Nummer 11 tot en met 15

Nummer 11 tot en met 15

Even een kleine mededeling. Na grondige controle bleken de 75 serie, 3 koi met deformaties te bevatten die dus niet konden verkocht worden.

Ja dat gebeurd ook regelmatig en zijn puntjes van aandacht. Het zijn ofwel grote kieuwen, lichte verbredingen in het lichaam of aanzet tot kromgroeien, het zijn allemaal dingen die meetellen en die niet altijd meteen te zien zijn.

Ik had de lijst met de volgende 5 niet snel genoeg doorgestuurd naar de jongens om te beoordelen, daarom dat er een paar zijn die de boot gemist hebben, daarom heb ik zelf maar beoordeling mee hebt opgemaakt...

Ik zal bijna nooit de minder goede puntjes aanhalen, want ik ga uit van het positieve en probeer de minder goede punten subtiel te verbergen.

Ik ben nu aan het twijfelen of ik het de 75-reeks moet blijven noemen, of dat ik het moet wijzigen naar de 72-serie. Maakt in principe niets uit, en ik ga vanaf morgen over de 72 serie praten.

Wel moet me van het hart, dat hoe langer ik naar deze koi kijk, hoe meer ze me bekoren. Ik weet dat ik dit niet kan inkopen als ik in Japan ben ! Raar zul je misschien zeggen, maar niets is minder waar.

Om dit soort koi in deze hoeveelheden met deze hoge aanwezigheid van vrouwen te pakken te krijgen is bijna niet mogelijk. Dan betaal je je blut. Ik probeer ook de prijzen zo fatsoenlijk mogelijk te maken zodat iedereen de mogelijkheid heef om een aankoop te doen.

Er komen nog 57 tosai in de loop van de volgende dagen, en geloof me, het blijft mooi om te zien. Het is wel toegespitst op showa, maar Momotaro is nu eenmaal de Showa man van Japan !

Showa 1703011

Showa 1703012

Showa 1703013

Showa 1703014

Showa 1703015

Beoordeling Jack

1703011

Showa , goed bouw voor groei , mooi lengte in het hoofd. Patroon mooi voor groei, huidkwaliteit goed, Shiroji en teri zeer fraai.In het midden is het sashi wat breed bij deze jonge koi , waarschijnlijk gaat sumi daar nog invullen. Menware op het hoofd , fraai exemplaar.

Showa 1703011

1703012

Showa , zeer traditionele tekening op de body. Hoofd heeft lengte , body lijkt wat tekort te komen. Huidkwaliteit ziet er goed uit ,maar er komt nog veel sumi bij. Rugvin wat vervuilt. Menware op het hoofd. Motoguru in de borstvinnen. Het Sumi moet deze koi maken.

Showa 1703012

1703013

Showa met een goed hoofd , qua body en goed begin maar lijkt wat zwak naar de staartwortel toe. Op het eind bij de staart ook een ander soort Beni te zien, jammer. Verder een hoge huidkwaliteit, schone rugvin en borstvinnen. Kijkend naar de ronding van die vinnen, word dit toch een knappe dame !

Showa 1703013

1703014

Showa, met een zeer goede bouw/frame voor groei. Zou weleens echt groot kunnen worden ! Goede huidkwaliteit , fraai Teri . Punt is het patroon op deze koi , dat zal weinig mensen aanspreken.

Showa 1703014

1703015

Weer zo’n Showa kijkend naar het hoofd en body dat ik Dainichi genen zie. Frame breed en hoog , op de voorhand.Een daverend velletje , kijk eens naar dat Shiroji. Nog wat onderliggend Sumi.Jammer van dat kleine beetje beni op de staartwortel , is echt jammer. Zou wel eens een spannende Showa kunnen worden , zeker als dat onderhuids Sumi op de neus echt bovenkomt. Aanrader ?

Showa 1703015

Beoordeling Matthijs Dankelman

1703011

Goede showa, bouw is goed, huidkwaliteit zeer goed beni shiroj alles klopt op deze koi, denk dat deze ook een mooie lengte in het verschiet heeft! Ook wederom 1 met een zeer mooi Teri! Kleine stukje sashi links van de rugvin stoort me niet en zie ik nog wel ingevuld worden met sumi met wat fantasie... dat zou deze koi afmaken.

Showa 1703011

1703012

aardige showa, bouw wat kort, niet mijn ding. Gaat een klassieke worden zo te zien daarvan word ik dan weer wel vrolijk.

Showa 1703012

1703013

Mooie huidkwaliteit prima bouw, shiroj zeer goed, beni ziet er goed uit, teri goed en sumi zoals het zich manifesteert op deze showa past me wel!

Showa 1703013

1703014

Heerlijke bouw, heerlijk sumi, shiroj goed beni goed... een van de betere weer in mijn ogen ! Minpuntje... geen beni aan de achterzijde. echter denk ik dat als deze wat meer sumi maakt dat dit niet meer zal storen.

Showa 1703014

1703015

Heimwee naar de shiro showa.... die bouw... massief en zwaar, power straalt ze uit, dainichi bloed zoals jack eerder al aanhaalde, dat verwacht ik in deze koi ! zeer mooie huidkwaliteit. Beni misschien niet helemaal top en shiroj goed. Sumi kan ik niet helemaal goed inschatten. Een showa met serieuze spierballen.

Showa 1703015

Beoordeling Paul Jansen

1703011

Geweldig, bouw en patroontechnisch ook goed. Huidkwaliteit ook weer goed zoals de meeste die ik al gezien heb van deze reeks.

1703012

Zeer hoge kwaliteit en technisch zeer goed 7/10

Showa 1703012

1703013

Niet echt de lengtegroei maar het beni is dan weer zeer netjes.

Showa 1703013

1703014

Beetje te weinig patroon achteraan ,maar duidelijk de mooie lengtegroei die ik zo graag zie, als er achteraan nog wat sumi bij zou komen dan is het waaauw. Technisch ook dik in orde (een koi waar ik eens bij na zou denken om te kopen !...

Showa 1703014

1703015

Oogt gedrongen maar wel zeer goede kwaliteit.

Showa 1703015

Beoordeling Interkoi

1703011

Een jonge koi laat als hij of zij jong is niet zien wat de toekomst zal brengen. Dit pareltje bewijst weer eens wat ze niet laat zien. De huidkwaliteit lijkt me subliem te zijn om je vingers van af te likken. Goede sigaarvormige body met beide oogjes goed breed geplaatst op het hoofd. Het oh zo belangrijke patroon kan niet besproken worden, omdat iedereen hier anders tegenover kijkt, maar dit patroon is rustgevend. Let op het maruzome kiwa hier en daar, met spijtig genoeg een motoguru dat beter zou kunnen, maar de uitstraling geen echte schade toebrengt. Als je dieper op het sumi ingaat zie ik op verscheidene plaatsen op het shiroji nog enkele mogelijke doorbraken. Het zijn van die showa die sanke willen zijn en een meerwaarde geven aan de klassieke showa in mijn ogen.

Showa 1703011

1703012

De onvoorspelbaren…Ervaring leert me dat het sumi zoals dit nu geplaatst is verwarring brengt, maar zich later gaat vestigen waardoor het geaccentueerder wordt en het beni opklaart en geen rommelig gedoe meer geeft. Het koppatroon plinkt naar de toekomst en het sumi ligt op veelbelovende plaatsen. Het wordt een meer klassieke showa, maar klassiek wil niet zeggen minder goed of slecht, integendeel.

Showa 1703012

1703013

Wederom een showa die flirt met de sanke. Krachtig beni dat mooi verdeeld over de koi is geschilderd. Bouwtechnisch jong en stevig met gespierde vinnen. Het sumi op het 2de gedeelte van het patroon geeft het beni een ander uiterlijk, zeg maar ondersteund door sumi waardoor er een licht kleurverschil optreedt, de vraag is natuurlijk hoe het sumi gaat doorzetten. Sumi op de neus en sumi op de voorzijde van de schouderpartij is veelbelovend. Op dit ogenblik geen motoguru, maar wat niet is zou nog kunnen komen. Weer het veelbesproken en gewaardeerde maruzome kiwa op bepaalde plaatsen geeft deze showa een pluspuntje.

Showa 1703013

1703014

De bouw van de koi laat niets te wensen over. Een meerstappenpatroon dat veel mensen bekoren op een overduidelijk hoge kwaliteits velletje. Zouden showa dan toch wit geboren worden zou men zich af kunnen vragen ? Ook hier stevig beni waar Momotaro tegenwoordig een patent op heeft, en een beni dat stevig blijft, dat kan ik bewijzen aan de koi die er nu nog rondzwemmen van verleden jaar. Wat is ervaring toch belangrijk ! Het sumi is verschrikkelijk stevig en zal de koi een bijzondere uitstraling geven. Het linkse sumi patroon is atarashi sumi van de bovenste plank en ik zie dat de andere sumi patronen ook lonken naar het eerste patroon. Wenselijk zou het zijn als het motoguru evenwichtig was, maar we moeten leren leven met het feit dat we de koi nog moeten kunnen betalen, en dat kan alleen als we niet de perfectie nastreven. Wie perfectie nastreeft zal nooit een koi kunnen kopen, want ze mankeren gelukkig allemaal wat !

Showa 1703014

1703015

Een eerlijke heerlijke showa die in mijn ogen een bijzonder hoge waardering krijgt. Het velletje is er eentje om bij te wenen zo mooi ! Geen geflikflooi met het patroon, gewoon rechttoe rechtaan, een tekening zoals er vele zijn, maar dit is wel een zuivere tekening. Onvoorspelbaar sumi, maar het maakt op deze koi niets uit. Lekkere doorschijnende vinnen, grote kans op vrouwelijkheid wat ik trouwens bij veel koi kan zien. Ik ben 100% zeker dat er vele vrouwen tussenzitten !!! Het breedste punt ligt juist bij de achterzijde van de vinnen, maar of deze showa groot wordt of niet, ze heeft de genen om een geschikte lengte te bereiken zoveel is zeker. Voor mij een toppertje.

Showa 1703015

Beoordeling Toon Versteegen

1703011

Showa met een mooie bouw. Sumi ziet er goed uit maar is (nog) niet veel aanwezig. De huidkwaliteit is goed en de vis heeft een leuk patroon.

1703012

Mooie 3-stap met nog veel onderliggend sumi voor de toekomst. Strakke bouw met een goede kop erbij. Goede kwaliteit beni met mooi kiwa.

1703013

De huidkwaliteit ziet er erg goed uit bij deze showa. Het beni is van hoge kwaliteit en heeft zeer mooi kiwa. Ik weet alleen niet of de laatste stap even intens is als de rest van het patroon. De bouw is ook erg goed voor groei.

1703014

Zeer goede bouw voor groei en een mooie huidkwaliteit. Het sumi ligt er mooi dik en glanzend op. Achteraan heeft de vis wat meer wit maar daar zal het sumi nog verder gaan invullen. Goede vis voor de toekomst!

1703015

Zeer grote kop. Het shiroji is er goed en het sumi ligt mooi in het wit geplaatst. Er moet echter wel nog wat meer sumi opkomen op het wat spannender te maken. Op de video lijkt het beni niet uitzonderlijk dik, maar heeft wel mooi kiwa en sashi.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240