Nieuwe plannen in de maak

Nieuwe plannen in de maak

Veranderende toestanden doen het verlangen ontstaan om nieuwe plannen te maken.

Of deze zullen doorgaan zal van een aantal faktoren afhangen, en geld is natuurlijk één van de grote vraagtekens. Bovendien moet je je afvragen of een nieuwe investering in deze moeilijke tijden verantwoord is !

Wat is de bedoeling

De bedoeling is om 6 vijvers bij te bouwen, waarbij 2 vijvers gekoppeld zijn aan één systeem. Nu zul je je afvragen waarom er 2 vijvers gekoppeld zijn aan één systeem, want dat is niet verstandig volgens de regels der kunst.

In principe heeft dit in dit geval geen belang. Het is niet zozeer om de vijvers te scheiden, maar om koi beter te kunnen presenteren.

Door slechts enkele vissen in één vijver te zetten, kan je aan je klanten beter de koi presenteren door de opsplitsing. Bovendien beperkt ik mij slechts tot een aantal kwekers, niet zozeer omdat ik andere kwekers niet moet, maar vooral om de gezondheidsgraad zo hoog mogelijk te houden !

Het is bovendien beter in mijn optiek om je eieren niet teveel in verschillende manden te leggen, maar beter in 1, 2 of 3 manden, dan in 20 verschillende manden als je begrijpt wat ik bedoel.

De grote achterliggende gedachte is meer vijvers, meer plaats, beperkt aantal koi, maar wel de kwaliteit omhoogschroeven over de hele linie, en wat vooral belangrijk is, en dit wordt wel eens uit het oog verloren….dat de koi buiten kunnen ontwikkelen.

Je kan het draaien of keren zoals je wil, koi die binnenzitten verliezen hun teri en huidkwaliteit. Ik ben altijd trots als ik mijn koi kan laten zien in blakende gezondheid met een hi waarvan de tranen in je ogen komen zo mooi !

Daarom dat ik er ook op gebrand ben om de koi zo snel mogelijk buiten te krijgen als de kans zich voordoet. Vermits er veel koi binnenkomen in november om te overwinteren, is dit niet altijd evident, maar dat is begrijpelijk.

Het kan niet vlug genoeg april zijn, zodat de koi ofwel naar hun nieuwe eigenaar gaan, ofwel naar buiten kunnen.

Indien dit project doorgang vind, zijn er niet 5 grote buitenvijvers, maar 11 grote buitenvijvers die bevolkt kunnen worden door een beperkt aantal hoogwaardige koi, en is het aantal beschikbare kuub verhoogd naar 300 kuub in totaal, met een bezetting van slechts 150 koi.

Na jarenlang ploeteren ben ik er eindelijk in geslaagd om het niveau naar een redelijik gewenste hoogte te krikken, maar mijn werk is nog niet gedaan. Of dit project door zal gaan is nog niet zeker, maar de plannen liggen klaar, en jullie zullen de eerste zijn die het zullen horen.

Meer afbeeldingen

Nieuwe plannen in de maak: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137