Op bezoek bij Bart en Michiel

Op bezoek bij Bart en Michiel

Polleke en Matthijs zouden een bezoek brengen aan Bart, en die woont een eind weg, in Oost Vlaanderen.

Dit had zeker en vast mijn interesse gewekt, want hier bevind zich de eerste koi die ik ooit aankocht op mijn eerste bezoek in Japan. Een heel belangrijk moment voor mij, en ik was hier ontzettend benieuwd naar.

November 2007. Ik had mijn eerste stappen gezet in het ongekende, en ging op bezoek bij Momotaro, mijn uitgesproken favoriet, waar ik ondertussen een beetje kind aan huis ben.

Hier deed ik mijn 2 eerste inkopen, een sandan kohaku en een sanke uit de bloedlijn van Momoko. Het waren 2 mannelijke koi, maar wel van een bijzonder hoge kwaliteit. Achteraf gezien had ik ze niet mogen kopen, want Europa is niet rijp voor dit soort koi. Ik heb ze allebei helaas met verlies moeten verkopen.

Het is dan ook een bijzonder moment om de sanke terug te mogen zien, en bij het zien van het filmpje werd ik warm van binnen. Bekijk het filmpje en beoordeel zelf deze sanke. Hij was in 2007 nisai en ik dacht 49 cm. Wat ik wel weet is dat het een zoon was uit de bloedlijn van Momoko, een oyakoi die mij altijd bijzonder behaagd heeft en waarvan ik vele afstammelingen heb gekocht nadien.

De sanke is dus ondertussen bijna 9 jaar, maar dat is hem absoluut niet aan te zien. Nu kan je wel zeggen, hij heeft de body niet van een vrouw, maar zou je deze kwaliteit niet in je vijver willen zien zwemmen ? Hij is nu 69 cm, en ik veronderstel dat hij misschien nog een centimeter of 2 kan groeien, maar veel veranderen zal hij nu niet meer. Hij heeft absoluut niets aan kwaliteit ingeboet, integendeel...Proficiat Bart, en ook Michiel natuurlijk, want die was er toen ook al bij.

De kohaku die je af en toe in dezelfde bowl ziet verschijnen is de sandan kohaku. Voor zover mijn informatie rijkt, leeft deze ook nog altijd. De eigenaar is Wilfried uit regio Zwolle. Er is me beloofd om ooit eens een update te maken van deze kohaku, en dat zou een geweldig vergelijkingspunt zijn. Ik wacht hier echter nog altijd op. Deze sandan kohaku was ook de eerste winnaar van koi-idol, dat toen voor de eerste keer werd gepubliceerd.

Een 2de sanke die ik hier zie tevoorschijn komen is een sanke die ik aankocht op een veiling. Ik heb hier nog een filmpje van gevonden van 2010, maar nu ziet ze er zo uit. Deze is ook uit de Momoko bloedlijn en is aangekocht op de veiling van november 2010.

Ik had verwacht dat deze iets meer sumi zou aanmaken, maar dat is niet gebeurd zie ik. Spijtig langs één kant, maar ook deze heeft een bijzonder hoge huidkwaliteit behouden. Met haar 66 cm ook niet onverdienstelijk en ze is ondertussen 7 jaar geworden, dus nog tijd voor enkele centimeter.

Een beul van een koi is deze chagoi van nu maar liefst 83 cm. Je kan haar vergelijken met de chagoi die Polleke onlangs aankocht. Deze was vermoedelijk uit dezelfde bloedlijn. Een kweker waar ik begin volgend jaar zeker en vast wel eens naartoe ga.

Nog enkele koi die bij mij vandaan kwamen, en die ik nog herken:

Shiro Utsuri van Okawa, deze is nu 51 cm en ziet er goed uit.

Een matsu kohaku van 71 cm. Deze ziet er niet meer zo spectaculair uit, maar kwam ook uit een ander, lees lager segment dan de voorgaande, en dat kan je zien.

Nog enkele koi die gebowld zijn, maar niet bij mij vandaan komen en die ik dan ook niet ken:

Gin Matsuba 71cm 2 . Deze werd gekocht bij Zenkoi heb ik begrepen, en die was blijkbaar ook bij de bijeenkomst...

Een Gin Matsuba

Hasegawa ippon hi kohaku 65cm

Konishi Doitsu Karashigoi 70cm

En ik mag natuurlijk de koi van Michiel niet vergeten, Een matsukawabake van 51 cm..

Nog even het verslag van Matthijs vermelden:

Bij dezen even een verslagje van de het bezoek aan Bart, niet al te veel tekst maar wel veel foto's haha!

We kwamen rond het middaguur aan bij Bart en werden direct hartelijk onthaald met een lekkere bak koffie, Polleke was al binnen dus het feest kon beginnen! Ook was Joey van Zenkoi er, vakmensen in vijverbouw nog altijd!

Eerst tijdens het bakkie koffie maar even rustig bijgepraat met elkaar en gevraagd aan de weerman of het misschien kon stoppen met regenen, na enige tijd stopte het dan ook en konden we beginnen.

Natuurlijk moest mijn favoriete vis van Bart als eerste gebowld worden en met de vakkundige hulp van Joey was dit klusje dan ook snel geklaard, achteraf maar goed ook dat we deze als eerste gepakt hebben, tijdens het fotograferen van deze vis gaf mijn spiegelreflexcamera het op, dus moest ik verder met de compactcamera, dood en dood zonde maar we moesten maar roeien met de riemen die we tot onze beschikking hadden.

De sanke waar het hier om gaat is de male sanke van momotaro, volgens een van je eerste aankopen in Japan, deze is nog altijd zo verschrikkelijk goed van bouw, huidkwaliteit en wat je allemaal maar meer wilt zeggen, is voor mij een van de mooiste male koi die ik ooit gezien heb! Het clowneske neusje dat hij heeft... het patroon.. alles klopt... prachtig! Zijn naam is trouwens bij Bart thuis Pipo!

Daarna was de beul van een chagoi aan de beurt, man man man wat een beest, 83cm en wat een body! Prachtige vis!

Daarna de rest van de vissen allemaal gebowld en gemeten, de foto's zullen voldoende zeggen denk ik!

Nog wel even leuk om te noemen is de eigen kweek vis die we gefotografeerd hebben, een matsukawabake! Dit is de vis van Michiel, de zoon van Bart en Sandra, die we ook nog tegenkomen op het filmpje van de matsukawabake, deze vis was toch al een respectabele 51cm!

Tussendoor werden we voorzien van hapjes, broodjes en drinken, alles top voor elkaar! Waarvoor dank Bart en Sandra!

Het was een toffe dag! Ook bedankt Paul, Joey en natuurlijk Michiel!

Meer afbeeldingen

Op bezoek bij Bart en Michiel: afbeelding 1
Op bezoek bij Bart en Michiel: afbeelding 2
Op bezoek bij Bart en Michiel: afbeelding 3
Op bezoek bij Bart en Michiel: afbeelding 4
Op bezoek bij Bart en Michiel: afbeelding 5
Op bezoek bij Bart en Michiel: afbeelding 6
Op bezoek bij Bart en Michiel: afbeelding 7
Op bezoek bij Bart en Michiel: afbeelding 8
Op bezoek bij Bart en Michiel: afbeelding 9
Op bezoek bij Bart en Michiel: afbeelding 10
Op bezoek bij Bart en Michiel: afbeelding 11
Op bezoek bij Bart en Michiel: afbeelding 12
Op bezoek bij Bart en Michiel: afbeelding 13
Op bezoek bij Bart en Michiel: afbeelding 14
Op bezoek bij Bart en Michiel: afbeelding 15
Op bezoek bij Bart en Michiel: afbeelding 16
Op bezoek bij Bart en Michiel: afbeelding 17

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240