Nazicht van de kleinsten

Nazicht van de kleinsten

De kleinsten ? Tja die zijn ondertussen ook al tussen de 34-37 cm, dus van kleine visjes kan je eigenlijk al niet meer spreken.

Toch is het belangrijk om even na te kijken of alles nog in orde is, en ik kan niemand vinden die dit liever doet dan Ben. Om de 14 dagen worden ze dan even gebowld, in de hand genomen en bekeken of alles nog goed in orde is.

Tegelijkertijd kunnen we ze ook nog eens goed bekijken en genieten van deze dankbare tosai. De vraag die gesteld werd is: zijn dit nu eigenlijk Jumbo koi ? Ik moet hierop het antwoord schuldig blijven omdat ik niet precies weet wanneer ze geboren zijn. Wel weet ik dat ze op 10-15 cm binnengekomen zijn als een mix. Dit wil zeggen dat ze een 3-4 maanden oud zullen geweest zijn. Hieruit kan ik afleiden dat ze nu tussen de 10-12 maanden oud zijn. Zijn dit dan Jumbo koi ? Mijn antwoord zou zijn: ja, want als je op deze leeftijd ± 35 cm hebt gehaald, dan mag je als een Jumbo tosai beschouwd worden. Nogmaals, de juiste informatie ontbreekt mij.

Van deze selectie zijn er nog slechts 5 over, waarvan de beste nog altijd niet verkocht zijn, omdat we deze tot hiertoe nog altijd weerhouden uit de verkoop. Je kan ze nog altijd komen bekijken, en geloof me, het is een gouden investering voor volgend jaar.

Voor de gevoelige kijkers:

Deze behandeling is geen dierenmishandeling, maar juist de minst onaangename manier voor koi om gekeurd te worden. Geen gestress om door sokken getrokken te worden, maar opgenomen in een zachte hand met veel liefde en respect voor koi. Het is ook in hun belang om regelmatig nagekeken te worden, zodat ze snel weer in hun warme badje terugkunnen.

Wist je dat op dit ogenblik ± 215 m³ van de ± 250 m³ water, waarvan ± 200 m³ in de buitenlucht op dit ogenblik verwarmd wordt tot 18° ?

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-45

showa SH-NA18-45
Koi Evolutie

1411052

Archief 1411052