Het ging er heftig aan toe

Het ging er heftig aan toe

Vijvers buiten is een geweldig voordeel voor de koi. Tenminste als je het extra werk er bijneemt, want de moeilijkheidsgraad ligt vele malen hoger.

Het vergt heel wat werk om de vijvers te onderhouden, maar dat vind ik niet zo erg. Wat goed is voor de koi is ook goed voor mij.

De afzwakking van de kleuren van de koi die buiten zitten tegenover de koi die binnen zitten is niet te onderschatten, en denk nu niet dat koi die lange tijd binnen hebben gezeten en hun kleur verloren hebben dit snel terugkrijgen…no way….

Gisteren werden we echter overvallen door een heuse hagelbui. Onverwacht was dat niet, maar toch had ik eerder een fikse regenbui verwacht in plaats van deze pijnlijke aanval op je hersenen.

Het verdict: geen koi gebowld en dus ook geen nieuws om in het nieuwsitem te zetten. Ik heb nog wel het één en ander in de wachtrij staan, maar vandaag heb ik wat minder tijd om alles in het juiste perspectief te laten zien.

Ik heb trouwens een zware week achter de rug. Na het opruimen van het achterliggende gedeelte, wat serieus zwaar werk was, kwam ik deze week s'morgens bij de vijvers, en merk ik dat de dompelpomp de geest had gegeven met als gevolg dat de ganse nacht de kraan had opengestaan.

In principe niet zo erg, was het niet dat de 2 flowfriend pompen onder water kwamen te staan en deze de geest hebben gegeven. De electriciteit was uitgevallen en ik moest even goed nadenken hoe ik dat probleem snel kon oplossen.

Alle zekeringen uitgedaan en één voor één terug opgezet zodat ik het probleem kon localiseren. Gelukkig heb ik overal nummers op de betreffende stopcontacten gezet, zodat ik snel een oorzaak kon vaststellen.

Dan een bypass gelegd naar de vijvers die stilstonden, 2 nieuwe flowfriendpompen besteld, en even alles terug in orde gebracht. De schade is natuurlijk aanzienlijk.

Ik moet air aqua complimenteren voor hun goede service, want voor 12 uur de dag erop waren de 2 pompen al geleverd. Even de hulp gevraagd aan Ben, want zoals je weet ben ik technisch een dikke nul, en alles loopt nu weer als een treintje.

De koi hebben geen problemen ondervonden zo te zien van het mankement, en misschien kan ik nog enkele mensen blij maken.

Air aqua heeft me beloofd om de 2 pompen te herstellen tegen een gunstprijs, inclusief de bijhorende garantie zoals bij een nieuwe pomp, en nu kan ik deze als reserve houden of ik kan deze verkopen aan mensen die misschien interesse hebben.

De pompen zijn nu onderweg voor reparatie, want ze waren ook nog maar een kleine 2 jaar oud, zullen gereviseerd worden, en zullen om het met een mooi woord als "refurbished" kunnen verkocht worden onder garantie.

Voor zover ik het nu kan beoordelen kan ik de pompen zo goed als nieuw verkopen voor 1500 euro/stuk, dus wie interesse heeft mag me altijd contacteren. Op deze manier beperk ik nog even de schade van het vervelende incident....

Meer afbeeldingen

Het ging er heftig aan toe: afbeelding 1
Het ging er heftig aan toe: afbeelding 2
Het ging er heftig aan toe: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240