Een zakkenvuller bij Sakai Co

Een zakkenvuller bij Sakai Co

Wie is Sakai Co ? Voor wie het nog niet weet Sakai Co is de neef van Kentaro die een bedrijf op zichzelf is begonnen enkele jaren geleden. Ik ben er één keer geweest en heb enkele koi van hem gekocht. De vader van Sakai Co is de broer van de vader van Kentaro uiteraard en mengt zich ook in het beleid en de selecties bij Sakai Co. 

Ik kocht er verleden jaar één koi en dit jaar een sanke die toch de moeite waard is om te bekijken. (sanke 2010023). Nu is het niet verstandig om die alleen te laten komen, zeker niet met de dure transportprijzen momenteel. Daarom was het wenselijk om nog een koi bij te kopen.

Hij kent echter ook zijn prijzen, dus die aard zit in het beestje, maar ik heb wel enkele bijzonder mooie producten van hem gezien. Hij weet wat hij doet. Het belangrijkste van het bezoek nu was de update van de kohaku 1911003, die nu toch de gezegende lengte van 68 cm heeft.

Goed en zwaar gebouwd, mooie lengte en sterk beni met een lieflijk kuchebeni dat toch door veel mensen graag gezien wordt. Een positieve ontwikkeling zou ik het noemen, maar te groot om met 2 verstuurd  te worden.

Ik ben dan maar op zoek gegaan naar een betaalbaar alternatief en ik ben toch wel opgezet met deze sanke 2012010. Een dankbaar patroon of een patroon dat wij graag zien, laat ik het zo zeggen. Wat me vooral frappeert is de stevige bouw van 56 cm. Een zware sigaarvormige body met een staarteinde waar je een pint bier op kunt zetten. Indrukwekkende en zeker niet te dik of te vet, integendeel, de moeite om op te volgen.

Nu nog wat werken aan het samentrekken en versterken van het sumi dat hier op langere termijn toch zou moeten lukken en ik denk dat we hier toch iets bijzonder op de kop hebben getikt. Ik was in principe direkt verkocht, en na het bekijken van het aanbod van de verschillende koi, zei ik tegen Olav, je weet nu al wel welke ik zal kiezen...natuurliijk was zijn antwoord, Dit wordt de mijne ! Ook deze zal in december geleverd worden, maar nu ben ik zowat aan het einde van mijn latiijn. De verkoop is ook wat stilgevallen, dus voorzichtigheid is geboden.

Naast deze aankopen heb ik gisteren op speciaal verzoek van mijn vriend Ludovic nog een kohaku moeten bowlen. Hij is niet gerust in wat hij gekocht heeft en het vertrouwen staat op een laag pitje. Het is voor hem niet evident om op afstand te kopen en dat kan ik begrijpen, maar dat moeten wij nu ook één maal.

Om hem gerust te stellen heb ik dan voor de zekerheid nog maar eens aan Daisuke gevraagd welke de moederdieren zijn en de geboortedatum van de kohaku die ik voor de veiling gekocht heb en die je kan vinden onder de codenummers 2010001 tot en met 2010020. Het werd door Daisuke bevestigd dat dit allen uit de Mako kohaku bloedlijnen ;komt, maar dat dit een mengeling is van de makoi oyakoi, zodat ze niet met zekerheid kunnen zeggen welke mama. Belangrijker is dat ze allen geboren zijn in juli en augustus van 2019, en dus ook de leeftijd hebben die ik aangeef. 

Als ik moet kiezen tussen juli en augustus dan gebruik ik uiteraard augustus als geboortejaar, men moet me dat niet kwalijk niemen, dat is puur commercieel en gebaseerd op waarheid. Ik zou ook liever hebben dat ze de oyakoi bij de betreffende koi zetten, maar ik ben de baas niet en ben ook afhankelijk van hun. Dit doen ze wel bij de veilingkoi. Het misterie is in ieder geval opgelost, en ik wil er nu ook geen tijd meer aan verspillen. Ik heb een screenshot van het antwoord erbij gedaan, zodat ik niet kan betrapt worden op een leugen !

De kohaku waarvan sprake is kohaku 2010004, eentje uit de voorronde van de veilingen, nu 57-58 cm en bijzonder aangenaam om te zien. Nu ik de volledige informatie over de kohaku nog eens dubbel gecheckt heb, hoop ik dat hij tevreden is.

Wel had ik vooraf een andere kohaku gebowld, maar dat was er eentje van de veilng namelijk nummerke KO-V20-1069. Ik ga hier geen woorden aan verspillen, ik kan maar één goede raad geven. Ik heb haar nu in de bowl gezien en wie een top kohaku wenst...probeer deze aan te kopen. Bloed-en bloedmooi, maar dan nog eens bijzonder goed. Ze heeft alle kwaliteiten, zowel, shiroji, beni als fukurin met een gezegende lengte op jonge leeftijd...en ik meen wat ik zeg !

Ondertussen gaat de business gelijk voort, het blijven druk bezette dagen. Het was vandaag Johannendag. Johan kwam zijn kohaku ophalen voor zijn klant  Kohaku 2006015, een geweldig goede keuze vind ik persoonlijk. 49-50 cm gemeten en goed in de body, wat wil je nog meer. Als de klant niet tevreden is, wil ik hem graag terug....

De andere johan kwam voor een showa van Izumiya. Hij kwam met zijn vrouw Yolanda en uiteraard moet je dan beginnen kiezen uit een bowl met overheerlijke showa. Zijn keuze was eigenlijk al in het begin gemaakt. Het werd showa 2003044, een terechte keuze. Het waren voor mij nieuwe klanten en na een gezellig gesprek legde ik hem ook het verschil uit tussen de gewone nisai, waaronder dus de Izumiya behoorde, en de jumbo nisai van Momotaro.

Zijn die van dezelfde leeftijd ? Ze stonden met verbazing te kijiken want inderdaad, die kolossen van 60 cm zijn even oud, zoniet jonger dan de izumiya van 40 cm. Verschil moet er zijn, maar dat verschil zie je natuurlijk ook in de prijs. Maar op deze manier begrijpen de mensen het verschil.

DE TOSAI IN DUITSLAND;

Ik ben ondertussen de tosai die nu in Duitsland verblijvern aan het oploaden voor Michael. Je kan deze nog altijd aankopen, maar dan moet je dit doen via rechtstreeks contact met Michael. De koi blijven azukari bij hem tot ± 1 april, en die verkocht zijn worden dan ook gebracht naar Arendonk om op te halen.

Contactpersoon: Michael Grendel
Via Facebook: https://www.facebook.com/michael.grendel.7
Via email: Grendelkoi@gmail.com
Opvolgen van de tosai: Interkoi Germany

Het is een mooie aanvulling op de tosai die ik persoonlijk liever niet aankoop. Al deze tosai werden aangekocht op de veiling. De kohaku ga ik proberen vandaag aan te vullen. Wel moet je respect hebben voor het maken van foto's van deze kleine tosai, 16-18 cm. Het is bijzonder moeilijk, neem dat van mij aan !

 

 

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Polleke

Je ziet de zware Sakai bouw duidelijk bij de nieuwe sanke , een verrijking van het Interkoi bestand . Die kohaku 1069 word de topkoi van iemand zijn/haar bestand volgens mij . Grtjs 


Wiechert

Luc wat een GEWELDIGE sanke heeft u aangekocht zeg echt mijn smaak .
Ze heeft een geldige bouw en het fukurin is ook al goed zichtbaar fantastisch 😍
En wat betreft de kohaku die zit goed in de lak hoor

interkoi

En nog menselijk in prijs vind ik persoonlijk.

Wiechert

@interkoi Luc dat klopt ik heb het wel veel vaker anders gezien


Peter De Clercq

Toch wel goed van Luc dat hij zijn mooi assortiment van koi ook wil aanvullen met tosai koi die eigenlijk toch ook zeer fraai kunnen zijn in je vijver en waarbij je echt kunt aantonen dat koi houden toch iets speciaal is en het eigenlijk een grote  lotterij is. Je weet nooit goed wat de koi gaat doen later. Zelfs de allermooiste en fraaie koi kunnen ook een enorme terugval hebben!

interkoi

Mooi gezegd Peterken...groot of klein, dik of dun, goedkoop of duur...als je er maar plezier in hebt...


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht