Nidan Sanke SA-V20-12189

Nidan Sanke SA-V20-12189

Wat moet je over een nidan sansai sanke van 73 cm vertellen als je het filmpje ziet ? Er is zelfs weinig af te keuren, alhoewel dat onze sterkste troef gewoonlijk is. 

Het patroon is in orde, de kleurverdeling en kwaliteit is  in mijn ogen grandioos, de grootte is om jaloers op te worden, de tekening op het hoofd is precies afgelijnd, de odome is zoals het moet zijn, het sumi is meer dan optimaal, zelfs geweldig te noemen ! Heb je trouwens dit beni al eens goed bekeken ?

Bekijk even het filmpje !

Maar ja, we moeten toch iets kunnen afkeuren nietwaar ? Inderdaad, het is een man ! ocharme, de geweldige koi wordt onmiddellijk veroordeeld, want het is een man. Qua body moet hij inderdaad onderdoen aan een vrouw, alhoewel...het ding is nog maar 2,5 jaar en is nog niet op die leeftijd dat de body gaat toenemen.

Maar stel nu dat dit een vrouwelijke koi zou zijn met een body van een vrouw, dan zou je de prijs eens moeten evalueren ! Dan zou je ze niet gekocht kunnen krijgen, want dan zou ze in mijn ogen onbetaalbaar zijn. En geloof me, ik kan het weten !

De prijs ja...daarover zou men natuurlijk kunnen vallen, want niet iedereen heeft zomaar 5750 euro (ex transport  niet vergeten) ter beschikking. Maar ja, daar kan ik niets aan verhelpen. Het zijn deze risico's die ik incalculeer. 

Ik kocht deze fenomenale sanke als laatste op de veiling in december en was er bijzonder blij mee, ondanks het prijskaartje. Ik zou hem ook onmiddellijk op eender welke show durven inzetten, hij zal niet ontgoochelen, zelfs als hij het op moet nemen tegen geduchte tegenstanders. Het zal echter nog een tijdje wachten zijn vooraleer er een show zal georganiseerd worden !

Het enige wat ik kan doen is de prijs verzachten door een voorstel te doen. Ik zal een coronakorting geven van 500 euro. De verkoopprijs wordt dan 5250 euro. Ja, de verkoop staat op een laag pitje en daarom dat we alles uit de kast moeten halen om te verkopen. Interkoi leeft enkel van de verkoop van koi, en dat is steeds een hekel punt geweest en bijna niet haalbaar. Ga maar na wie alleen van de koiverkoop kan leven, je kan ze op één vinger tellen !

Je betaald 2750 euro bij aankoop en het saldo, 2500 euro bij levering. Het transport wordt afzonderlijk berekend. Ik schat dat dit om en bij de 400 euro zal zijn, afhankelijk van het gewicht. 

Ik ben heel benieuwd als hij zal aankomen rond april dit jaar, want ik verwacht een prachtig exemplaar, een aanwinst voor je vijver en wij zullen er zo goed mogelijk zorg voor dragen. Bekijk nog even haar pancarte !

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

mark

Hier kan ik van genieten


Sjakie

Wat een machtige sanke en of het nou male of female is het gaat toch om de kwaliteit van de koi.dit is een aanwinst voor elke vijver.


Ronny V

Sublieme koi.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74