Na lang zoeken toch terecht

Na lang zoeken toch terecht

Een hele tijd geleden vroeg Bram mij wat er van een bepaalde showa terecht is gekomen.

Ik herkende de showa, want hij behoorde tot een assortiment showa die ik over had overgenomen van een bevriende collega die stopte met de koihandel en die me vroeg om hem te helpen een aantal koi over te nemen, zodat hij "ze niet weg zou hoeven te geven"

Uiteindelijk heb ik hem toch kunnen traceren, want hij was terecht gekomen in de buurt van Doetinchem. Na lang aandringen heb ik dan toch nog een filmpje kunnen bemachtigen, want de eigenaar was niet handig genoeg met de computer om filmpjes door te sturen.

Toen hij een 2-tal weken geleden op bezoek was, toonde hij me het filmpje op zijn Iphone en heb ik hem tegelijkertijd eventjes geleerd hoe je bestanden via de Iphone of smartphone kan doorsturen.

Voor de jongeren is het evident om met deze apparaatjes te werken, maar voor de wat oudere generatie is het niet altijd even eenvoudig. Gelukkig heb ik altijd alles goed mee opgevolgd, en ben ik vrij handig met de moderne communicatiemiddelen.

In het filmpje zie je de showa van Isa die gezocht werd door Bram, en ik geloof dat deze rond de 60 cm is momenteel. In het 2de gedeelte van het filmpje zie je nog een groot aantal koi rondzwemmen samen met de showa, waarvan er nog vele bekende tussenzitten.

Op een bepaald moment zie je nog een vrij grote doitsu oshiba chigure van om en bij de 80 cm, waar ik goede herinneringen aan heb. Deze koi werd aangekocht in de eerste jaren dat ik bij Momotaro kwam, dus al een eeuwigheid geleden. Van deze koi staat er ergens nog een foto van in het boek Nishikigoi Symfonie van Rini Groothuis. Zoek het maar eens op, ik ben benieuwd of iemand het kan vinden.

Dit filmpje is nog van mei 2013, niet zo lang na aankomst in Arendonk. In principe is hij niet zoveel verandert zou ik zeggen. Het sumi dat van de neus naar de schoudervlek zou moeten doorgetrokken worden is niet gebeurd. Ik zie dat er een streep rood van de schouder naar het oog is gevormd, iets wat ik zelden heb gezien.

Het is blijkbaar eigen aan de Isa koi. Bijzonder mooi, wit is wit, rood is rood en zwart is zwart, maar groeien is een ander probleem. Nu heb ik zelf te weinig verstand van Isa koi, dus ik kan hier ook weinig over zeggen. Wel is het zo dat je niet moet kijken naar de weinige uitschieters, maar dat je naar de algemeenheid van de koi moet kijken.

Ik heb nog altijd een paar bloedmooie Isa koi zitten, en het blijven koi waar je oog dadelijk op valt. Helaas is Isa schijnbaar ook bijzonder duur geworden met zijn goede koi, en is het ondoenbaar om goede koi voor een betaalbare prijs te pakken te krijgen.

Dit zijn de laatste 3 showa die nog bij mij rondzwemmen, waarvan de bekende Rio ondertussen is verkocht. Deze gaat ons verlaten in april. Ze blijven bloedmooi om te zien, maar om de één of andere reden vinden ze geen weg naar "een thuis" en behoren ze tot de koi die bij de niet gewensten thuishoren. Zonde….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240