraling van deze conquistadores. Wat een koi, geloof het of niet, maar ik heb het nog zelden gezien. De klanten die ze gekocht hebben mogen blij zijn, anders ben ik het voor hun wel.

Het werd al bij al een fijne zaterdagmiddag, ik hoop dat de coronatoestanden niet de overhand gaan halen en dat het zo verder mag blijven gaan. Vandaag ben ik aanwezig van 10-12 uur, maar kom zeker voor 11 uur als je van plan bent te komen, want als er dan geen volk is, dan sluit ik de boel. 

 

Meer afbeeldingen

De keuze van de winnaars: afbeelding 1
De keuze van de winnaars: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

4 reacties

Johan

Gefeliciteerd en veel plezier met jullie mooie prijs Bennie en krista


rudy

Proficiat Bennie en krista met deze ferme kohaku van matsue power


Wim DW

ook van mij proficiat aan de winnaars en hun keuze - super K & B - Veel plezier ermee


interkoi

Proficiat Krista en Ben, en bedankt voor de heerlijke bonbons...ze zijn echt lekker !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052