Tijd voor nummerke 8

Tijd voor nummerke 8

Einde vorig jaar was ik zo enthousiast dat ik een speciale actie deed, door een koi uit het door ons geselecteerde tosai aanbod weg te geven indien men een bepaald nummer kon raden.

Dit had heel wat reacties tot gevolg, overweldigend zelfs. Maar iemand die goed nagedacht had was de Rudy en had het nummer 67 doorgegeven…ik was zopas 67 jaar geworden.

Ondertussen is de showa gisteren klaargemaakt voor vertrek. Altijd leerrijk om de tosai te zien toen hij aangekocht werd, ik schatte de showa rond de 15 cm op dat ogenblik.

Ondertussen werden de temperaturen gelijkgestemd en kon Rudy niet wachten om zijn showa op te halen. Ik wil hem thuis hebben zwemmen was zijn betoog, net zoals Ben dat ook wou en net zoals er nog meer mensen zijn die dit willen.

Dit filmpje is van zijn vertrek uit Arendonk, gekoppeld aan zijn aankomst in Antwerpen. Ze werd nu 35 cm gemeten en haar buikje is lekker vol gegeten van het overdadige voer.

Alle tosai uit opgroei 2 hebben nu dikke buikjes gekregen, dat herinnert me nog aan de eerste keer dat we Taniguchi koi als tosai selecteerden, dat was ook hetzelfde dikke buiken gevoel.

Met een voerregime van 7% is dat ook niet te verwaarlozen en ook de supplementen hebben een bepaalde voedingswaarde dat niet te verwaarlozen is.

Kostelijk is het in ieder geval ! Nu begrijp ik beter wat het verschil in Japan is om koi gewoon te laten opgroeien zonder het voerregime en met het

voerregime om door te groeien naar jumbo tosai.

In ieder geval, nummerke 8 is ondertussen naar huis en zwemt al ontspannen rond tussen de overige koi…een mooi bestand zo te zien…

AZUKARI MOGELIJKHEDEN

Ik zal regelmatig de vermelding maken over de mogelijkheid tot Azukari in opgroei 1. Wie graag gebruik wil maken van deze opgroeifaciliteit, moet me tijdig contacteren. Enkel te kiezen uit de tosai van opgroei 1 of opgroei 2.

Nog enkele resultaten van vorig jaar:

Kohaku Momotaro 55 cm

Sanke Momotaro 53 cm

Showa Momotaro 59 cm

Nu moet ik er wel bij vermelden dat dit exemplaren zijn uit een veel duurder segment en van vrij hoge kwaliteit.

Meer afbeeldingen

Tijd voor nummerke 8: afbeelding 1
Tijd voor nummerke 8: afbeelding 2
Tijd voor nummerke 8: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240