Nieuw bloed voor de Momotaro Mako Showa

Nieuw bloed voor de Momotaro Mako Showa

Creatieve gedachten zijn dikwijls het voedsel voor een succesvol verhaal. Of dit nu het geval zal zijn, zal de toekomst uitwijzen, maar spannend is het in ieder geval.

Ik zal het zeker opvolgen tijdens mijn volgende trip naar het mekka van de koi. Het volgend verhaal is mij doorgegeven door Toon Versteegen die ieder jaar zijn vakantie in Japan doorbrengt, om te gaan helpen op de Momotaro koifarm.

Ik heb begin dit jaar met Daisuke gesproken over Toon, en Daisuke schijnt zeer in zijn nopjes te zijn met zijn buitenlandse hulp. Ik begrijp ook dat iedereen aan zijn hoofd zeurt om meer informatie, maar deze info kreeg ik zonder aan zijn hoofd te zeuren. Ik ben hem dan ook heel dankbaar voor zijn verhaal.

Dit is zijn verhaal

Voor een kwekerij als Momotaro is het zeer moeilijk om nieuw bloed te vinden om de bloedlijn te versterken of te voorkomen dat hij te dicht bij elkaar komt.

Vooral voor Momotaro is het moeilijk omdat zij de enige zijn die Showa tot ver boven de 90 of over de meter kunnen krijgen met daarbij gepaard een goede huid.

Het probleem is dan ook dat als vissen van een andere kweker worden gebruikt (vooral female) dit meestal ten koste gaat van de Mako Showa groeipotentie.

Ook is Momotaro nog steeds erg voorzichtig met KHV. Veel kwekers worden nog steeds niet vertrouwd door Daisuke en zijn vader, want als ook maar 1 vijver met KHV besmet wordt, is dit geen goede reclame en zal dit ten koste gaan van de winst.

Toen ik dit jaar wederom het overzicht bekeek met alle kweken van dit jaar, viel mijn oog meteen op een nieuwe kweek. Dit jaar werd er voor het eerst gebruikt gemaakt van een vrouwelijke Hi-Utsuri uit Niigata.

Er is daar maar een kweker die beestachtige Hi-Utsuri’s maakt: Shinoda. Daisuke wist via één van zijn goede vrienden dat Shinoda zeer betrouwbaar was met betrekking tot KHV.

Ook staat de Hi-Utsuri zeer dicht bij de Showa, wat haar erg geschikt maakt voor de Showa kweek. Momotaro schafte dan ook een vrouwelijk exemplaar bij Shinoda aan die erg dicht op een meter zit met een massieve bouw.

Deze vis werd dan weer gekruist met Mako mannelijke Showa, waar ik helaas geen foto van heb. De eerste selectie van het resultaat van deze kweek heb ik mogen meemaken, en op de eerste indruk was het resultaat erg goed!

Het is natuurlijk nog erg moeilijk om te zeggen hoe deze Showa zich zullen ontwikkelen, maar het percentage van Koi dat ook daadwerkelijk Showa waren lag erg hoog. Ik ben erg benieuwd hoe deze vissen er in het najaar/voorjaar uit zullen zien, maar van de groei verwachtingen zullen ze in ieder geval wel waarmaken!

Helaas was het moeilijk om de vis op de foto te krijgen, aangezien er veel beweging en schuim in het water zat.

Toon Versteegen

Tenslotte nog een kort filmpje van de nieuwe aanwinst.

Meer afbeeldingen

Nieuw bloed voor de Momotaro Mako Showa: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137