Een grootheid in de koiwereld

Een grootheid in de koiwereld

Ik schrijf iedere dag nieuwsberichten, maar af en toe is het een uitlaatklep voor gevoelens en die wil ik niet onder stoelen of banken steken, en ik wil dat iedereen weet wat het nieuwsitem betekent dat ik nu schrijf, een nieuwsitem van respect.

Ik heb de man nooit gesproken, zelfs deze avond sta ik ermee op de foto, maar ik heb hem niet gesproken, ik heb er enkel mee gedineerd op afstand. Het moet gezegd worden, het verdient alleen maar respect,, want ik dineer met de man die de koi business in Europa heeft gebracht.

Ik dineer met de man die aan de bakermat stond van de import van koi. Het is hij die de koi naar België en Nederland heeft gebracht, het is hij die ervoor gezorgd heeft dat jullie doen wat jullie graag doen, namelijk het houden van koi in al zij facetten.

Hij heeft ervoor gezorgd dat 30-40 jaar geleden de koi konden getransporteeerd worden naar onze landen, hij is de man waaruit Ornafisch is ontstaan, hij is de man waaruit Koibito is ontstaan  hij is de man die ervoor gezorgd heeft dat alles wat met koikcihi te maken heeft zin heeft gekregen. Hij is de belichaming van koi.

Het is de bescheidenheid in persoon en dat stoort me, het is een Belg, een franstalige Belg, maar hij verdient mijn respect en dat moet wel eens gezegd worden, want ik ben ook een Belg maar niet zo bescheiden.Mijn leerschool is de handel, mijn leerschool ligt ook gedeeltelijk in Nederland, want ik heb in Nederland ook een zaak gehad, één van de vele zaken trouwens die ik ooit heb opgericht.

Maar ik ben trots om te zeggen dat de godfather van de koibisuness een Belg is, en daar moeten wij leren trots op te zijn. Ik weet  dat jullie hem misschien niet kennen of zelfs op de foto niet herkennen, maar het mag gezegd worden, Zijn naam is Michel Capot, en hij verdient mijn respect.

 

 

Meer afbeeldingen

Een grootheid in de koiwereld: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

7 reacties

The Untouchable

Luc, geef ons duidelijkheid. Is het op de foto de iets ouder (dan jij zelf) ogende man (met bril) aan uw rechterzijde aan tafel? Het kan bijna niet anders, want al de anderen die ik op de foto kan ontwaren zijn nog youngsters. En met hem dan niet eens gesproken tijdens het diner, hoe kan dat, hoe leg je dat uit? Maar wat ik mij nu eigenlijk afvraag: is die man nog altijd actief in het wereldje?  

interkoi

Als je de 2de bijgaande foto bekijkt dan zou je de man kunnen zien Martin. Hij zit aan de tegenovergestelde zijde van de tafel links. Hij woont momenteel op de Filipijnen en is de laatste 2 jaar opnieuw actiever geworden in  het wereldje. Hij wordt nog altijd bijzonder hoog gewaardeerd door iedere kweker hier in Japan. Ik heb natuurlijk wat gesproken met Michel, mijn Frans is meer dan voldoende, maar tussen iemand spreken en iemand kennen is een groot verschil. Hij was trouwens druk bezig met zijn andere gasten uit Frankrijk, maar als je de naam intypt in Google dan krijg je voldoende info, en zoals William zegt, hij is de bezieler van koi ichi ban.


Johan D

Dus dat is de schuldige die ons allemaal veel geld kost , bejubel hem nog wat

Johan

:)

The Untouchable

@Johan D Sarcast ! 


William William

Nog bij hem geweest in Nivelles, en hij was ook op de koishows Huizingen +/- 1997, laatste keer gezien ergens 2003 met Toshio Sakai Sint-Niklaas, en de rest is geschiedenis. ( was denk ik koi ichi ban ).

interkoi

Helemaal juist William...


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240