Nog een laatste inspanning

Nog een laatste inspanning

Op de valreep nog even geprofiteerd van de nazomer, het zal vermoedelijk de laatste keer zijn dit jaar.

Toeval of niet, maar de koi die vandaag weggingen waren bijna allemaal uit de december aankopen van vorig jaar, je weet wel, de selectie van daisuke.

Als ik me niet vergis had ik er 42 geselecteerd, samen met Daisuke, en er bleven er nog een tiental van over. Misschien mooi om een vergelijkingspunt te maken met de koi die reeds naar de klanten toegegaan zijn.

De eerste 2 werden door Frank uitgekozen. Zij werden enkele weken voordien door mij uitgekozen als "de betere" onder de selectie, en toeval of niet, eentje ervan is de koi die toen door Daisuke werk aangewezen als de beste van de reeks, en de andere was de koi waar ik een zwak voor had. Even een filmpje om te laten zien over welke koi ik het heb.

De koi met het grote zwarte sumipatroon is de keuze van Daisuke, en heeft volgens mij nog enkele verrassingen in petto. Je ziet onder het rode hoofdpatroon een menware verschijnen, vertrekkende van de neus naar achter, en geloof me maar dat dit de koi zeker en vast ten goede gaat komen. Ik durf er nu om te wedden dat je deze binnen enkele jaren niet meer terug herkent.

De andere is een meer moderne, of kindai showa met uitstekende huidkwaliteit. Deze zal vermoedelijk kleiner blijven dan de showa van Daisuke, maar beiden zijn de moeite waard om in de toekomst op te blijven volgen. Ik heb ze niet gemeten, maar ik schat toch dat ze juist over de 35 cm waren.

Voor wie nog graag de ontwikkeling opvolgt:

Dit was de showa 1212042 bij aankoop

Dit was de showa 1212018 bij aankoop

Martien had zijn vrouw en dochter meegenomen, en dat leid altijd tot bepaalde verschillen in mening. Na een groot aantal koi gebowld te hebben sprong Martien van kohaku naar showa, en van showa naar kohaku, totdat de beslissing uiteindelijk genomen werd en tenslotte viel de keuze op ook een showa uit dezelfde reeks van december, waarvan je hier het filmpje kan zien.

Klein maar fijn zou ik zeggen. Niet zo groot, slechts 29 cm, maar dat was voor Martien geen probleem. Dit zijn toch koi die een respectabele lengte gaan krijgen in de toekomst, en dan spreek ik toch over 55-65 cm, indien het niet meer zal zijn. Dit was de showa 1212034 bij aankoop

Leo heeft de zuster van deze enorm mooie showa al in zijn bezit en het water staat hem al lang in de mond. Het zijn van die prachtbeestjes die ondanks hun klasse geen eigenaar kunnen gevonden krijgen, en vermoedelijk heeft dit te maken met de grootte van de showa. Ze heeft niet de eigenschap om over te komen als een jumbo, ze zal steeds kleiner blijven, tenzij er nog een wonder gebeurd, maar dat kan je aan de bouw niet aflezen. Ze zal nu rond de 60 cm zijn, misschien iets erover.

Ik vind het niet zo erg dat ze niet weg gaat, want ondanks haar kleinere gestalte is het een schoonheid waarbij ik verplicht ben om er iedere dag naar te kijken....het kan erger....Wel zou ik graag de zuster van deze showa eens terugzien Leo, want die had wel de body om vrij groot te worden.

Wel nam Leo dit monster van Momotaro mee naar huis. 62 cm bij aankoop en zonder speciale behandeling verder doorgegroeid naar 67,50 cm, waar moet dat heen. Naast haar enorme body is het ook nog eens een rustgevende koi met een zuiver patroon. Hier is 80-85 cm zeker in zicht.

Vandaag ben ik aanwezig tussen 10 en 12 uur, en wie op de valreep nog een koi mee naar huis wil nemen moet nog maar even binnenspringen. Ik ben uiterst soepel zo vlak voor de winter, en je weet het ondertussen....ik ben de liefste Belg...

Meer afbeeldingen

Nog een laatste inspanning: afbeelding 1
Nog een laatste inspanning: afbeelding 2
Nog een laatste inspanning: afbeelding 3
Nog een laatste inspanning: afbeelding 4
Nog een laatste inspanning: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240