Op de valreep

Op de valreep

Het is altijd afwachten wie de laatste koi van het jaar 2019 koopt. Dit was wel het allerlaatste moment; want de oudejaarsviering was al aan de gang.

Het was blijkbaar een zware bevalling, want er werd de ganse dag over gecommuniceerd, dus echte rust kreeg ik niet. Er moest nog een film gemaakt worden vooraleer kon beslist worden, dus hebben we dat maar gedaan.

Het ging over deze sanke van Sakai FF, en de vraag die gesteld werd is vrij actueel ! Komt er  nog sumi en wordt deze 80 cm. Twee vragen waar moeilijk een antwoord op is te geven.

Ze was 57-58 cm en het sumi kwam stilaan op bij de plaatsen waar het wenselijk is. Reken daar nog bij dat het sumi van achter naar voor opkomt, en dat Sakai sanke voor verrassingen kunnen zorgen, dan ben je al een heel eind, maar echte voorspellingen maken ? 

Wij kunnen geen zekerheden garanderen, wij kunnen alleen maar onze ervaring overbrengen, en dan maar afwachten of we het bij het juiste eind hebben. Of deze sanke 80 cm zal worden is een open vraag, en veel zal afhangen van het vervolg, de verzorging, de mogelijkheden, de kennis van de koikeeper. Maar nogmaals...een koi hoeft geen 80 cm te zijn om mooi te zijn ! 

Het is in onze ogen een dankbare sanke, tijdens de opensales bij Sakai door ons uitgekozen, waarbij het patroon bijzonder aanlokkelijk is. Het beni is van hoge kwaliteit, dik en van een intense samenstelling, het kiwa is meer dan behoorlijk, zelfs maruzome kiwa. Het sashi kan beter, maar je moet niet altijd de perfectie verwachten. Een mooie trendsetter voor het afsluiten van 2019 of voor het begin van het nieuwe jaar. De sanke zal naar Frankrijk verhuizen.

Deze feestelijke dag stelt mij  in de gelegenheid om iedereen nogmaals een gelukkig en gezond 2020 te geven, en laat ons vooral hopen dat 2020 brengt wat 2019 heeft gebracht, met als toetje een goede gezondheid voor iedereen. Ik ben er alvast klaar voor....

EXTRA

Verlies mijn aanbod 2020 niet uit het oog !

De koisokken zijn aangekomen en liggen klaar.

Meer afbeeldingen

Op de valreep: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Johan

555


Wim DW

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml