Transparantie voert de hoofdtoon

Transparantie voert de hoofdtoon

Het is reeds enkele malen gezegd, maar donderdag vertrek ik naar Japan om nieuwe inkopen te doen.

Het is nodig, want mijn vijvers zijn zo goed als leeg. Het indelen van de vijvers is bijna zo goed als rond. Veel belangstelling heb ik voor de veiling van Momotaro natuurlijk, maar ook voor de veiling van Sakai, waar ik voor de eerste maal aanwezig zal zijn.

De veiling van Momotaro beloofd heftig te worden, als je ziet welke kwaliteit ze op de markt brengen. De website geeft een duidelijk overzicht van de koi die aangeboden worden, met een onmiddellijke verwijzing naar het filmpje, en met de mogelijkheid om grote foto's via een slideshow te bekijken.

De koi die aangeboden worden zijn nog zeer jonge nisai en sansai, want het is nog vroeg op het jaar. De kohaku zien er grandioos uit, de sanke verleidelijk, en de showa laten je bloed en tranen zweten. Jaar op jaar zie je de verbetering van kwaliteit, maar helaas ook van prijs. De aanbieding van 3 jarige koi is een nieuw gegeven, verleidelijk, maar ik ben bang dat ik er geen van zal te pakken krijgen. De mannelijke koi die aangeboden worden, kan men nergens, maar dan ook nergens anders vinden.

Wat betreft de veilingvissen doe ik een aanbod van transparantie. Ik weet dat de mensen zich afvragen voor hoeveel deze koi verkocht worden. Het is een vraag die ik niet kan beantwoorden. Wat ik wel kan zeggen is dat de prijzen soms de pan uitrijzen, dank zij de nieuwe rijke landen zoals ze genoemd worden. Chinezen, Indonesiërs, Singaporezen, Thai, noem maar op....vermoedelijk ben ik weer de enige Europeaan van dienst, tenzij Mike ook aanwezig is.

Om even terug te komen op transparantie. Indien iemand interesse heeft voor een koi, bied ik mijn diensten aan om op de goedkoopst mogelijke manier een koi aan te schaffen, met de mogelijkheid om deze nog een jaar door te laten groeien in Japan. Indien je interesse hebt in een koi, geef ik je een persoonlijke berekening door met een volledige breakdown van de prijzen, en met de mogelijke aankoopprijs van de koi, of tenminste, vanaf welk bedrag je kans maakt om een koi aan te kopen.

Stuur me een mail met de nummer van de koi die je wenst, en ik zal een berekening voorleggen met een mogelijke kans op aankoop. Je beslist dan zelf of ik een kans moet wagen om de koi die je wenst aan te kopen. Ik zal veel mensen moeten ontmoedigen, want de prijzen zijn hoog, daarom dat ik tegenwoordig mijn kansen leg in de aankoop van opensales koi, maar niet geschoten is altijd mis.

Gisteren kwam men gelukkig ook nog enkele koi ophalen, zodat het bestand dat nog moet opgehaald worden bijna zo goed als nihil is. Mijn vriend Danny kocht in het begin van dit jaar een kohaku van Taniguchi aan. Deze was nu ongeveer 46 cm. Nog een filmpje van bij aankoop zodat je een vergelijkingspunt hebt, wat altijd plezierig is.

Danny moet van ver komen, en heeft er altijd ontzettend plezier aan om koi te bekijken. Wat moet je dan doen ? Natuurlijk koi bowlen, en dat doe ik met plezier voor Danny. Ondertussen kwam Guido ook zijn exclusieve sanke ophalen, dus waren we gezellig met zijn drieën koi aan het bekijken. Ik zet de filmpjes even op een rijtje en dan kunnen jullie ook meegenieten.

Enkele overblijvers van Taniguchi, destijds aangekocht als tosai.

Een kohaku van Momotaro, ook aangekocht als tosai.

Een meesterlijk sanke van Momotaro, inderdaad voor mij onbegrijpelijk dat deze niet verkocht is.

Een bowl met Taniguchi uit de goedkopere serie.

Een greep uit de jonge nisai die nu goed te bekijken zijn in de binnenbakken.

Een mix van de betere koi uit de goedkopere series.

Al bij al een aangename zondag voormiddag. Je zult begrijpen dat het volgende week zaterdag niet open is. Volg in de loop van mijn Japanreis de website, en blijf op de hoogte...

Flashbericht:

Ondertussen heb ik de prijzen opnieuw op de website gezet van de koi die nog in de mudpond zitten. De prijzen zijn gebaseerd op de kwaliteit van de koi en uiteraard ook op de aankoopprijzen + de kosten van het verblijf in de mudpond. Wie nog gebruik wil maken van deze prijzen, kan mij altijd contacteren. Na evaluatie van de koi, vermoedelijk in mijn volgende reis in november, zullen de prijzen aangepast worden, en dit in verhouding tot hun ontwikkeling.

Als je een koi van de veiling wil aankopen met eventueel verblijf in de mudpond, dan is het nu het ogenblik om je kans te wagen...

Meer afbeeldingen

Transparantie voert de hoofdtoon: afbeelding 1
Transparantie voert de hoofdtoon: afbeelding 2
Transparantie voert de hoofdtoon: afbeelding 3
Transparantie voert de hoofdtoon: afbeelding 4
Transparantie voert de hoofdtoon: afbeelding 5
Transparantie voert de hoofdtoon: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240