Nog 2 te gaan

Nog 2 te gaan

Nog 2 zaterdagen open, en dan is het gedaan. Als de zaterdagen zijn zoals gisteren, dan is het een plezier om open te houden.

Joost kwam nog een kijkje nemen naar zijn Tancho Showa die hij had aangekocht. Deze zal weldra verhuizen. Ikzelf had haar nog nooit gebowld, en ze zag er ook picobello uit moet ik zeggen. Ze zal blij zijn als ze naar haar eindbestemming mag gaan.

Ook vermelden dat het mij gelukt is om een goed tehuis te vinden voor enkele koi uit eigen selectie, die iets over de top waren, maar desalnietemin de moeite om te blijven bekijken. Hieronder mijn Hi Utsuri, Nicky (75 cm), een imponerende Sanke [68 cm), en een kohaku (60 cm). Zij zullen hun dagen kunnen slijten in een prachtige natuurvijver van 75 m³, wat wil je nog meer. Wij waren dan ook zeer tevreden.

Het mooiste kwartet dat hun heimat verliet, waren deze 2 prachtige showa van Momotaro uit de 64-reeks collectie, een fenomenale kohaku van Matsue (de 2 stapper), en een clowneske kohaku van Momotaro, die de naam "Deborah" zal krijgen.

Mijn bakken zijn nu bijna leeg. Ik denk dat er gemiddeld nog een 10-15 tal vissen rondzwemmen per vijver. In tegenstelling tot handelaren die hun vissen tegen dumpprijzen weggeven, doe ik NIET mee aan dit soort acties. Gisteren heb ik hierover nog een serieus discussiepunt met Ben Doorakkers gehad over het feit dat de koi op het einde van het jaar tegen gehalveerde prijzen verkocht werden. Ben was van oordeel dat dit normaal was, omdat ze hun stock moesten kwijtgeraken om nieuwe voorraad aan te kopen en omdat de beste vissen eruit zijn. Niets is minder waar....

In mijn optiek getuigt het van weinig respect voor je klanten om koi die ze in het begin van het jaar zouden hebben kunnen kopen voor zeg maar 1000 euro, nu aan te bieden voor 500 euro. Voor mij is dit onaanvaardbaar. Ook het feit dat de beste vissen eruitzijn is een fabeltje. Ik nodig iedereen uit om naar onze vissen te komen kijken en om zelf een oordeel te vellen. Uiteraard zitten er mindere goden in, maar er zitten ook nog kanjers van formaat tussen.

Om nogmaals tegen de gang van de zaken in te gaan, zullen mijn vissen, eens het seizoen voorbij, duurder worden in plaats van goedkoper. Ik zou het anders zeggen. Maak gedurende de overblijvende zaterdagen gebruik van de mogelijkheid om dit soort koi aan te kopen...want volgend jaar zijn ze nog beter....en krijgen ze een nieuw prijskaartje....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137