NIshikawa San

Hij was onze tussenpersoon bij Sakai FF. Nu is hij voor zichzelf begonnen, en misschien is het wel mooi om hem te volgen via zijn YouTube kanaal. Zijn  naam is Nishikawa.

Je kan zomaar geen koi beginnen te verkopen in Japan. Hoe het precies in elkaar zit weet ik niet, maar blijkbaar moet je 2 jaar wachten om je koi te kunnen verkopen.

Wij  kennen Nishikawa als onze tussenpersoon bij Sakai FF. Als men zich aanmeld bij Sakai krijg je een persoon toegewezen die verantwoordelijk is voor jou. Hij toont je de azukari, hij zorgt voor het transport en alle bijhorende dingen. 

Misschien is het mooi om hem te volgen op zijn reis in de aartsmoelijke wereld van de koihandel, zodat ik af en toe zijn wedervaren hier laat zien. Het is geen luxe begin. Hij moet alles alleen doen en dat is  niet zo eenvoudig als je het filmpje bekijkt.

Hij specialiseert zich dan nog  in showa, niet de eenvoudigste variëteit volgens mij. Zijn boerderij is gelegen in de buurt van Takigawa, wat ook niet zo ver is van de Sakai Fish Farm. Of hij succes zal hebben is niet in te schatten, maar ervaring met koi heeft hij sowieso al opgedaan.

Onlangs was hij in ieder geval aanwezig op de Momotaro veiling om te proberen enkele koi aan te kopen. De mannelijke koi waren zeker en vast in trek, ook bij de andere koikwekers die aanwezig waren, waaronder Dainichi en nog enkele andere. 

Tja, de mannen van Momotaro zijn gegeerd, en daarom was het ook moeilijk om de goede aan te kopen, anders  had ik het zeker gedaan. Kon ik ze vroeger nog menselijk aankopen, dan is nu de mogelijkheid wel voorbij. De betere mannen gingen duurder dan de vrouwelijke koi.

Wij wensen Nishikawa San in ieder geval veel succes, en één van de positieve dingen is, dat hij redelijk goed Engels praat en de sociale media heeft begrepen, hij maakt er in ieder geval goed gebruik van. De nieuwe generatie koikeepers ...?

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

1 reactie

Niels W

Net wat van zijn andere filmpjes bekeken. Beste man heeft nog een erg lange weg te gaan. Leuk om op te volgen Luc.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240