Nummer 3 is uit de mudpond

Nummer 3 is uit de mudpond

Tot hiertoe gaat het goed. De ontwikkelingen die ik voorlopig te zien krijg zijn kan ik tot hiertoe alleen maar toejuichen.

Deze Koume Sanke van Sakai FF zie ik toch een gouden toekomst tegemoet. Nog geen 4 jaar en bijna 75 cm geef ik deze veel krediet om grote daden te verrichten.

Ik heb ze op dit moment nog niet live gezien, maar daar komt deze reis verandering in. Wat ik echter kan zien als ik vergelijk met het filmpje bij aankoop is vooral de verbetering van het hi dat voor mij de juiste schakering en intensiteit krijgt. De body is flink toegenomen in verhouding tot de groei, terwijl het sumi niet veel veranderd is.

Nu weet ik dat mensen graag de dikke sumiklodders zien, en terecht, want dat maakt een sanke tot wat ze is, maar ik ben er stellig van overtuigd dat de goede sumiklodders pas langzaam moeten komen als de koi opgroeit. Als je de sanke, en ook de showa bekijkt die op dit ogenblik de revue passeren, dan kan je zien dat het sumi onnatuurlijk glanst, wat vermoedelijk versterkt wordt door het houden van de koi in betonnen vijvers en wie weet wat ze nog meer uit de trukendoos halen.

Dit is niet negatief bedoelt, want het is tenslotte de klant die het vraagt, maar of het goed is, is voor mij nog een andere vraag. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan dit sumi, maar uiteraard moet het ook verder kunnen ontwikkelen., en moet je nog bekwaam zijn om het zo te houden.

Een goed voorbeeld is een vergelijkbare sanke van vorig jaar, een beetje dezelde uitstraling, die op dit ogenblik een jaar in onze contreien is, en die het sumi ook heeft ontwikkeld zoals het behoort, maar dan langzaam maar zeker.

Ik kan hier helaas geen filmpje van laten zien, maar er is me beloofd dat dit opgestuurd wordt. Afwachten is dus de boodschap. Ik heb het overdeze sanke en dan zie je wat ik bedoel.

Nu we het toch over de duurdere vissen hebben wil ik toch nog even het filmpje laten zien van mijn 91 cm grote kohaku, namelijk Virgin. Ik zal blij zijn dat ik ze nog eens zal zien na 3 jaar wachten. Virgin heb ik gekocht omdat Takigawa San mij vertelde dat deze tussen de 95 en 100 cm zou kunnen worden, en geloof me, die zie je niet veel. Ze schenkt me in ieder geval veel plezier.

Een andere Takigawa die de moeite is om gezien te worden is deze yonsai chagoi van 84 cm. Een chagoi die zo goed als perfect is, met de juiste body, de juiste verhoudingen, het juiste netpatroon...noem maar op. De beoordeling van een koivriend zegt het helemaal:

Effen over de chagoi, Jongens dat word wel een beul van een vis ! Wat een lengte in het lichaam en het hoofd. Die gaat zeker uiteindelijk over de 1 meter grens heen. Straks body aanmaken, serieus visje dan ! Zou het goed kunnen doen op een show over een tweetal jaar ! Perfect schubbenpatroon, egaal, en alles in verhouding.

En als we dan toch het verhaal van vandaag vol willen maken met big and expensive koi, wil ik nog even zeggen dat ik helaas deze potentiële 1 meter vis heb gemist, een 3,5 jarige sanke van Momotaro van 87 cm...pijnlijk, maar ik moet er mee leren leven.

Wat ik vooral hoop, is dat niet mijn vissen goed uit de mudpond zijn gekomen, maar dat ik alle klanten die een koi in de mudpond hebben zitten kan plezieren en dat ik ze geweldige ontwikkelingen kan voorschotelen.

Meer afbeeldingen

Nummer 3 is uit de mudpond: afbeelding 1
Nummer 3 is uit de mudpond: afbeelding 2
Nummer 3 is uit de mudpond: afbeelding 3
Nummer 3 is uit de mudpond: afbeelding 4
Nummer 3 is uit de mudpond: afbeelding 5
Nummer 3 is uit de mudpond: afbeelding 6
Nummer 3 is uit de mudpond: afbeelding 7
Nummer 3 is uit de mudpond: afbeelding 8
Nummer 3 is uit de mudpond: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240