Op naar Oldenzaal

Op naar Oldenzaal

Een prachtige dag luidt het begin in van een grootse show met veel ambiance, namelijk de Euregio show, mijn favoriete show, samen met de Belgische koishow in Hasselt.

Ik neem 17 koi mee, daarover zo dadelijk meer. Eerst wat info over de koi die men is komen ophalen.

Een sanke die vanaf het begin mijn hart heeft gestolen, en die gisteren naar huis is gegaan zal ik de eer betonen met met een laatste filmpje.

Rudy koopt liever af en toe een goede koi die prijzig is, in plaats van ieder jaar meerdere koi, eigenlijk een verstandige keuze.

Om een vergelijk in bouw even te laten bekijken, heb ik er grotere broer er ook bijgezet, een koi die nu een machtige indruk geeft, dominant overkomt, en op je netvliezen gebrand wordt.

Toevallig was er iemand komen kijken die bij toeval langskwam. Het eerste wat ie zei was “spijtig van dat zwarte puntje.” . Dan krijg ik het even benauwd, en moet ik even slikken om de verbittering te verbijten.

Onvoorstelbaar dat je bij het zien van een koi zoals deze onmiddellijk begint om een negatieve noot te leggen. Ik heb geen probleem met kritiek, maar om altijd te beginnen met een negatief of minder goed puntje, dan “sch§àç@&” ik in mijn broek.

Mijn antwoord voortaan is steevast dat ze nooit een koi kunnen kopen. Waarom niet vragen ze dan ? Omdat er geen enkele koi is die zonder foutjes is, en gelukkig maar ! Zelfs GC hebben puntjes waar je over kunt zeveren ! Verdoeme toch hè…

Ik vind beide koi bloedmooi, zelden te zien, en ik blijf ze mooi vinden ondanks hun minpuntjes die de moeite niet waard zijn om over te klappen. Mannelijke nisai van 60 en 64 cm met deze huidkwaliteit en dit patroon en dit voorkomen moet je gewoon bewonderen.

De 2de koi die opgehaald werd is de showa van Momotaro. Maikel was bijzonder in zijn nopjes m et deze tosai en geef hem maar eens ongelijk. De groeicurve zit erin want hij was 3 cm gegroeid sinds zijn aankomst. Een goed begin is het halve werk.

Eurogio koishow

Eerst en vooral heb ik 2 vats beschikbaar en ik neem in totaal 17 koi mee, vooral veel tosai van Momotaro die ik toch wil laten zien aan de mensen die interesse hebben.

Een mooie gelegenheid om ze aan de mensen te laten zien die wat verder af wonen. De maten zijn niet goed, want de tosai zitten gemiddeld juist boven de 40 cm, wat een nadeel is, maar dat boeit me niet. Wat me wel boeit is dat het tosai zijn die het grote werk aankunnen en geschikt zijn om je dromen waar te maken.

Ik zal mijn prijsjes wel hebben, maar een grote prijs zit er niet in, tenzij ze enkele tategoi kunnen waarderen, daar gok ik op, en ik heb een koitje meegenomen die misschien geschikt is voor baby champion. Alles hangt af van de jury, we zullen wel zien.

Ik heb zelf geen stand, maar ik zal het meeste te vinden zijn bij de stand van Lobke Nijhoff van Nijhoffart. Zie rode circel op de kaart.

Je kan me ook altijd telefoneren op mijn mobiel als je graag informatie hebt: 0032 478 36 74 74 of ik loop hier of daar ergens rond. Ik geef een overzicht van de koi die meegaan, en als je interesse hebt om een koi aan te kopen, dan wil ik je graag te woord staan.

Ik doe nooit geen moeite om koi op een show te verkopen, en het is me trouwens nooit gelukt.

De deelnemende koi zijnde volgende:

Sanke 1604006

Doitsu Sanke 1603007-1603008

Showa SH-V16-488

Sanke SA-V16-4150

Sanke SA-V16-44

Kohaku KO-V16-4406

Kohaku KO-V16-4149

Ginrin kohaku 1502005

Ginrin kohaku 1510005

Sanke SA-V16-4207

Showa van Toon

Kohaku 1511009 en shiro 1510101

Kindai showa SH-V15-4421

Tancho sanke 1510002

Sanke 1410002

Alle koi kan je vinden op de website natuurlijk. Indien er tijdens de show een koi aangekocht wordt, krijg je een korting van 10% op de vertoonde prijs op de website. De koi gaat dan terug mee naar huis om opgevangen te worden tijdens de eerste week.

Indien de koi van de show dadelijk wordt meegenomen, dan geef ik 15% op de vertoonde prijs op de website, maar dit eigenlijk alleen voor mensen die de faciliteit hebben om de koi gedurende een week in quarantaine te zetten om te laten bekomen van de show.

Meer afbeeldingen

Op naar Oldenzaal: afbeelding 1
Op naar Oldenzaal: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240