Nummer 9 en 10 vertrekken

Nummer 9 en 10 vertrekken

Het zijn niet de minste tosai. Zij vertrekken toch naar een speciale binnenvijver, waar heel lang aan gewerkt werd, maar die in 2018 toch in gebruik werd genomen.

Een tiental jaren geleden werden wij uitgenodigd door Roel om even tot bij hem te komen in de regio Zichem, je kent het verhaal vermoedelijk wel van de witte van Zichem in de buurt van Scherpenheuvel.

Iedereen in België is in zijn jeugd wel eens geconfronteerd geworden met de witte van Zichem, nostalgie ten voeten uit.

Toen was de binnenvijver nog niet voltooid, maar 10 jaar verder is het zover en kon ik niet alleen genieten van een afgewerkte vijver, maar ook nog van een oude bekende die ik ondanks de lang geleden tijd, terug herkende, en dat doet me plezier.

De showa waarvan hier enkele foto’s toegevoegd maakte deel uit van mijn Momotaro collectie in 2009, en zie 10 jaar later zie je hem nog altijd gezond en wel in het filmpje rondzwemmen.

De koi is nu 11 jaar en dit is het commentaar van Roel: De showa die je op de foto ziet komt ook van bij interkoi, dit is ook een Momotaro van nu 11 jaar oud. Dit was een koi waar ik veel plezier aan beleeft heb. Hij is nu 75cm, maar nu is hij wel aan het achteruit gaan in kwaliteit.

Dit is eigenlijk een zuiver bewijs dat koi van toen 33 cm, zonder problemen doorgroeien naar 75 cm zoals ik altijd beweer, indien….en dit mag je zelf verder invullen.

Ik ben ontzettend blij met deze update van vroeger, want het bewijst dat ik geen loze woorden uitbreng. Ik zou graag nog meer van deze updates ontvangen, maar het is moeilijk om er aan te geraken.

De tosai die Roel nu meeneemt zijn 2-3 maanden jonger en zelfs groter dan 33 cm toendertijd. Ik zou ook binnen 10 jaar eenzelfde verhalen willen schrijven…wie weet….

De tosai zijn in ieder geval beloftevol zoals je in in dit filmpje kan zien en komen op een gezonde plaats terecht.

Wat hier ook aan de oppervlakte komt is dat koi houden ook een kwestie van geduld, passie, kennis en luisteren is. Roel heeft bijna altijd onze raad opgevolgd en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

Deze update heeft me veel plezier gedaan…

Meer afbeeldingen

Nummer 9 en 10 vertrekken: afbeelding 1
Nummer 9 en 10 vertrekken: afbeelding 2
Nummer 9 en 10 vertrekken: afbeelding 3
Nummer 9 en 10 vertrekken: afbeelding 4
Nummer 9 en 10 vertrekken: afbeelding 5
Nummer 9 en 10 vertrekken: afbeelding 6
Nummer 9 en 10 vertrekken: afbeelding 7
Nummer 9 en 10 vertrekken: afbeelding 8
Nummer 9 en 10 vertrekken: afbeelding 9
Nummer 9 en 10 vertrekken: afbeelding 10
Nummer 9 en 10 vertrekken: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml