Niet van de poes vandaag

Niet van de poes vandaag

Er zijn van die dagen dat je geen koidealer meer bent, maar even je verstand op 0 hebt gezet en terug even een echte koikichi wordt. Vandaag was het zover. Naar Narita is het ongeveer 2 uur met de Shinkansen en dan nog een uur met de taxi want de autostrade was afgesloten...balen dus, maar om 11.30 uur waren we er.

Onze trip was gisteren aangekondigd, we zouden vandaag Narita bezoeken....altijd levensgevaarlijk, maar dat weet je vooraf. Ik had nog een groot aantal koi bij Narita zitten, en ik zet alles even op een rijtje voor jullie.

Eerst en vooral waren er verleden jaar op de Dainichi koi 2 kohaku verkocht. Het toeval wil dat ze vandaag zouden geleverd worden, want die zaten in zijn mudpond in Niigata. Als het goed is zal ik volgende dagen foto en filmpjes binnenkrijgen en daarom kan ik nu helaas geen update geven.

Bij Dainichi Toyota zaten ook nog 2 koi, een showa en een ginrinneke, daar kreeg ik wel foto's van, maar ik heb ze niet live kunnen zien. Waarom niet ? Dat is nog eens extra 2-3 uur rijden, en dat kon vandaag niet meer. ook hier zullen foto's en filmpjes opgestuurd worden, want die moeten ook mee op het volgende transport.

Dan was  het de beurt aan 2 sanke en die waren wel in de opgroei bij Narita, maar vooraleer ik jullie deze laat zien,  laat ik even een kleine impressie zien van Narita koifarm, en specifiek het gedeelte waar hij de koi laat doorgroeien. Wat vooral opvalt is de degelijkheid, de zuiverheid en de fantastische presentatiemogelijkheden. 

Wil je meespelen op het allerhoogste schavot, of je wil of niet, dan moet je bij Narita passeren. Dat lokt bij sommigen wat goedkope wrevel op, maar hij heeft het oog, hij heeft de klasse en hij alleen kan de goede koi aankopen, zo simpel is het.

Je moet een bewuste keuze maken, en vooral met je 2 voetjes op de grond blijven, dat is het voornaamste. Hier zijn wat filmpjes van koi die we bekeken hebben, ik hoop dat je de kwaliteit ervan begrijpt. Het zijn tussen haakjes koi die we niet gekocht hebben wegens te duur. Je mag me altijd prijs vragen ik zal je altijd info geven, maar het is uit het hogere prijssegment.

Een showa van 63 of 64 cm, sansai, kweker Isa.

Twee kujaku die veronderstelt worden mee te doen aan de Wakagoi show. Ze zijn respectievelijk 59 en 61 cm. 

Twee karashigoi, yonsai van 76-78 cm, kweker Marudo, tip top en loepzuiver. Heb ik niet aangekocht, omdat de markt al overspoelt wordt met éénkleurige, maar dit zijn wel hele goede die makkelijik het beoogde doel behalen binnen enkele jaren. Ik moest voor een klant éénkleurige zoeken, maar andere dan karashi en ik heb een optie tot morgen. 

Update voor een klant, deze heel goed ontwikkelde sanke van Sakai die ik vorig jaar op zijn event van de R-collectie aankocht. Commentaar laat ik aan jullie.

De klepper van de reeks is de maruten sanke van Sankai. Geboren en getogen voor het grotere werk, ook hier wil ik geen commentaar op geven.

Tenslotte had ik een groot aantal kohaku van Matsue gekocht vorig jaar op de Matsue event, waarvan er enkele bij Narita zouden blijven om door te groeien. Geen showvissen, maar ook geen showprijzen. Ik heb ze al onder het nieuwe koi aanbod gezet, maar hier nog een klein overzicht.

Kohaku Matsue KO-NA19-46 - 70 cm    -    Kohaku Matsue KO-NA19-48  68 cm  -     Kohaku Matsue KO-NA19-426 - 69 cm

Zo dat was het voor vandaag. Morgen is het een hele zware dag, dus ik weet niet of ik alles kan geupdate krijgen, maar ik heb in ieder geval de zondag vrijgehouden om alles bij te houden. Oh nee, ik vergeet in de vluchte nog een sanke die ik te pakken heb gekregen bij Narita. Die zal ik ook nog even laten zien: SA-NA19-11001

We hebben de dag afgesloten in ons favoriet restaurant,  het boston steakhouse met vooraf een overheerlijke Clamb Showder soep, mijn lievelingssoep, en een overheerlijke filet pur van 300 gram,we hebben het verdiend na deze goedgevulde dag, en geloof me, het heeft ons gesmaakt...

 

Meer afbeeldingen

Niet van de poes vandaag: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

12 reacties

Gerwin

555


ThijsAcket

555

The Untouchable

555


William William

555

The Untouchable

555

William William

@The Untouchable 555


Jack

555

interkoi

555

Jack

@interkoi 555


ben.

555

Jack

@ben. 555


The Untouchable

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml