Nieuwe Azukari komen boven water

Nieuwe Azukari komen boven water

Ik kreeg gisteren een foto binnen van de rivier met de verlichting die ieder jaar weer van de partij is tegen kerstmis. Deze foto is van de straat waar ons hotel staat en het roept altijd een gelukzalig gevoel op. Of hij me er mee wou plagen of niet, maar toen ik het zag kwam er toch een glimp van herkenning en spijt dat ik niet in Japan was boven.

De reeks loopt verder en we komen stilaan aan het einde van de Azukari reeks. Het was een wervelend schouwtoneel met meestal mooie verrassingen en weinig teleurst'ellingen. Er volgen nog enkele hoogtepunten hopelijk, maar dit zal via de veilingen moeten uitgevochten worden en wie weet kunnen we nog scoren tijdens de Narita event met de R-collection.

Dit geeft over het algemeen geweldige koi op, maar meestal ook onbetaalbaar. Het is een bewuste keuze die je moet maken, daar kan je niet onderuit. Het lucky draw systeem is objectief en eerlijk, maar of het gewenst is, is een andere vraag. 

Het geeft af en toe wat misnoegen als je een bepaalde koi wil, maar 100 anderen willen dezelfde koi. Eerlijk dat wel, maar dan heb je er ook alles over gezegd. Ik zou echter willen dat ik eenzelfde systeem hier zou kunnen lanceren met hetzelfde resultaat, maar hier mag je al blij zijn als je er 1 klant voor kunt warmmaken. Ach ja, we doen wat we denken dat het beste is, en blijven onze intuïtie volgen.

De azukair die vandaag het levenslicht opnieuw  hebben gezien, kunnen me best bekoren. Ik heb er helaas nog geen filmpjes van ontvangen, maar de foto kan ik al tonen. De tancho heeft een gezegende lengte van 67 cm en ziet er op foto alsnog heel goed uit. De kindai showa iets kleiner, niet abnormaal en 63 cm is nog aannemelijk. Ik hou wel van kindai showa, en deze kan je speciaal noemen. Hier geld het motto, je houd ervan of je houd er niet van. 

Tenslotte heb ik nog 1 magnifieke ginrin kohaku van 69 cm op de kop kunnen tikken en daar ben  ik geweldig blij mee. Er is niets mooier dan een echte Momotaro ginrin kohaku, sansai en 69 cm. Er zijn weinig ginrin die zowel de grootte als de kwaliteit van ginrin benaderen als deze. 

Ze werd vandaag (in Japan) gespot door Olav en na onderhandelingen aangekocht. Dit maakt mijn dag goed, want ik weet hoe groot deze ginrin kunnen worden. Bekijk hier het filmpje. Daarnaast heb ik nog beslag kunnen leggen op een sansai Sanke van 70 cm. 

Ze is iets of wat slanker en daardoor vermoedelijk ook meer betaalbaar,  De foto kon me niet erg bekoren, maar toen ik het filmpje zag, besliste ik om ze aan te kopen. Bekijk hier het filmpje. Ze iw redelijk traditioneel, alhoewel ik geen probleem heb met traditioneel, en de schoudervlek zit op het rood, wat tegenwoordig  niet op prijs wordt gesteld, maar al het andere sumi zit op het wit, en de algemene uitstraling, daar kan ik toch  mee leven.

Bovendien is een sansai van 70 cm niet te verwaarlozen, het is nog een puber, een tiener bij wijze van spreke. Of ze de body heeft om het lichaam te dragen zal ik weten te zeggen als ze in mijn handen is geweest. Laat ze eerst maar eens overkomen. 

DE KLEINTJES MAKEN HET GOED

De meesten zullen het al wel op FB gezien hebben, de kleintjes zijn ondertussen op vakantie vertrokken naar Duitsland en hebben er geen spijt van zo te zien. In de loop van de week zullen er nog foto's en filmpjes verschijnen van iedere tosai afzonderlijk. Wie alsnog geneigd is een tosai via Michael aan te kopen mag zich nog altijd melden.

De samenwerking met Michael verloopt beter dan verwacht. Hij zegt niet veel, communiceert wel graag via messenger, maar is een man van zijn woord en vooral correct. Eigenschappen die op prijs worden gesteld. Doordat er regelmatig koi van hem aangekocht worden, is overbrengen van koi dan ook geen probleem.

Ik heb een filmpje aangekregen van de nieuwe verblijfplaats. Volgens de gegevens zitten ze nu op een deugdelijke 23° en zoals je kan zien hebben ze het best  naar hun zin.

4de VEILING MOMOTARO 27-28-29 NOVEMBER

Wie zich nog geroepen voelt om een koi aan te kopen tijdens de veiling van Momotaro, gelieve mij te contacteren voor de mogelijkheden. Er zitten dit keer enkele opmerkelijke koi in de veiling, waarbij je echte jumbo kan aankopen. Laat je niet verleiden door de begin biedprijs, want dat is een utopie en zul je bot vangen.

Wil je wel mee bieden op een verantwoorde manier, geef me dan even de nummer van de koi door met een mogelijke biedprijs en ik zal je een berekening sturen met een breakdown van de prijs. Na overleg met Daisuke hebben we ook afgesproken dat de koi in Japan kunnen blijven tegen een kleine vergoeding afhankelijk van de koi. 

Dit bedraagt 5000 yen/maand (± 40 euro) voor de nisai en 8000 yen/maand (± 65 euro) voor de sansai. Gewoonlijk doen ze het nog extra goed in Japan en ontlast mij even van de hoeveelheid koi. Het bedrag van het verlengd verblijf dient pas volgend jaar na aankomst betaald te  worden en is uiteraard afhankelijk van de koers van de yen. Deze is op dit ogenblik redelijk stabiel en bedraagt 124.47yen/euro. Wel niet te vergeten dat de bank 4 yen per euro vergoeding vraagt voor het overschrijven, dus met 120 yen./euro zit je op dit ogenblik redelijk goed.

Wil je de door ons geselecteerde koi zien die wij als de betere beschouwen ? Dit zijn volgens ons (Ben) de betere:
4.  11.  15.  19.  42.  49.  50.  61.  65.  71.  72.  73.  77.   78.  79.   86.  109.  115.   146.  176.   177.  180.  185.  187. 

Als alternatief en ook eens goed te bekijken komen deze in de 2de rang en als de  prijs menselijk blijft dan zullen wij ook proberen deze aan te kopen:
140.  141.  147.  150.  156.  162.  166.  168.  169.  173.  174.  175.  176.  177.  178.  179.  180.  181.  183.  184.  186.

Met veel plezier zie ik daar nog altijd RyuJin rondzwemmen als Oyakoi, een sanke die ik heb kunnen aankopen voor een klant, maar die op het laatst zijn kakske introk en de koi niet aankocht. Het is nu nog altijd een boegbeeld in de oyakoi, bekijk hier nogmaals het filmpje van december 2013... het doet nog altijd pijn....

En weet je wat de oorzaak was om deze niet aan te kopen ? Ze had geen kata sumi....

 

Meer afbeeldingen

Nieuwe Azukari komen boven water: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

The Untouchable

Voorlaatste en laatste alinea van het nieuwsitem: zie ter zake mijn uitgebreide reactie (in het Engels) op FB, waar dit onderwerp in een posting van Bompa ook ergens aan bod komt. 
Ik moet zeggen dat ik mij niet zo gelukkig voel met dit soort insinuaties of aantijgingen, in die bewoordingen dan nog, en ik denk dat ik er op gepaste wijze op gereplikeerd heb! 


Matthijs

Okayama... blijft prachtig daar!

Sanke doet me denken aan die van Polleke toen wij in Japan waren..


Jack

Wel een behoorlijke mannenveiling de aankomende auction van Momotaro !


Wiechert

Wat een GEWELDIGE ginrin kohaku en wat de sanke betreft ook heel mooi ze heeft gewoon een beetje voer nodig .

interkoi

We gaan ze bollies geven....hahaha... en tijd natuurlijk

Wiechert

@interkoi In deze hobby is geduld een schone zaak


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht