Ochtendwandeling

Ochtendwandeling

Het weer is formidabel hier. Een lekkere 15-16° en een zonnetje dat zich galant laat zien.

Ik vertrek zo dadelijk naar de opensales van Momotaro. Ik heb dit zelf nog nooit meegemaakt, maar ik zal je berichten hoe het in elkaar zit, zo gauw de namiddag voorbij is.

Ondertussen heb ik wat sfeerfoto's gemaakt van de plaats waar ik gelogeerd zit. Naast het hotel stroomt een riviertje en aan de overkant is een plein waar de oudere mensen hun sporten beoefenen, zoals petanque en andere. Ik was juist te laat om het op foto vast te leggen, maar het was toch opvallend dat al die oudere mensen zich samen vermaakten.

Ik was deze morgen naar het station gewandeld, een druk bezochte plaats. Het bruist van het leven hier, en het doet me steeds denken aan mieren, die zijn ook zo bedrijvig en op elkaar ingespeeld. Het lijkt hier ook hetzelfde. Iedereen heeft wat te doen, iedereen is bezig, en als je niet bezig bent, zorgen ze wel dat je bezig kan zijn.

Het is onvoorstelbaar hoeveel mensen er werkzaam zijn op dezelfde plaats, voor eenzelfde handeling. Ik denk dat wij 1 persoon aan het werk zouden stellen voor iets waar ze hier 5 mensen voor aan het werk houden. Als er werken zijn, of als je met de auto ergens in moet draaien, overal staan er mensen klaar met vlaggetjes om je te helpen bij het inrijden of wegrijden. Als je gaat tanken staat er een hele divisie mensjes klaar om je te helpen. Eentje die je de richting aangeeft waar je mag rijden, een andere die zich onmiddellijk op de ramen stort, een andere om de tank te vullen en als toemaatje nog iemand met een vlaggetje om je te helpen wegrijden.

Gedienstig en behulpzaam zijn ze zeker wel, maar ze spreken geen letter Engels, wij zijn Japanners, en wij spreken Japans is hun motto. Soms heb je handen en voeten nodig om je verstaanbaar te maken...

We hoeven ze hier niets te leren. De mensen zijn professioneel, modern, heel netjes en beleefd, samengevat een heel ordentelijk land dat absoluut goed in elkaar zit. Een filmpje van de omgeving.

Meer afbeeldingen

Ochtendwandeling: afbeelding 1
Ochtendwandeling: afbeelding 2
Ochtendwandeling: afbeelding 3
Ochtendwandeling: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240