Niet eenvoudig, toch 1 resultaat

Niet eenvoudig, toch 1 resultaat

Het zijn geen makkelijke tijden om degelijke koi aan te kopen, dat wordt al weer eens bewezen tijdens de veiling van Sakai FF. De jongens raken een beetje ontmoedigd omdat ze niets kunnen scoren.

Kopen kan je natuurlijk altijd, maar je moet er wel aan denken dat het ook verkocht moet worden, en dat is tegenwoordig een ander gegeven. Het zijn moeilijke tijden en het probleem is ook dat je bijna niets anders meer kan kopen dan online.

Er is veel verandert de laatste jaren, maar het is te betwijfelen of dit gunstig is of niet. Wij hunkeren allen naar de tijd van toen. We gingen naar Japan, melden ons aan bij de kwekers en je  kon een keuze maken uit het aanbod. Dat is er niet meer bij.

Het is misschien nog mogelijk in NIigata, daarom dat André zijn volgende trip ook het Noorden zal aandoen om de sfeer te proeven en eventueel aankopen te doen. Hij vertrekt 3 april als ik me niet vergis, dus als er wensen zijn, neem dan contact op met André.

Zoals gezegd hebben we 1 enkele koi kunnen scoren op de veiling van Sakai FF. Een kanjer van 77 cm, zuiver tot in de graad. Persoonlijk vind ik het een zeer geslaagde aankoop, want wie wil er niet een jumbo van 77 cm met deze huidkwaliteit in de vijver. 

Let vooral ook op de mooie appelwangetjes die iedere koi toch die specale  geven, zo lief. Toegegeven, de tancho zou iets meer naar de ogen moeten gevormd zijn. Wij critici moeten altijd minpuntjes kunnen vinden. Wat je wel moet begrijpen is het feit dat als het de perfectie was, wij deze vermoedelijk niet hadden kunnen kopen. Trouwens, het zou me geen donder kunnen schelen. Het is een klassebak. Projecteer deze maar in je vijver.

Alle info van de tancho kan je vinden onder de knop nieuwste koi aanwinsten. Er werden ook talloze pogingen gedaan om andere koi te scoren, maar van wat ik zag en hoorde was het not done. Enkel de boxen van 4-5 stuks zouden misschien haalbaar kunnen zijn, maar deze beantwoorden dan niet altijd aan de kwaltiteits wensen die je wil. Tja, het is niet anders, dus vandaag gaan we weer de ganse dag de veiling opvolgen om toch proberen te scoren.

Intakoi Fuit vertrekt op 5 april naar Niigata voor een aantal dagen en met een aantal personen. Voor informatie kan je altijd contact opnemen met Wiechert natuurlijk. Hij zal ook dagelijks informatie doorsturen over zijn ervaringen die ik uiteraard zal publiceren.

Tenslotte wil ik nog meedelen dat de Saki Hikari die door de klanten besteld werd nu donderdag wordt geleverd. Wie nog bestellingen heeft lopen kan deze komen afhalen. En als laatste wil ik nog verwijzen naar de lopende veiling die deze avond zal aflopen.

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Johan

Mooie vrouwelijke Tancho en voor haar leeftijd al een gigantische lengte.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml