Silver Fox, White Whale

Silver Fox, White Whale

Klinkende namen, klinkende koi, ik moet eerlijk zeggen dat een naam er toch toe doet. Mijn eerste aankoop vandaag was een yonsai Shiro Muji van 81 cm die ik de naam gaf van White Whale of Double You, Double You, je mag zelf kiezen wat je het mooiste vind.

Ik weet dat je nu weer gaat zeggen “daar is ie weer”, maar er is geen woord van gelogen. Ik zag haar zwemmen... ik zei die moet ik hebben. Naar Kentaro gestapt, de prijs gevraagd en zijn hand geschud….verkocht.

Het zijn van die momenten dat je snel moet beslissen en ondanks het feit dat Shiro Muji niet wordt gewaardeerd, is de eerste koi die opvalt door zijn klasse deze Witte Walvis, hoe moet je hem anders noemen. Bekijk die schubbenrijen, bekijk die kop en dan nog spierwit. Het doorschijnend rood verdwijnt als sneeuw voor de zon na een tijd, want dat is wat stress....White Whale is een passende naam.

Samen met Silver Fox zijn dit unieke koi. Ik heb vandaag enkele Superde luxe Silveren Foxen gezien, maar de Silver Fox die ik aangekocht heb zou nog 5x beter zijn dan die ik al gezien heb, en dat was al klasse. Het is een eer om deze dames naar Arendonk te laten komen. Het zilver van Silver Fox is ook echt zilverkleur, een onweerstaanbare glans, en dan te bedenken dat ie nog maar Sansai is en 76 cm.

Dan ga ik de updates van vandaag even op een rijtje zetten, en daarna de nieuwe aankopen.

De sanke van Peter 65-66 cm     -       De sanke bij aankoop

De kohaku van de Wim - 66 cm      -       De kohaku bij aankoop

De Kohaku niet verkocht KO-V18-10210 - 66 cm       -      De kohaku bij aankoop  

De Kohaku van de Marc - 65 cm       -      De  kohaku bij aankoop

De Yondan kohaku van Pieter en Karo -  68 cm      -    De yondan kohaku bij aankoop

Dan nog enkele nieuwe aankopen die ik vandaag heb gedaan. Ik was bij de kweker waar ik me goed bij voel, Takigawa San, die tegenwoordig bijgestaan wordt door zijn zoon Hassei Takigawa, een plaats waar je de eerlijkste koi van japan kan kopen. Ze hebben iets meer tijd nodig, maar ze worden verschrikkellijk goed en groot, en hebben alles wat ze moeten hebben. 

White Whale heb je al gezien, dat was mijn eerste aankoop, en bij Takigawa heb ik 4 stuks aangekocht. Een kindai showa van 76 cm. Een onorthodoxe stijl, maar de kwaliteit is er. Op dit ogenblik is hij aan zijn lengte aan het werken, maar de breedte komt wel met de tijd. Geen showkoi, maar een eerlijke koi, waar je het einde  nog niet van gezien hebt. 

Een kohaku met body die een serieuze kohaku gaat worden, ook een showkoi maar een dankbare toekomstkoi die iedere vijver nog veel plezier zal brengen, vraag het maar aan de klanten die er ééntje rond hebben zwemmen. Met zijn 75 cm een brok kracht met een geweldig sympathiek patroon.

HIer praten we over een kohaku die wel showkwaliteiten heeft, dat zul je ook aan het prijskaartje merken, want die was duur. Een 70 cm sansai dat kan tellen, en als je dan de kop bekijkt dan weet je wat voor vlees je in de kuip hebt.

en deze Tancho Sanke, het spijt me, ik kon haar niet laten zitten. Yonsai en 73 cm met een oerdegelijke body. Je moet haar wel kunnen vergeven dat de vinnen wat ingeknipt zijn, en dat het sumi op dit moment nog niet optimaal is. Of dit nog komt, zou ik niet durven zeggen, maar ik hoor van mijn medereiziger dat hij daar absoluut geen schrik van heeft. Het is een koi met een vraagteken, maar een gezond vraagteken en dat weerspiegelt zich ook in de mogelijke aankoop.

Zo dit was mijn update voor vandaag, morgen de veiling van Momotaro.  Afwachten is de boodschap. De nieuwe koi worden zo dadelijk online gezet.

 

 

Meer afbeeldingen

Silver Fox, White Whale: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

14 reacties

rudy

555


Gerwin

555


Ronny V

555


The Untouchable

555


Johan D

555


Christof

555


Wim DW

555

The Untouchable

555

Wim DW

@The Untouchable 555

Wim DW

@The Untouchable 555


Niels W

555


Matthijs

555

interkoi

555

Matthijs

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml