De vijver van Niels

De vijver van Niels

Het meeste heisa is voorbij, het waren drukke weken met de nieuwe koi, waarbij geen fouten maken het belangrijjkste is. Je moet weten van wie de koi, waar hij zit, hoeveel er betaald is, wannneer hij komt, het is ondertussen een hele boekhouding geworden, geloof het maar.

Ik denk dat ik alles op een rijtje heb, en nu kunnen we toch weer genieten van de updates van klanten, want er staan er verschillende in de wachtrij. We beginnen met onze Niels, een trouwe klant van de beginjaren van Interkoi. Hij heeft zijn verhaal trouwens gespekt met prachtige foto's. Dit weet hij me te vertellen.

Goedemorgen Luc
Bij deze de jaarlijkse update. Wel een kleine update . Ik heb geprobeerd om er weer wat moois van te maken. Altijd een heugelijk moment als de vissen in de bowl  zwemmen. Voor ons allen genieten! Ik heb er wat sfeerfoto's van ons kleine tuintje en vijver bijgedaan  van de afgelopen maanden. Dit jaar een slechte tot matige  groei  in het algemeen in de vijver.

Ginrin soragoi  Seijuu - hier is geen filmpje van, maar moet uit deze selectie komen.
De ginrin soragoi van Seijuu is zo bij aankomst de vijver ingegaan en in het begin alleen maar te spotten bij de voerbeurten in het algrijke water. En wonder boven wonder niet door de dains gegaan. Deze was 18-07-2020 23cm en bij de meting  24-10-2020 32cm .

Momotaro showa 1703014 (kakashi, geen filmpje van ontvangen)
Dan wat minder nieuws  deze vis is krom getrokken. ( s vorm ).Het begon met spastisch schudden van de kop af en toe wat van kwaad tot erger werd  met het hele lichaam . als hij in de vijver zwemt valt het niet heel erg op maar zodra hij in de bowl zwemt. Heb geprobeerd samen met Rob hijmans het proces tegen te gaan met injecties.  Maar het mog niet baten. eeuwige zonde.
Dit is het filmpje bij aankoop.

Taniguchi kohaku 1511066 (Chi Chi)
Niet de grootste maar qua huidje wel de mooiste . Zie het sashi / kiwa  en de glans van het beni . Chek het onderwater filmpje . Prachtige verschijning in onze vijver ..dit jaar een kleine 2cm gegroeid. Vorig jaar 29-10-2019 - 60cm en nu bij meting 24-10-2020 -62cm.
Dit is het filmpje bij aankoop.

Momotaro kohaku 1811089 (Noriko)
Kohaku met geweldig fluwelen beni. Van het speelse patroon als tosai is helaas weinig over zo zie je maar hoe sterk beni nog kan groeien. Gelukkig groeit het laatste patroon niet dicht en de éne laatse inham links zal bij breder worden ook weer opentrekken.  Zoals het er nu naar uitziet. Dit jaar een kleine 6cm groei gepakt .
Dit is het filmpje bij aankoop.

Tenslotte nog een filmpje van beide kohaku en een overzicht van de metingen per jaar: Taniguchi versus Momotaro

Afgelopen jaren
22-11-2018:  20/25cm *4 maanden oud.
24-12-2018: ongeveer 25 cm en naar de serre tijdens winter.
07-06-2019: 39cm
07-08-2019: 45cm
25-10-2019: 48cm  - 15 maanden oud
24-10-2020: 54cm.

Momotaro showa 1703081 ( nagini )
Male showa wel 1cm gegroeid dit seizoen . Het beni en het sumi zijn nog iets intenser geworden.
Dit is de showa bij aankoop.

Meer afbeeldingen

De vijver van Niels: afbeelding 1
De vijver van Niels: afbeelding 2
De vijver van Niels: afbeelding 3
De vijver van Niels: afbeelding 4
De vijver van Niels: afbeelding 5
De vijver van Niels: afbeelding 6
De vijver van Niels: afbeelding 7
De vijver van Niels: afbeelding 8
De vijver van Niels: afbeelding 9
De vijver van Niels: afbeelding 10
De vijver van Niels: afbeelding 11
De vijver van Niels: afbeelding 12
De vijver van Niels: afbeelding 13
De vijver van Niels: afbeelding 14
De vijver van Niels: afbeelding 15
De vijver van Niels: afbeelding 16
De vijver van Niels: afbeelding 17
De vijver van Niels: afbeelding 18
De vijver van Niels: afbeelding 19
De vijver van Niels: afbeelding 20
De vijver van Niels: afbeelding 21
De vijver van Niels: afbeelding 22
De vijver van Niels: afbeelding 23
De vijver van Niels: afbeelding 24
De vijver van Niels: afbeelding 25
De vijver van Niels: afbeelding 26
De vijver van Niels: afbeelding 27
De vijver van Niels: afbeelding 28
De vijver van Niels: afbeelding 29
De vijver van Niels: afbeelding 30
De vijver van Niels: afbeelding 31
De vijver van Niels: afbeelding 32
De vijver van Niels: afbeelding 33
De vijver van Niels: afbeelding 34
De vijver van Niels: afbeelding 35

Laat Een Reactie Achter

16 reacties

Matthijs

Mooi zo’n gezamenlijke hobby!

Misschien niet de meeste groei maar behoud van kwaliteit daar draait t om!

Visje dat krom wordt... helaas part of the hobby! Je hebt er alles aan gedaan!

Goed bezig Niels!


Niels

Iedereen bedankt voor de fijne reactie's. Ik kan niet persoonlijk op de reactie's reageren. Bijdeze een dank voor iedereen. Voor de mensen die interesse hadden in de bodembedeker. Soleirolia soleirolii ,Nederlandse naam slaapkamer geluk. dit is een project van dit jaar. Na veel bodembedekers mos etc geprobeerd te hebben. Door de slechte aanlevering (corona) dit jaar heb ik hier maar 6 plantjes kunnen gebruiken en deze het hele seizoen gestekt. En zie het resultaat. Nu kijken hoe het de winter door komt.  Aangezien de plant in Nl voornamelijk als kamerplant wordt gebruikt. De poezen vermaken zich prima in onze tuin en gaan heel goed samen met de koi. Standaard ritueel iedere ochtend even wat drinken uit de vijver in bijzijn van de nieuwsgierige koi. Johan keanu groeit als kool vandaag eerste basisschool dag 😊. Voor de mensen die in Japan zijn geweest weten wat ze met een kleine tuin kunnen doen. Dat is ook onze insteek met onze voorliefde voor  Japan en design/architectuur 😀


Roy

Prachtige tuin ook zeg, dank voor de update! Hoe heet de bodembedekker :)?


Dick

ook nog even inhakend op het nieuwsartikel "de naakte waarheid". enkele koikichi zitten nu toch echt te slapen, immers de topper met nummer 2002124 is nog steeds niet verkocht, "wordt wakker" !

The Untouchable

Ik vind dit een vrij arrogante opmerking. Niet iedere koikichi staat zomaar te springen om zich elke topper van koi aan te schaffen. Er is ook nog het budgettaire aspect, en zelfs als top koikichi kan je gezien de beperkte capaciteit van je vijver niet blijven aankopen, of heb ik het mis? Jij mss nog wel, maar ik in elk geval niet meer.

Als je er toch zo hoog mee oploopt dat je het van de (koi)daken schreeuwt, waarom koop je die showa dan zelf niet meteen aan (desnoods op krediet), leg dat mss eens even uit aan de goegemeente hier. Ik citeer uw woorden: 'Zitten nu toch echt te slapen, en wordt wakker'. Maar ik denk dat je daarmee niet veel sympathie oogst, wel integendeel; ik denk trouwens dat er maar heel weinig slapers zijn bij diegenen die deze site secuur volgen. Dus doen alsof jij alleen het maar gezien hebt dat dit een heel goede en beloftevolle showa is (wat niet mijn persoonlijke zienswijze of ovetuiging is) lijkt mij in deze verwerpelijk.


Kristof_d

Wat een leuke en prachtige plek om te genieten van de mooie dingen in het leven.


Dick

Hoi Niels, mooie update, tuin en vijver, complimenten. Kun je me de naam geven van de geweldige bodembedekker op enkel foto's!?


David

Prachtige foto's van een zeer mooie tuin. Welk kruipplantje is dat?


Frank

Prachtige tuin en vissen! 


Johan

Leuk om vijver en tuin weer is terug te zien Niels. Wat groeit die kleine Keanu hard hoeveel cm heeft die gedaan dit seizoen😄.

Mooie update en prachtige foto’s


Polleke

Het gaat hier duidelijk over een koikichi en dat kan je wel zien aan de manier dat ze alles laten zien . De koi zien er goed uit en ach een jaartje wat minder kan altijd eens . Als er zoveel tijd en moeite gedaan word om ons zo te verwennen met fijne mooie beelden dan doe ik ook wat meer moeite om te antwoorden dus . Zoiets brengt rust en je kan je gedachten eens laten gaan . 👌 . 


Jack

Dan maar wat minder cm groei Niels. Het ziet er verder meer dan perfect uit. Dikke complimenten wat mij betreft. Nice Pussycat !


Wim DW

bedankt voor de updates Niels - heel mooi - maar ook zeer mooie foto's , top gedaan


Johan

Een heel mooi geheel met mooie koi, proficiat
De kat weet echter ook hoe de show te stelen ,leuke foto


Roy

Leuk om te lezen, mooie vissen, mooie tuin. Petje af


interkoi

Zoals altijd weer een lust om te zien. Met oog voor detail, een nette tuin en een gelukkig gezin, dat spreekt uit het verslag. Complimenten Niels.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht