Inside Momotaro

Inside Momotaro

Het was leerzaam vandaag. Leerzaam en ik heb bepaalde beslissingen getroffen voor volgend jaar.

Mijn plannen staan vast, ik moet er nog een vervolg aan breien, en dan pas vertel ik er iets meer over. Het waren in ieder geval de opensales vandaag, een gebeuren dat ik nog niet had meegemaakt. Zoals gezegd, leerzaam en plezant om te doen. Ik ga je proberen stap voor stap uit te leggen hoe het proces in elkaar zit. Maar eerst een filmpje van de koi

Op een welbepaalde plaats stonden er in dit geval 5 grote bowl met een aantal nisai, ik schat ongeveer een 100 stuks. 5 of 6 van deze koi waren male, de rest was allemaal female. Iedereen aanwezig krijgt een nummer toegewezen op een rijstschepje in hout geschreven, mijn nummer in dit geval was 24.

Tegen de muur hangen de certificaten van deze vissen en iedere bowl heeft zijn prijs gaande van duur naar duurder. Bij dit certificaat zit een enveloppe. Je hebt nu de tijd om naar de vissen te kijken en als het zover is schrijf je jouw nummer op een briefje en steek je het in de enveloppe. Je begrijpt dat in iedere enveloppe dikwijls meerdere briefjes zitten.

Als het zover is, neemt Daisuke de briefjes uit de enveloppe en zegt dit luidop, zodat de mensen kunnen volgen. Al deze nummers gaan dan in een doosje. iemand uit het publiek trekt dan een nummer uit de doos, en als je geluk hebt dat het je nummer is, dan is de koi voor jou. Je hebt dus geluk of je hebt het niet. Hoe het één en ander verloopt kan je in dit korte filmpje zien.

Er komt nog een tweede ronde, en de prijs wordt dan lichtjes aangepast. Je begrijpt dat de beste vissen dan al weg zijn. Ik heb geen risico genomen en de vissen die ik wou hebben, heb ik ook gekocht. Het waren er 6 in totaal, waarvan 2 shiro, een tancho showa en 3 showa. Ik heb ditmaal vooral gekozen voor body, grootte en huidkwalteit, maar vooral met een beetje toekomstmuziek.

Na de nisai, komen er nog een groot aantal tosai van augustus, maar daar heb ik niet aan meegedaan. Als het goed is, mag ik woensdag of donderdag persoonlijk uit de betere tosai een keuze maken voor mezelf. Ik heb mijn wensen kenbaar gemaakt, maar of het mogelijk is, weet ik niet. Afwachten is dus de boodschap.

Helaas heb ik geen afzonderlijke foto's en filmpjes kunnen maken, maar dat ga ik woensdag of donderdag zeker doen. Ik ben ontzettend tevreden over mijn keuze. De lengte kan je lezen op de certificaten die ik wel heb meegekregen. Ik ben ook een kijkje gaan nemen in de mudpondkoi die ik er nog heb zitten. Er was geen tijd om deze te bowlen en te meten, dat doe ik later deze week, zodat ik voldoende tijd heb om ze te laten zien. Op dit filmpje zie je de 100 ton opvangvijver die ze krijgen vooraleer ze klaargemaakt worden voor vertrek. De eerste vijver is de vijver van de opensales kohaku, en de tweede vijver is de vijver van de veiling showa van verleden jaar.

Zoals je kan zien is het water zeker niet helder, integendeel, maar het bevat wel alle ingrediënten om koi goed te laten ontwikkelen. De eerste impressie is sowieso goed. Dat is toch al wat anders dan het slechte nieuws dat ik te verwerken kreeg deze week. Meer kan en wil ik helaas ook weer niets over vertellen. Laat het ons zo zeggen dat ik vanaf volgend jaar enkel nog koi in de mudpond laat als er van de klant uit speciaal op aangedrongen wordt, en deze de verantwoordelijkheid tenvolle neemt en ook begrijpt. Ik breng nu enkel positief nieuws en wil het zo blijven houden.

In het laatste filmpje laat ik speciaal een echte bakki shower zien, zodat men goed begrijpt welke massa water een bakki shower verwerkt. Dit zijn de verblijfbakken van de koi van klanten en van de oyakoi die je in het laatste stuk kan zien. Op een bepaald moment zie je de Mako sanke (vierstapper) die hangt te dromen en de maruten sanke, beiden over de meter groot. Je zou het niet zeggen als je ze in deze grote plas water ziet.

Meer afbeeldingen

Inside Momotaro: afbeelding 1
Inside Momotaro: afbeelding 2
Inside Momotaro: afbeelding 3
Inside Momotaro: afbeelding 4
Inside Momotaro: afbeelding 5
Inside Momotaro: afbeelding 6
Inside Momotaro: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137