Een dag vol verrassingen

Een dag vol verrassingen

Het was s’morgens nog frisjes, maar de zon scheen en ik moest één van de vijvers controleren want ik was wat ongerust.

We besloten dan maar om alle koi uit de vijver te halen, want die waren al een hele tijd in de moddervijver ondergedoken en ik kon ze moeilijk zien, wat toch een beetje onrust verwekte.

Nu weet ik dat modder en koi een gouden combinatie is, hoe raar het ook mag klinken, maar voor de verkoop is dat natuurlijk waardeloos.

Nu ze eenmaal in de bowl waren heb ik er toch een filmpje van gemaakt en oordeel zelf, gezonder en levendiger uit de winter kan niet of wel ?

Na controle op parasieten en van de kieuwen bleek alles op enkele schermutselingen na niet 100 maar 110% in orde te zijn. Met schermutselingen bedoel ik enkele beschadigde schubjes wat absoluut niet abnormaal is.

Het was ook een goede gelegenheid om de verkochte koi bij de verkochte koi te plaatsen, zodat het voor het ophalen van de koi nog veel makkelijker is.

Ondertussen waren de geïnteresseerden al komen opdagen. Een jumbo stond op het programma, één van de weinigen die nog over zijn.

Het filmpje vertelt het hele verhaal, meer woorden waren ook niet meer nodig, want Theo moest niet lang meer nadenken, en de handen werden geschud…

Nu blijven er nog maar 2 jumbo over….

Een koi die ik zelf wel wil laten zien is nog aan zijn ontwikkeling bezig en moest ik toch ook nog even op film zetten.

Ja hoor, een shiro utsuri en dan nog uit de stal van Momotaro, iets wat minder zelden voorkomt.

Het is de bedoeling om deze naar de 80 cm te laten doorgroeien en te proberen er een goede body aan mee te geven, zodat we een jumbo shiro utsuri kunnen laten zien.

Er werden nog een groot aantal andere filmpjes gemaakt, maar teveel stof om te verwerken, dat is voor de komende dagen...

Vandaag is het de laatste dag van de 30% koi, morgen zullen de kortingen aangepast worden naar 40%, maar sommige koi zullen uit het aanbod verdwijnen.

Nogmaals, de koi mogen blijven zitten tot en met 7 april, maar tegen die tijd zouden ze moeten opgehaald worden.

Dit is ook een goede gelegenheid om mensen voor te bereiden om hun koi te komen ophalen. De winter zou voorbij moeten zijn en alle vijvers zullen vanaf 15 maart naar buitentemperatuur worden gebracht.

Graag zou ik de klanten willen verzoeken om de 100 koi die nog opgehaald moeten worden, zich voor te bereiden. Een 10-tal zijn er al weg, maar er moeten nog een massa jumbo naar hun nieuwe verblijfplaats.

Mijn streven is om tegen 7 april alle koi naar huis te begeleiden…

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240