Nu zaterdag, het showa festival

Nu zaterdag, het showa festival

Volgende week komen er weer een groot aantal koi binnen, tijd om plaats te ruimen in de binnenvijvers. Maar eerst wat nieuws vanuit Japan.

Tijdens de onlangs gehouden event van Narita waar wij aanwezig waren, werd Ben uitgenodigd om een interview te geven voor TV en voor het koiblad Nichirin.

Ik kreeg ondertussen enkele foto's aan uit het magazine en wie zie je daar...het heeft wit haar en kan het uitleggen zoals geen ander...mooi toch ! Mij zie je ook nog ergens verborgen staan, maar dan moet je al goed kijken !

Maar verder met de orde van de dag...

Ik zal van de gelegenheid gebruik maken om de koi die naar de grote verwarmde vijver buiten gaan, even één voor één te presenteren, voor te stellen en te laten bewonderen, want het zijn geen koi die je zomaar overal ziet.

Deze koi hebben de supergenen van de supergrote showa van Momotaro. Of ze ook supergroot zullen worden is een andere vraag, want dat ligt aan het vervolg van hun verdere leven.

Groot alleen is niet heilzaam, kwaliteit doet ook zijn duit in het zakje, en dat hebben ze allemaal, de ene al wat meer dan de andere.

In totaal zullen zich een 12-tal koi naar de buitenvijvers begeven, de juiste selectie zal ik nog moeten bepalen, maar het zullen voornamelijk de Momotaro showa zijn die naar buiten zullen gaan.

Laat je verrassen als je graag mooie koi ziet verschijnen en verplaatsen. In deze 40 kuubs vijver zullen dan een 25-tal koi de winter verder kunnen doorbrengen op 18° een begenadigde temperatuur in een buitenvijver.

Wie graag aanwezig is, is vrij om te komen. Ik zal zorgen dat er een grote bowl klaarstaat voor de vijver om de koi een tijdje in te plaatsen, zodat je alle koi rustig kan bewonderen.

Vragen kunnen gesteld worden, informatie kan ingewonnen worden. De meesten zijn nu 16 maanden jong en meten tussen de 58 en 65 cm. Ja hoor het zijn nog jonge nisai !

Het geeft je ook een unieke gelegenheid om de top uit de koiwereld te bezichtigen, en die mogen gezien worden. Nadat ze zich getoond hebben, zullen ze verdwijnen om in stilte te genieten van de winter in een verwarmde buitenvijver.

In normale omstandigheden zie ik ze gedurende de winter toch nog een aantal centimeter groeien. Sommigen zullen tegen of over de 65 cm aanhikken…

Het enige wat ik je kan garanderen is dat ik zelden een zo grote en goede selectie showa heb binnengekregen, analoog aan verleden jaar, maar met een totaal andere uitstraling.

Op de bijgevoegde foto, een screenshot uit een stukje van een film dat ik gemaakt heb tijdens de veiling op 1 oktober, zie je een vat met de beste showa van de veiling.

Uit dit VAT zie je enkele showa rondzwemmen die nu in Arendonk hun opwachting maken op een goed tehuis. Velen zijn al verkocht, de koi die zaterdag nog getoond worden zijn nog ter beschikking.

Mijn assortiment koi begint gestaag uit te groeien tot een heuse familie die alle vergelijkingen met het hogere segment in Japan kan doorstaan. Mijn doelstellingen bereiken een eindstation, alhoewel nog enkele plannen op stapel liggen….

Tot zaterdag...

Update vijver van Wim

Ondertussen gaan de werken van Zenkoi gestaag verder bij de bouw van de koivijver bij Wim. Het filmpje toont gestaag de vordering van de werken.

Voor zover ik begrepen heb, zullen ze nu beginnen aan het bezetten van de wanden, zodat ze hopelijk nog kunnen polyesteren als het weer het toelaat.

Meer afbeeldingen

Nu zaterdag, het showa festival: afbeelding 1
Nu zaterdag, het showa festival: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137