Op speciaal verzoek

Op speciaal verzoek

Er zijn snelle beslissers en er zijn twijfelaars. Kun je nog eens een filmpje maken van de kohaku, zodat ik haar nog eens goed kan bekijken aub ?

Natuurlijk doe ik dat, geen probleem. Het handelt zich in dit geval over een kohaku van Sakai.. Het was een kohaku die ik op het laatste nog toevoegde aan mijn verzameling op de opensales van Sakai.

Waarom als laatste ? Ze vertoonde een onregelmatige verkleuring op het hoofd, en ik kon niet uitmaken of dit zou blijven, of dit een gevolg was van de stress op dat moment.

Er is echter momenteel niet veel meer van te merken, integendeel, ze heeft een echt Sakai beni dat sterk aanwezig is op de koi, met een goed shiroji. Een stevige body met een Sakai uitstraling, wat wil je nog meer. Er is eigenlijk niet veel aan te merken op deze kohaku. Het is een kwestie van je houd ervan of je houd er niet van.

Persoonlijk vind ik het een betaalbare prijs voor een serieus gebouwde kohaku, en je moet al dankbaar zijn dat je een degelijke Sakai kan kopen. Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk verdict gaat zijn….

De koi in quarantaine doen het goed momenteel. De jumbo zwemmen al gemoedelijk rond, hebben voorlopig geen akkefietjes en iedereen die naar de vijver komt kijken is onder de indruk, dat in ieder geval. Het is ook niet makkelijk om telkens een serie zoals deze aan te schaffen.

Ondertussen kreeg ik ook een update van een nisai die begin dit jaar aangekocht werd als tosai. Vermoedelijk is deze minder bekend omdat ze niet te lang op de site heeft gestaan. Ik spotte toen nog 3 tosai bij Momotaro, waarvan 1 sanke, en een tancho showa die volgens mij bij de Rob zit.

Misschien herinnert je je dit filmpje nog van deze tosai showa die ik in december nog aankocht. Ze was toen 35 cm.

Ondertussen is ze uitgegroeid tot een fikse dame van 52 cm met toch een indringende uitstraling. Tosai kunnen je soms plezier brengen, maar dat is niet altijd het geval. Het is mooi om dit resultaat te kunnen zien.

De commentaar erbij was als volgt: December 2017 onder de titel mijn eerste aankoop. Sorry voor de kleine opname . Zeer tevreden over het resultaat van 35cm naar 52cm , het zogezegd venster boven het rechter oog gaat volledig ingevuld worden met sumi die het totaal tengoede gaat komen.. Het is altijd plezierig als klanten tevreden zijn…

Volgende week ga ik opnieuw naar Japan, speciaal voor tosai dit keer. Ik heb ondertussen in mijn gedachten alles op een rijtje gezet en ik ga me toch weer laten misleiden door de aankoop van tosai zoals vorige jaren. Dit wil niet zeggen dat ik misschien geen jumbo ga aankopen, maar dat kan ik vooraf niet zeggen.

Normaal heb ik geen planning, maar nu zit het volgende in mijn hoofd ! Ik wil 20 tosai van Taniguchi aankopen die ik wil laten doorgroeien naar jumbo tosai tot begin volgende jaar, net zoals ik al ieder jaar doe. Gewoonlijk zijn dit betaalbare ondernemingen voor veel klanten.

Ik heb hier al veel plezier en veel miserie mee gekend, maar het blijft een positief verhaal over de hele lijn, en veel mensen hebben er prachtige koi aan overgehouden. Taniguchi blijft in mijn ogen een kweker met inhoud die aan zijn imago moet werken. Geef de man echter de tijd….

Ik ga wel proberen om een zo hoog mogelijke kwaliteit aan te kopen, als de prijs het toelaat. Hiervoor zal ik sterke argumenten moeten aanhalen, en zoveel mogelijk charme moeten gebruiken…

Als 2de ga ik de Momotaro veiling bijwonen die vooral tosai zal aanbieden. Het is voor mij in dit geval een moeilijk iets. De normale kweek van dit jaar is volledig verloren gegaan tijdens de zware overstromingen, en ze zijn opnieuw moeten beginnen te kweken.

Normaal geen probleem, want het is zo gefixt, maar ze hebben dit pas kunnen doen na de storm en dat was begin juni als ik me niet vergis. De tosai zijn dan momenteel maar 5 maanden, en ik zou ze dan pas inschatten tussen de 25 en 32 cm.

De vraag is dan of ze al kunnen gesext worden of dat ze verkocht worden als ongesext. Het blijft dus afwachten wat het verdict zal worden. Het is een beetje afwachten wanneer ze op de website worden geplaatst, dit moet deze week gebeuren.

Of ik zelf tosai ga inkopen voor de verkoop wil ik vermijden. Ik was van plan enkel op order een bod te doen, zodat ik zelf niet weer moet investeren om misschien te verkopen. Ik heb dit jaar al te veel zelf aangekocht.

Als 3de staat Matsue op het programma, en dat is een onbekende faktor. Ik wil eerst de resultaten zien van de koi die ik dit jaar heb aangekocht en even proeven wat er eventueel nog kan. Bij Takigawa zwemt ook nog een serieuze kohaku rond, maar vermits er overal is te kennen gegeven dat de groei minimaal is, zijn mijn verwachtingen minder hoog gestemd. We zullen zien…

De 4de reis dit jaar is er vooral op gericht om alle azukari voor de klanten of film vast te leggen, en zo weinig mogelijk aan te kopen, tenzij jullie me kunnen overtuigen om andere beslissingen te nemen, laat je commentaar maar los….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240