Ode aan de tancho kohaku

Ode aan de tancho kohaku

Als er weinig nieuws te rapen valt, is het misschien nuttig om af en toe een koi in het zonnetje te zetten die het wel degelijk verdient. In dit geval een tancho kohaku van Momotaro die ik aankocht in maart 2021. Dus niet van de veiling, maar aangeboden door Daisuke zelf.

Ik twijfelde geen ogenblik om deze tancho kohaku aan te kopen. Ze heeft zich ook altijd bijzonder goed gedragen in de vijvers. Geen geweldige groeier, maar een constante groeier, en dat heb ik veel liever, want volgens mij komt dat ten goede aan de gezondheid.

Hoe groot ze nu precies is weet ik niet echt, maar ik dacht 68 cm toen ze voor de laatste keer bowlde voor de show. Hier heb je nog het eerste filmpje toen ze me aangeboden werd. Ondertussen is ze 11 maal gefilmd.

DE WINNAAR VAN DE BKS EN DE EUREGIO KOISHOW


Certificaat van de tancho kohaku van momotaroWaarom zet ik deze in het zonnetje ? Wel, de tancho kohaku werd ingezet op de Belgische Koishow en haalde een 1ste prijs. Had ik dit verwacht ? Wat moet ik daarop antwoorden ? Ze behoort tot de kanshebbers, dat was het belangrijkste, en ze heeft haar deelname waargemaakt.

Normaal zet ik nooit dezelfde koi in tijdens een show, maar in dit geval heb ik een uitzondering gemaakt omdat ze er nog beter uitzag dan voorheen, ditmaal op de Euregio koishow. Opnieuw nam ze de eerste prijs in ontvangst en dat verdient in mijn geval een eervolle vermelding.

Toch zwemt ze hier nog altijd rond, wat mij enigszins verwondert. In dit geval in het gezelschap van een kohaku van Matsue met de rode oogjes. Rode oogjes wordt dikwijls als een minpunt op de shows aanzien, maar mij deert dit totaal niet.

De charme zit in de totaaluitstraling en niet uit de technische definities. Samen vormen ze een perfect duo, en eigenlijk zou ik ze als duo moeten aanbieden, maar dat zal in deze tijden geen nut hebben denk ik. Maar wie weet !

Vandaag ga ik van alle koi in vijver 1 - 2 en 3 foto's en filmpjes maken samen met Polleke. Niet per stuk, maar per 5 om een volledig overzicht te krijgen van het bestand. Dan ben ik van plan een reuze actie te starten de komende weken.

Alle verkochte koi zal ik uit de omloop nemen van de fotosessie en deze allemaal binnen zetten, zodat er geen vergissingen meer kunnen gemaakt worden. Dan zal ik proberen de actie op te starten tegen morgen, maar dat is nog een hoop werk. De vraag is of ik het nog klaarkrijg voor morgenvroeg, maar hou de website zeker in de gaten !

HET WORDT EEN DENDERENDE EN VERNIETIGENDE AKTIE

 

5
4
31
6
6
3
4
17

Meer afbeeldingen

Ode aan de tancho kohaku: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Mario

Ik was een Showa aan het volgen maar staat nu hoger van prijs.


Peter De Clercq

Maak er een mooie foto en film sessie
van! Ik hoop voor jullie dat de aanbiedingen
zullen aanslaan bij de koi liefhebbers . Daar ben ik zeker van! Goed van julllie en van Polleken! En Bompa. Je dagelijkse verslagen zijn nog steeds meer dan ok!!!! En ook vol van goede en leerzame informatie! Top 🍀🍀👍


Johan

Succes met het fotograferen en filmen


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur, of nadien op afspraak.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2207011

ginrin tancho 2207011
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml