Hard labeur

Hard labeur

Er moet plaats gemaakt worden voor de koi die nog moeten binnenkomen en ik moet een speciale vijver hebben om de koi die naar de show zijn geweest op te vangen.

Dit leidt tot een grote volksverhuizing, en hopelijk zitten de koi nu op hun plaats en moeten ze niet meer verplaatst worden dit jaar.

Een goede gelegenheid om alles nog een op film te zetten, en zo gebeurde. Het zullen dus vele filmpjes worden, die de moeite zijn om te bekijken.

Een dynamisch koppel kan je dit wel noemen. Een nisai en een sansai van Momotaro. Beiden zijn reeds verkocht.

2 kleppers van Dainichi. Je houd ervan je houd er niet van. Spannend zijn beide in ieder geval en tijd zal het uitwijzen. Deze monsters zijn nog te koop.

Een showa en kohaku van Momotaro. De showa is een bullebak, terwijl de kohaku een toonbeeld van schoonheid is. De showa is reeds verkocht, de kohaku is nog te koop.

2 Showa van Momotaro. Deze 2 showa liggen me beide dicht aan het hart, gewoon omdat ik ze beide graag heb. Beide zijn nog te koop.

Kindai showa en Momotaro sanke broederlijk naast mekaar. Als wit op een schaal van 10 zou moeten beoordeeld worden, dan krijgen deze zeker en vast 9.99 op 10…want zo zie je ze niet vaak. Ook beide koi zijn nog te koop.

Ik ga binnenkort naar Noorwegen maar dat duurt nog wel een paar weken. Nu nog even buiten genieten….

Dat de koi er geen probleem mee hebben bewijst dit filmpje. Een beetje voer na de zware overzetting van een groot aantal koi is geen sinecure. Morgen even het water testen op ammoniak, zodat we geen risico lopen.

Ook de binnenbakken moesten herschikt worden. De koi die naar de show gaan moeten afzonderlijk in een bak, en de andere heb ik ook samengezet in een vijver.

Een overzicht:

Deze moesten naar binnen want die neem ik morgen mee naar de show. De shiro gaat ook naar Noorwegen, en de kohaku heeft een bepaalde bestemming, maar daar is nog geen zekerheid over.

Idem dito, ook naar binnen. Ze zien er goed uit op het eerste gezicht. De tancho sanke is verkocht, de ginrin en de sanke nog niet.

The beauty en the beauty, een koppel dat je eigenlijk niet uit mekaar mag halen. Bloedstollend mooi, ik neem ze mee naar de show.

Tosai noemen ze dit ? Allen zijn tosai van Momotaro en veranderen van vijver.

De showa van Toon, vergezeld van enkele tosai van Momotaro.

Enkele tosai van Dainichi

Tosai -01 van Momotaro en Dainichi

Tosai -02 van Momotaro

Mijn lieve karashigoi met nog enkele tosai van Momotaro.

Het was nog niet het einde van de dag want Patrick en zijn vrouw kwamen even kijken naar de formidabele tosai kohaku die groeit terwijl je er naar kijkt.

Zelf vond ik dat dit niet de geschikte tosai was voor hun, zodat overgegaan werd tot de aankoop van een sanke van Momotaro met een geweldige toekomst voor zich.

Het was mijn duurste aankoop van de veiling, en deze zal einde van dit jaar hopelijk goed ontwikkeld zijn, met een gezegende lengte van ± 60 cm, waar ik eigenlijk niet aan twijfel.

De ontwikkelingspotentie bij Momotaro is bijzonder hoog op dit ogenblik, bijna een zekerheid, maar daar moet je altijd voorzichtig mee zijn. Spijtig dat de kosten om een tosai daar te laten doorgroeien zo hoog zijn momenteel.

En als kers op de taart kwam Johan nog beslag leggen op deze tosai van Momotaro die op korte tijd zomaar een groei van 4 cm heeft gemaakt. Van 39 op de veiling naar 43 hier in Arendonk…waar gaat het naartoe ?

Bovendien zal de inazuma achtige tekening nog gecharmeerd worden door een kata sumi vlek op de juiste plaats. Misschien nog niet goed zichtbaar, maar die komt er vast en zeker. Deze zal de koi zal vervolledigen tot een volwaardige sanke en geen kohaku met wat zwart. Spannend van voor naar achter….

Toch nog even de tijd nemen voor een filmpje dat mij opgestuurd werd door mijn vriend. Hij geniet iedere dag met volle teugen zijn fantastische vijver met koi die voor 90% door Interkoi werden aangekocht.

De liefde voor de koi spat er vanaf, en vergis je niet, de kleinste is een nieuwe aanwinst van 43 cm, maar de grootste is ondertussen 92 cm, namelijk de chagoi van Otsuka die Polleke destijds zelf had aangekocht bij de kweker. Als dit niet genieten is ! Het is het resultaat van verstandig investeren op langere termijn. De jongste koi is 10 maanden, de oudste aanwinst van Interkoi is volgens mijn 7 of 8 jaar.

Het was inderdaad zoals de titel zegt hard labeur, maar het leverde ook ontzettend plezierige uren, en het getetter van mijn metgezel Peter, deed de dag voorbijvliegen.

Wegens de Euregio show ben ik NIET OPEN dit weekend

Meer afbeeldingen

Hard labeur: afbeelding 1
Hard labeur: afbeelding 2
Hard labeur: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137