Interkoi Nederland slaat zijn slag

Interkoi Nederland slaat zijn slag

Twee dagen aan het scherm gekluisterd, het zijn intense uren, neen dagen. Ik weet zeker dat er af en toe gevloekt wordt als ze hun droom aan diggelen zien slaan. Tja, de ganse wereld kunnen nu de veilingen opvolgen, en dat maakt het niet eenvoudiger. Corona heeft de Jpanners een gouden tool gegeven om op een andere manier hun koi te verkopen.

Slim als ze zijn, worden de tosai nu verkocht aan ongeziene prijzen zonder verpinken. Ik moest 1 sanke in het oog houden, nummerke 137. Bleek deze uiteindelijk de duurste tosai te worden van de ganse veiling. 

De kunst echter is niet om de mooist tonende tosai te selecteren hoor, dat kan iedereen met een beetje verstand. Johan heeft het slimmer aan boord gelegd en die koi geselecteerd die mogelijk een gouden toekomst hebben. Ik weet uit ervaring dat ze vermoedelijk 50-60 cm zullen zijn einde dit jaar.

Het is moeilijk na te gaan wat de grootte van de tosai inhoud. Er wordt geen geboortedatum doorgegeven, en dan zet ik altijd het midden van het jaar in het admin gedeelte. Maar sommigen kunnen in mei geboren zijn, anderen dan weer in juli of augustus en dat scheelt een slok op een borrel.

Het resultaat is in ieder geval een sandan kohaku van 14 cm  van het ouderdier Fujin II en een sanke van 27 cm van het ouderdier Emerald. Zoals gezegd moet je in deze niet verder bouwen op het verschil in grootte, want dat kan dus te maken hebben met de spawning date.

De sanke is vrouwelijk gesext tijdens de monstering, de kohaku is nog niet gesext wegens te klein, de kansen liggen dus 50-50. Uit mijn aankopen van vorig jaar, was ook 50% vrouwelijk en 50% mannelijk. de kleinste was 48 cm de grootste was 58 cm. Mogelijk is het ook afhankelijk van de plaats waar ze verblijven, maar daar heb ik geen info over.

Het zou echter interessant zijn om hier meer info over te kunnen krijgen, maar dan moet je denk ik goede relaties hebben met de Sakai Fish Farm. Door de grootte van de farm en de onbelangrijkheid van ons als kopers, zal dit niet makkelijk te realiseren zijn. Er zijn grotere spelers in het spel.

Ik zet nog even het screenshot van tosai sanke 137 als voorbeeld, zodat je kan zien wat tosai opbrengen. Omgerekend praat je hier over een dikke 18 000 euro voor een ding van 15 cm dat niet gesext is.

Fantaseer daar dan nog de kosten bij van commissielonen, transport, winstmarge en BTW dan weet ik het wel. Ze zullen er vermoedelijk wel veel zorg voor dragen in Japan. Het zou mooi zijn moest je de opvolging van dit soort tosai kunnen meemaken.

Als ik de kopers had voor dit soort koi, dan zou ik het kunnen opvolgen zoals ik eigenlijk altijd in het verleden heb gedaan, maar helaas heb ik deze klanten niet. laat me  het dan ook maar bij het gewone volk houden en met de 2 voetjes op de grond blijven. Daar voel ik me tenslotte ook het beste bij.

Alle informatie kan je natuurlijk vinden onder de knop nieuwste koi aanwinsten. Door op het envelopje naast de locatie van de koi te klikken krijg je onmiddellijk de gegevens van Interkoi Nederland te zien om contact mee op te nemen voor een eventuele aankoop.

Nog even het volgende melden
Aankomend weekend is interkoi ameide weer geopend.
vrijdag van 15.00-20.00 uur
zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.
Er zit nog veel moois en de koffie staat klaar.

Meer afbeeldingen

Interkoi Nederland slaat zijn slag: afbeelding 1
Interkoi Nederland slaat zijn slag: afbeelding 2
Interkoi Nederland slaat zijn slag: afbeelding 3
Interkoi Nederland slaat zijn slag: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Matthijs

Die Sanke is echt briljant! Kijk eens naar die koi over 4 jaar…


Johan

Eric dit was zeker niet de eindstand van de biedingen kijk op de klok onder de foto moest nog ruim 9 minuten. Is nog flink doorgeboden daarna en na de azukari periodes is deze Tosai een heel andere koi. Zal voorlopig denk ik nog een tijd in Japan blijven.

Eric

Tis maar wat de gek ervoor geeft toch !!!!


Eric

Vind dat wel bizar koitje van 15 cm voor 18000 euro en dan moet dat koitje nog hier naar toe komen !!!!


InterkoiNederland

Wil nog even mijn dank uitspreken aan Matthijs Dankelman die tot diep in de avond/nacht nog in zijn archief gezocht heeft naar foto’s van ouderdieren en totale stamboom/bloedlijjn.

Super blij mee want moeders zijn bijzonder mooi en Sanke stamt nog af van de beroemde Big Rose.
Thanks Matthijs.

Matthijs

Graag gedaan Johan, rest van de stamboom volgt nog om alles compleet te maken :-)


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml