De laatste stuiptrekkingen

De laatste stuiptrekkingen

Ik heb besloten om wekelijks een laatste poging te wagen om de overblijvende koi te verkopen, en dit op de volgende manier. Iedere week ga ik een vijver met het sleepnet afvangen en per soort presenteren.

Deze week heb ik vijver 1 afgevangen, volgende week wordt dit vijver 2 enzoverder. Ik had gisteren toch even gebruik gemaakt van één van mijn zonen om me te helpen, want een sleepnet kan je nog altijd niet alleen bedienen, daar is hulp bij nodig, in dit geval Vincent, mijn jongste zoon.

Het is eigenlijk de veiligste en beste manier om koi te verzamelen en te presenteren. Dit is ook nodig als je de koi niet kan zien, want het water is lekker groen. Dat ze echter gezond zijn kan je zelf zien, ik vind het nog altijd een meerwaarde.

Dat ging zelfs redelijk goed. Vooraf had ik al enkele karashigoi in een bowl gezet. Normaal waren deze verkocht aan Frankrijk, die zou ze in juli komen ophalen, maar niets meer van gehoord, en dan houdt het voor mij op. Stomme heren kan je niet dienen.

Ik ga zelf niet leuren met koi, dan probeer ik ze maar verder te verkopen. En dit is de kans voor eventuele klanten om toe te slaan. Al de koi die ik iedere dag zal presenteren heb ik gefilmd en gemeten, dan weet je precies hoe ze momenteel zijn, en dat wijkt niet veel af van hoe ze op de website staan.

Onder het waakzaam oog van Rio en Chase, werden ze gefilmd. Ze zijn alle 3 rond de 70 cm of juist erboven en zonder te overdrijven zijn het degelijke karashigoi die zeker een aanwinst zijn voor je vijver. Ik doe mijn best om ze een thuis te geven. 

Telkens ik koi zal presenteren zal ik de prijs van de website verwijderen om misverstanden te voorkomen. Ik geef iedereen de kans om nog degelijke koi aan te kopen tegen prijzen die ze zelf mogen uitkiezen. Is het te weinig prima, dan gaat de verkoop niet door, is het genoeg, dan doen ze een goede zaak.

Ik wil en zal proberen alle koi die overblijven nog te verkopen voor oktober, de maand van de waarheid, want dan komen normaal de nieuwe aankopen...indien alles onder controle komt, want dat is momenteel een onbekende faktor...Dus mensen doe je best, ik doe de rest....

KOHAKU 1911013

Het prijsbeest van de onlangs gehouden wedstrijd, kohaku 1911013 van Matsue, was ook de meest populaire koi uit de aangeboden reeks. Gisteren kwamen Krista en Bennie de koi uitkiezen en ophalen zoals je gisteren zult gelezen hebben. De kohaku kreeg de leuke naam "Chase" wat ik toch wel bijzonder op prijs stel.

Gisterenavond kreeg ik een filmjpe van het te water laten van deze kohaku in zijn nieuwe verblijfplaats. Altijd mooi em lovenswaardig om te zien waar de koi naartoe gaat. Morgen komen er weer andere koi aan bod. Volg het nieuws en misschien lukt het mij om toch nog grote kuis te houden in de overblijvende koi.

DUS KOIHUNTERS "WAAG JE KANS"

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

KONDHO

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml