Nog enkele toemaatjes

Nog enkele toemaatjes

Het leven hervat zijn dagelijkse gang. Ik heb nog wat achter de hand gehouden, maar hierover volgende week wat meer info.

Het leven moet spannend blijven zolang je jong bent….ondertussen is het de perfecte tijd om de koi op te halen. Men gelooft het niet, maar toch is het zo…

Een paar koi die deze week mijn vijvers hebben verlaten zet ik nog graag op een rijtje. Eerst en vooral de aimable doitsu karashigoi. Wat een bullebak is ze geworden.

Ik hoop dat de nieuwe eigenaar er nog 10 cm aan kan breien, het zou een ongelooflijk resultaat zijn. Ze is nu 75 cm, dus een 10 cm extra moet er nog wel inzitten. Duimen maar, want als je ze volgend jaar inzet op de show dan is het prijs.

het trio van onlangs zijn ze vandaag komen ophalen. Ze behoren niet tot mijn uitgesproken favorieten, en dus heb ik er maar iemand anders mee blijgemaakt. Ik ben blij dat ik ze een goed onderkomen heb gegeven, want waar ze nu zitten worden ze met liefde behandeld.

Ondertussen heb ik ook 2 koi in de countdown modus gezet. Het zijn koi die hier al te lang zitten en waar ik weeral een onderkomen voor moet zoeken. Zijn ze slecht ? Bijlange niet…

Zit er nog toekomst in ? Jazeker, waarom niet. Als je nu een show wil winnen dat is het de verkeerde keuze, maar als je een degelijke koi in je vijver wil hebben zwemmen dan moet je maar zo denken dat er nog veel meer slechtere zijn.

Ik heb de countdown zo ingesteld dat de prijs met 50 euro per dag naar beneden gaat, tot een bepaald niveau. Degene die interesse heeft en eerst reageert krijgt de koi aan de prijs die op dat moment van toepassing is.

Ik zeg niet wanneer de countdown stopt, maar als deze stopt, dan verdwijnen de koi en zet ik ze op rust, of geef ik ze weg aan iemand die ik het gun.

Showa 1304011 zwemt hier ondertussen meer dan 2 jaar. Is 51 cm, en je ziet nu langzaam het sumi dikker worden. Ik weet uit ervaring dat de koi nog stukken verbetert eens ze aangekomen zijn in hun definitieve vijver.

Ik zorg goed voor mijn koi, maar het is nergens beter dan thuis, en ze weten dat in Arendonk niet hun thuis is…Gekijk het filmpje bij aankoop in april 2013

De volgende die ik in de countdown heb gezet is eigenlijk een koi die ik gerust nog een jaar wil laten doorgroeien omdat ik er een klein zwak voor heb. Het is sanke 1504005 die ik op de veiling van Sakai in april heb aangekocht toen ze 41 cm was. Vandaag is ze 48 cm gemeten en heeft ze nog niets van haar kleuren ingeboet.

Ik zie wel kleine veranderingetjes, en dan in positieve zin. Stilletjes laten doen, want het kan best eens een aardige koi worden zonder over grootheden te praten. Waarom deze koi in een countdown ? Gewoon omdat ik moet blijven ijveren om te verkopen, want zonder verkoop kan ik ook niet kopen en zo is er toch weer iets te beleven...

De bijgevoegde foto is een optimistische foto van een klant dat ik tijdens mijn japan reis aankreeg toen ik het artikel schreef over mijn aankopen van de veiling koi bij Momotaro. De foto kreeg als mededeling: Alstublieft misschien wordt er een klant wakker. Ik vond het wel gaaf....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240