Neen, we zijn nog niet aan het einde van ons latijn

Neen, we zijn nog niet aan het einde van ons latijn

Nu donderdag zal de kohaku van Taniguchi ingezet worden op de ZNA show, die dit jaar zal plaatsvinden in Ojiya.

De show begint donderdag 15 november en duurt 3 dagen. Volgens Taniguchi San is dit een kanshebber om een grote prijs te winnen, afwachten en hopen is dus de boodschap.

Ondanks het feit dat ik deze kohaku de laatste tijd begeleid, moet ik de eer ditmaal overlaten aan Roland van Aqua hobby, die deze kohaku aankocht als tosai. Deze yondan kohaku verbleef tot hiertoe in Japan en is eigendom van Marc, die op dit ogenblik nog 2 tosai van Taniguchi heeft rondzwemmen die ik begin dit jaar heb aangekocht bij Taniguchi.

Laten ons hopen dat ze voldoet aan de verwachtingen.

Ojiya wordt een beetje beschouwd als het centrum of het Mekka van de koi. Om je een idee te geven waar Ojiya zich bevind, heb ik er een kaart bijgedaan waarop je bovenaan de stad Ojiya ziet aangeduid, en onderaan de stad Okayama, waar ik meestal naar toega. De afstand tussen beide is om en bij de 800 km.

Zelf ben ik reeds verscheidene malen daargeweest, maar gewoonlijk voel ik me beter thuis in het Zuiden. Begin volgend jaar reis ik echter samen met Matthijs en Paul opnieuw naar Niigata om tosai aan te kopen, en zal dan afzakken naar het Noorden. In Ojiya worden ook de Wakagoi Show en de Nogyosai show gehouden.

Wat betreft deze kohaku. Deze behoort tot dezelfde reeksen als de koi die ik toendertijd heb aangekocht, en waarvan ik er nog enkele heb zitten. Deze tosai was niet goedkoop, maar ook niet onbetaalbaar. Als je vroegere nieuwsitems hebt opgevolgd, heb je verscheidene goede tot zeer goede ontwikkelingen gezien van Taniguchi San, waaronder de kohaku van Sam, die onlangs nog in het nieuws is verschenen.

Ook niet te vergeten de senior Tategoi in Arcen, de koromo van Taniguchi die op 18 cm werd aangekocht, en die ook voor de nodige opschudding heeft gezorgd. Maar zo zijn er nog vele anderen die ik nog niet getoond heb.

Persoonlijk heb ik veel respect voor de kweker Taniguchi, en is mijn relatie met hem goed opgebouwd. Ik beschouw Taniguchi als een zeer goede kweker, met veel kennis, koi met een zeer hoge huidkwaliteit, een kweker die zich langzaam zal ontwikkelen tot een vooraanstaande kweker. Hij krijgt volop mijn vertrouwen.

Meer afbeeldingen

Neen, we zijn nog niet aan het einde van ons latijn: afbeelding 1
Neen, we zijn nog niet aan het einde van ons latijn: afbeelding 2
Neen, we zijn nog niet aan het einde van ons latijn: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240