Jaarlijks ritueel

Jaarlijks ritueel

We gaan er maar weer eens tegenaan. De jaarlijkse reiniging van de vijvers is aangebroken.

Een plezierig werkje is het niet, maar het moet in mijn ogen gedaan worden. Vroeger zou ik het nooit doen, maar de laatste jaren doe ik het ieder jaar. Waarom vroeger niet en nu wel.

Vroeger zou ik erin geloofd hebben dat een biotoop niet mag veranderd worden, en dat je de natuur zijn gang moet laten gaan. Daarna ben ik mij de vraag gaan stellen waarom Momotaro ieder jaar zijn betonnnen vijvers volledig zuiver spuit, en grondig hoor...

Vanaf die dag ben ik het ook beginnen te doen. Wel laat ik de filters ongemoeid en maak ik de vijver volledig zuiver met een hogedrukreiniger. Het is ook onvoorstelbaar hoeveel vuil er vanaf komt. Ik veronderstel dat er niemand thuis is die zijn vijver leeglaat en poetst, of wel ?

Het is wel zo dat je mijn vijvers niet kan vergelijken met een privé vijver. Over het algemeen is de bezetting veel groter, waardoor de vervuilng ook veel hoger ligt. Dit kan je in principe alleen oplossen door geen eten te geven, maar dat is niet aan mijn koi besteed.

Ondertussen heb ik mijn balletje met voer bovengehaald, en heb ik deze gevuld met gedroogde garnalen. Altijd een plezier om te zien dat ze zich toch een hele tijd amuseren met dit speeltje.

Wel moet ik zeggen dat de kleintjes op dit moment serieuze body aan het maken zijn. Het worden koi, en die verandering kan je nu het beste zien. Het zijn bijzonder interessante showa, waar je nog eens veel plezier aan zou kunnen beleven.

Meer afbeeldingen

Jaarlijks ritueel: afbeelding 1
Jaarlijks ritueel: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240