Het is me eindelijk gelukt

Het is me eindelijk gelukt

De eerste keer in 13 jaar na ongeveer 50 veilingen is het me gelukt om eens geen koi aan te kopen. Of dit nu goed is of slecht, maar één ding is zeker,  ik heb veel geld uitgespaard.

Nu was het eigenlijk al meegedeeld dat het meer een reis was om updates voor klanten te maken, want de reis had ik vooraf al besteld, en de veiling was er eigenlijk bij toeval tussengekomen. Ik heb echter mijn best gedaan om koi aan te kopen, maar helaas...

Er waren goede koi, daar  niet van, maar het waren voornamelijk kohaku en er was een nieuwe kweek bij die de koi korter en dikker zou maken, vergelijkbaar met de dikkere opgeblazen Dainichi koi. Dit ligt volgens mij niet in de markt en bovendien zie ik het zelf niet graag. Het schijnt een bewuste keuze te zijn, want de Aziaten vinden dat blijkbaar mooi.

De markt vraagt, de kweker past zich aan. Nu heb ik wel op bepaalde vissen meegeboden, maar met een lichte behoudendheid en bovendien gingen die koi die ik wou te duur van de hand, en dan praat ik niet over 1000 euro, maar koi die inkoop voor 6-8000 euro weggingen.

Tenslotte moet ik ook nog rekening houden met de winter en de plaats die ik moet reserveren voor de koi die nog binnen moeten komen. Ik ben best fier op mezelf dat ik niets gekocht heb, want de verleiding was groot. Je kan echter niet alles en ik zou best tosai aangekocht hebben als die mogen blijven, maar dat mag ook niet meer onder een bepaald bedrag en dat bedrag willen jullie echt niet weten.

Langs de andere kant ben  ik blij dat ik gisteren toch beslist hebt om bepaalde koi aan te kopen bij Takigawa San, en het is hem gegund de brave ziel. Dus alles valt weer op zijn plooi.

Het schema voor de volgende dagen wordt echter aangepast.

In plaats van de koi van Momotaro morgen mee uit de 1500 ton pond te halen, wat mooie beelden zou opleveren, heb ik met Daisuke afgesproken dat ik vrijdag langs zou komen om alles te updaten. Dan is er ook iets meer tijd want het zijn er nogal wat. Spijtig want ik was er graag bijgeweest.

Wat staat er dan morgen op het programma ? Morgen nemen we de Shinkansen naar Narita, want daar zitten ook nog enkele koi van ons die ik moet updaten. Kohaku van Dainichi, een ginrin tancho en een showa van Dainichi toyota, 3 sansai kohaku van Matsue en dat is het geloof ik. En daarnaast kunnen we natuurlijk altijd wat koi proberen te vinden die de moeite waard zijn, wie weet,

Donderdag is afgesproken met Taniguchi en zullen we daar alles controleren van de azukari en dat zijn er nogal wat, 29 stuks in totaal en als er goede tosai worden aangeboden wil ik nog proberen een aantal tosai te selecteren die daar kunnen overwinteren.

Vrijdag zal alles in het teken van Momotaro zijn, en zaterdag vertrek ik naar Osaka om zondag alles op een rijtje te zetten en te verwerken om daarna terug te vliegen naar huis. Ik heb vandaag echter wel wat filmpjes gemaakt voor de liefhebbers en daar kan je altijd van genieten.

Maeda San die voor de veiling de tosai indeeld.

Daisuke die de tosai voor de veiling voorselecteert.

Maeda San die de bowls samenstelt.

Overzicht van de tosai die aangeboden worden per 10 of 20 of 3o stuks.

Overzicht van de nisai en sansai.

De ogon of yamabuki waren niet overdreven duur, menselijk zou ik durven zeggen, alhoewel ik niet precies weet wanneer de bieding stopt, want sommigen blijven doorgaan, maar er lagen kansen. Er waren enkele hele goede bij trouwens. Ik ga echter zulke dure vissen niet aankopen zonder dat ik een koper heb. Dat risico is me te hoog....maar wat zijn ze mooi !

En tenslotte, het bloemetje ging helaas ook te duur weg en de koi waar ik het meest op gehoopt had, de showa was fantastisch goed maar is over de 2 miljoen gegaan. Ik heb mijn best gedaan maar  heb nog zoveel goed spul in Arendonk rondzwemmen dat we het daar voorlopig maar mee moeten doen.

In december is er  nog een veiling en dan zien we wel weer....

EXTRA INFO

Wel ben ik blij dat je nu de koi kunt opvolgen van bij zijn aankoop tot het huidige moment. Het is wel wat meer werk, maar dat loont zich. Dit is een mooi voorbeeld: Kohaku KO-V18-10210, kijk maar. Zowel foto's als filmpjes worden automatisch bijgehouden...Complimenten voor de ontwerper...

Meer afbeeldingen

Het is me eindelijk gelukt: afbeelding 1
Het is me eindelijk gelukt: afbeelding 2
Het is me eindelijk gelukt: afbeelding 3
Het is me eindelijk gelukt: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

7 reacties

Wim DW

ja luc, een verstandige beslissing van de kelk ?  Gevoelsmatig vermoed ik van wel gezien het aantal koi dat nog geleverd gaat worden - aanbod is er voldoende dacht ik zo - ik kijk uit naar de volgende updates die gaan volgen


The Untouchable

Heel verstandige beslissing om de kelk eens aan u voorbij te laten gaan Luc. Sommige hobbyisten zouden dat ook moeten doen (al ben je het daar allicht niet mee eens), maar kunnen het niet laten om bij iedere Japanreis toch maar weer van die kelk te drinken. Ik laat hierbij volkomen in het midden wie ik bedoel met \'sommige\'. 😐

William William

de san greal, de heilige graal. waarin het bloemetje zwemt met sang real, met koninklijk bloed.


William William

Iemand kaapte dus het bloemetje, af en toe ziet een mens een koi waarbij men dan denkt verdorie verdorie verdorie, de natuur kan toch mooi zijn. Volgende veiling december, dat is slechts enkele weken wachten.


Johan

Leuke foto\'s en filmpjes Showa zag er inderdaad erg goed uit. 


Blombeir

Goeie vakantie gehad dan 😜

interkoi

Voor de kleine Blombeirkes werken ja....die ondertussen al groot zijn...


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240