Niet van de poes vandaag

Niet van de poes vandaag

Er zijn van die dagen dat je geen koidealer meer bent, maar even je verstand op 0 hebt gezet en terug even een echte koikichi wordt. Vandaag was het zover. Naar Narita is het ongeveer 2 uur met de Shinkansen en dan nog een uur met de taxi want de autostrade was afgesloten...balen dus, maar om 11.30 uur waren we er.

Onze trip was gisteren aangekondigd, we zouden vandaag Narita bezoeken....altijd levensgevaarlijk, maar dat weet je vooraf. Ik had nog een groot aantal koi bij Narita zitten, en ik zet alles even op een rijtje voor jullie.

Eerst en vooral waren er verleden jaar op de Dainichi koi 2 kohaku verkocht. Het toeval wil dat ze vandaag zouden geleverd worden, want die zaten in zijn mudpond in Niigata. Als het goed is zal ik volgende dagen foto en filmpjes binnenkrijgen en daarom kan ik nu helaas geen update geven.

Bij Dainichi Toyota zaten ook nog 2 koi, een showa en een ginrinneke, daar kreeg ik wel foto's van, maar ik heb ze niet live kunnen zien. Waarom niet ? Dat is nog eens extra 2-3 uur rijden, en dat kon vandaag niet meer. ook hier zullen foto's en filmpjes opgestuurd worden, want die moeten ook mee op het volgende transport.

Dan was  het de beurt aan 2 sanke en die waren wel in de opgroei bij Narita, maar vooraleer ik jullie deze laat zien,  laat ik even een kleine impressie zien van Narita koifarm, en specifiek het gedeelte waar hij de koi laat doorgroeien. Wat vooral opvalt is de degelijkheid, de zuiverheid en de fantastische presentatiemogelijkheden. 

Wil je meespelen op het allerhoogste schavot, of je wil of niet, dan moet je bij Narita passeren. Dat lokt bij sommigen wat goedkope wrevel op, maar hij heeft het oog, hij heeft de klasse en hij alleen kan de goede koi aankopen, zo simpel is het.

Je moet een bewuste keuze maken, en vooral met je 2 voetjes op de grond blijven, dat is het voornaamste. Hier zijn wat filmpjes van koi die we bekeken hebben, ik hoop dat je de kwaliteit ervan begrijpt. Het zijn tussen haakjes koi die we niet gekocht hebben wegens te duur. Je mag me altijd prijs vragen ik zal je altijd info geven, maar het is uit het hogere prijssegment.

Een showa van 63 of 64 cm, sansai, kweker Isa.

Twee kujaku die veronderstelt worden mee te doen aan de Wakagoi show. Ze zijn respectievelijk 59 en 61 cm. 

Twee karashigoi, yonsai van 76-78 cm, kweker Marudo, tip top en loepzuiver. Heb ik niet aangekocht, omdat de markt al overspoelt wordt met éénkleurige, maar dit zijn wel hele goede die makkelijik het beoogde doel behalen binnen enkele jaren. Ik moest voor een klant éénkleurige zoeken, maar andere dan karashi en ik heb een optie tot morgen. 

Update voor een klant, deze heel goed ontwikkelde sanke van Sakai die ik vorig jaar op zijn event van de R-collectie aankocht. Commentaar laat ik aan jullie.

De klepper van de reeks is de maruten sanke van Sankai. Geboren en getogen voor het grotere werk, ook hier wil ik geen commentaar op geven.

Tenslotte had ik een groot aantal kohaku van Matsue gekocht vorig jaar op de Matsue event, waarvan er enkele bij Narita zouden blijven om door te groeien. Geen showvissen, maar ook geen showprijzen. Ik heb ze al onder het nieuwe koi aanbod gezet, maar hier nog een klein overzicht.

Kohaku Matsue KO-NA19-46 - 70 cm    -    Kohaku Matsue KO-NA19-48  68 cm  -     Kohaku Matsue KO-NA19-426 - 69 cm

Zo dat was het voor vandaag. Morgen is het een hele zware dag, dus ik weet niet of ik alles kan geupdate krijgen, maar ik heb in ieder geval de zondag vrijgehouden om alles bij te houden. Oh nee, ik vergeet in de vluchte nog een sanke die ik te pakken heb gekregen bij Narita. Die zal ik ook nog even laten zien: SA-NA19-11001

We hebben de dag afgesloten in ons favoriet restaurant,  het boston steakhouse met vooraf een overheerlijke Clamb Showder soep, mijn lievelingssoep, en een overheerlijke filet pur van 300 gram,we hebben het verdiend na deze goedgevulde dag, en geloof me, het heeft ons gesmaakt...

 

Meer afbeeldingen

Niet van de poes vandaag: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

12 reacties

Gerwin

 Sanke SA-NA19-11001 is zeldzaam mooi


ThijsAcket

Wat een koi... Complimenten dat je aan dit niveau zit! Goed bezig idd! Zie ik daar een JPD container op het overzicht filmpje? 😅

The Untouchable

JPD? Wat is dat en waar zie jij dat? Nergens iets daarvan gezien, wel geweldige koi natuurlijk, die je nergens anders tegenkomt.  


William William

Eens naar filmpje Showa 63 cm ISA gekeken, ik durf niet meer te kijken.

The Untouchable

Kijken kost niets William, tenzij je natuurlijk overstag gaat.

William William

@The Untouchable helemaal correct.


Jack

Wat een fantastische Sanke ! Daar kan je alleen maar blij van worden. Veel beter word het niet.

interkoi

ik ga hier volledig mee akkoord. maar dit is ook de ultieme stap voor mij... nu ben ik er... goe bezig bompa

Jack

@interkoi Inderdaad Luc , goed bezig . Complimenten !


ben.

Om stil van te worden Jack.

Jack

@ben. Als je de huid ziet ben je geneigd om er van uit te gaan dat het SFF betreft. Hoezo Momo heeft een dikke inhaal slag qua huid gemaakt!


The Untouchable

Ik WORD daar niet stil van (zoals Ben hierboven zegt), ik BEN er al uren stil van. Tjonge jonge, wat een ongelooflijke taicho sanshoku, om het in het ABJ (= Algemeen Beschaafd Japans) te zeggen. Dit doet pijn aan de ogen (en vooral aan het hart) van een ware sanke adept, die er het nodige budget niet voor heeft.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240