Nachtwerk beloond

Nachtwerk beloond

Sneeuw, vriesweer, en vliegtuigen die te laat komen, het is ooit anders geweest.

Er waren 2 vluchten gepland, eentje van Tokio voor de Niiagata vissen, en eentje van Osaka voor de vissen uit het Zuiden. Beiden zouden binnen het halfuur aankomen, maar we hadden natuurlijk geen rekening gehouden met het weer. Rini stond al mijmerend en verkleumend te piekeren over zijn volgende artikel dat hij ging schrijven over koi.

Met zijn potske op halfzeven, onmisbaar sigaretje in zijn hand, stond hij me weer trouw bij, tijdens deze stresserende taak. Het is altijd het bange afwachten op de dingen die moeten gebeuren, waarop je zelf totaal geen impact hebt, en die je lijdzaam moet ondergaan, die voor mij de taak zo moeilijk maken. Je hebt totaal geen vat op het gebeuren, en alles moet volgens de regeltjes gaan, wat trouwens ook normaal is hoor...anders zou het nogal een soep worden.

Om het even kort te schetsen: het vliegtuig land. KLM maakt het vliegtuig leeg en brengt het naar een soort vrije zone waar niemand mag komen. Zij brengen de documenten naar de veearts, die 10% van de "goederen" controleert. Ondertussen brengt de import maatschappij de benodigde douanepapieren mee, en nadat de veearts zijn goedkeuring heeft gegeven moeten de papieren naar de douane. Deze controleren alles en geven dan de toestemming om de goederen vrij te geven. Dan pas mogen wij laden en vertrekken.

Wat normaal om 6 uur zou ingeklaard moeten zijn, was pas om 22.30 uur in orde, de vliegtuigen hadden enkele uren vertraging. Tja, we hebben ooit erger meegemaakt, en dat stond nog vers in mijn geheugen gegrift. Toen was het één van mijn grootste zendingen, nu is het eentje van mijn mooiste zendingen die ik ooit gehad heb. Het is in principe een verzameling van koi die allemaal als tosai/nisai gekocht werden en nu allemaal als sansai/yonsai thuiskwamen. 38 Vissen, 21 dozen en 800 kg later was de klus geklaard. en konden we richting Arendonk vertrekken.

Hier stonden ondertussen enkele helpers ons op te wachten, en konden we de koi rustig in hun voorbestemde vijver zetten. Het is een helse job en het vraagt eventjes je volle concentratie, maar om 3 uur was de job geklaard en zwommen alle vissen bevrijd rond.

Ik geef wat minder filmpjes en foto's vrij, je moet zelf maar komen zien wat er allemaal aangekomen is. Wel een bedankwoordje aan alle mensen die mij hebben geholpen.....

Zo, dat hebben we weer gehad en na een half uurtje intens genieten, gingen we voldaan naar huis, blij dat alles toch weer goed afgelopen was.

Rini in volle concentratie, genietend van zijn sigaretje.

Meer afbeeldingen

Nachtwerk beloond: afbeelding 1
Nachtwerk beloond: afbeelding 2
Nachtwerk beloond: afbeelding 3
Nachtwerk beloond: afbeelding 4
Nachtwerk beloond: afbeelding 5
Nachtwerk beloond: afbeelding 6
Nachtwerk beloond: afbeelding 7
Nachtwerk beloond: afbeelding 8
Nachtwerk beloond: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137