Onderzoek van het water

Onderzoek van het water

Onlangs is er een onderzoek gebeurd van het water. Stalen werden genomen van 2 verschillende vijvers.

Deze werden naar een laboratorium opgestuurd voor analyse en onderzoek. De resultaten kan je zien op bijgevoegde foto.

Resultaat van het labo:

Het water is uiterst geschikt voor vissen. Het water kan echter nog sterker gemaakt worden met bepaalde mineralen en diverse. Informatie hierover wordt u medegedeeld.

Eventuele bacteriële problemen zijn niet voorhanden, vissen begeven zich in een sterke groene zone. Medio Januari 2012 zou het water nog eens moeten getest worden om te zien hoe de continuïteit van het water is. Bij om te horen, blij om mede te delen, toch weer een hele geruststelling. Meerdere mensen vragen zich wel eens af wat ik doe aan het water. Ik zal dit een in zo kort mogelijke bewoordingen uitleggen. Het enige wat ik doe met de vijvers is het volgende:

2 x per week voeg ik klei toe, op woensdagavond en zaterdagavond. Op dit ogenblik gebruik ik klei van Shinji. Waarom ? Deze zit prijstechnisch goed in elkaar en de ingrediënten die erin zitten geven me een goed gevoel. Ik spreid het toedienen van klei over 2 keer per week omdat ik denk dat het beter is om meerdere malen minder te geven, dan éénmaal veel. Puur eigen inbreng. Ik voeg 20 mg per kuub water over alle vijvers toe. Ik verkoop de klei aan 70 euro voor 8 kg.

Om je een idee te geven voor een 20 kuubs vijver: 2 x 20 mg = 40 mg x 20 kuub = 800 mg per week = 3.2 kg per maand of omgerekend een 28 euro per maand.

1 x per maand voeg ik Kien toe. Dit meng ik met magere yoghurt en ik doe er nog een fles babeure of botermelk bij en een flesje yacult. Dit is een ijzersterke combinatie die zijn effect niet mist. De kien dien ik toe volgens voorschrift, namelijk 40 ml. per kuub. Doe dit zeker en vooral in de wintermaanden. De voeding wordt door de koi opgenomen zodat ze de winter makkelijker doorkomen. In de wintermaanden voeg ik trouwens regelmatig botermelk of yacult toe, maar dan zonder kien. De combinatie is niet overdreven duur en geeft zeker een meerwaarde.

Om je een idee te geven voor een 20 kuubs vijver: 800 ml Kien (ik verkoop 10 liter aan 150 euro) of dit komt op 12 euro. Tel hier nog 4 euro bij voor de overige bestanddelen, en je komt op 16 euro per maand.

2 x per maand voeg ik melkzuurbacteriën toe. Dit doe ik meer voor onderhoud en preventie, en het goed gevoel speelt ook een grote rol. Op dit moment gebruik ik de melkzuurbacteriën van Pondrex, verkocht door nikoi.

Om je een idee te geven voor een 20 kuubs vijver: Ik verkoop dit momenteel aan 30 euro per 5 liter. Voor een 20 kuub heb je 25 ml x 20 = 0.5 liter nodig of = 3 euro. Dit komt neer op 6 euro per maand.

Tellen we alledrie de ingrediënten samen, dan kom je op 28 + 12 + 6 = 46, zeg afgerond 50 euro per maand. Mijn conclusie is dan....een verantwoorde investering. Uiteraard heb ik iets meer dan 20 kuub tot mijn beschikking en praat je natuurlijk al over enkele veelvouden van 50 euro.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137