Kohaku van Sakai opgehaald

Kohaku van Sakai opgehaald

Gisterenavond ben ik een kohaku van de veiling van Sakai gaan ophalen.

Hans van t'Viske had deze kohaku uit de bloedlijn van Yamato op de veiling van oktober van Sakai aangekocht, en deze had onmiddellijk mijn hart gestolen. Omdat ik graag de banden aanhaal met de mensen van t'Viske, probeer ik dan ook een weg te vinden om op bepaalde manieren samen te werken. Hans en Joachim geven mij een goed gevoel, hebben een ontzettende kennis opgebouwd waar ik nog veel van kan leren, en ik denk dat we samen met het trio van Interkoi, met name Rini en Ben en geweldig team kunnen vormen, gebaseerd op wederzijds respect en met een onuitputtelijke berg aan kennis. Laat ons zien wat de toekomst uitwijst.

Wat beweegt je om juist deze kohaku te kopen, was een vraag van Ben ?

Ik kan dit niet uitleggen. Deze kohaku bekoorde me meteen. Ze was niet bijster indrukwekkend qua body, ze was niet ontzettend groot, haar hi was voor mijn begrippen te rood, het perfecte maruzoma kiwa is niet mijn ding, en toch....Het is de manier waarop ze zwemt, haar compacte body die stevig doch niet indrukwekkend is, het zijn haar ogen, haar speelse patroon, in feite een sandan patroon met een druppel op haar neus, kortom, haar hele algemene verschijning die me gewoon aanspreken, dat me beweegt om deze koi te kopen. Het heeft te maken met het "fingerspritzengefühl" als je dit kent. Geen technische benadering van de koi, maar puur emotioneel. Ik vertrouw erop dat dit een koi is die mijn insziens en mits een goede begeleiding de nodige spankracht heeft om uit te groeien tot een hele mooie kohaku met veel charisma. Ze heeft bijna alles mee, en niets tegen. Ze is niet imposant, maar het is zoals een balerina die danst in het water...een vrouwelijke verschijning, zoals alleen een vrouw kan zijn. Deze aankoop is puur impuslief en doe ik alleen als ik het juiste gevoel heb. Ook niet vergeten trouwens dat dit wel HQ materiaal is, anders zou het de veiling van Sakai niet gehaald hebben en zou Hans ze niet aangekocht hebben....

Ik had haar de naam Sundance gegeven, maar ga deze niet gebruiken, want de naam siert deze kohaku niet. Ik verzin nog wel een andere naam. De foto's die nu getoond worden, tonen de kohaku in de slechtste omstandigheden en doen haar totaal geen eer aan. Ze zijn trouwens ook bewerkt (verlicht) om ze toonbaar te maken. Ze zijn gisterenavond genomen als ze juist een zware gestresste reis achter de rug heeft, in het donker met een flits en in water dat een gelige kleur heeft van het opvangmiddel dat ik gebruik om de koi rustig te laten ontspannen. Vergeef het haar....

Zo ook voor beide filmpjes:

ballerina_01

ballerina in haar nieuwe omgeving

Na overleg met mijn Spaanse schoondochter, heb ik de naam Odette gekozen voor deze kohaku, als eerbetoon aan de befaamde balletdanseres Marina Rzhannikova.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137