Lekkere ouderwetse zaterdagen

Lekkere ouderwetse zaterdagen

Het is moeilijk om nieuws te schrijven als er niets gebeurd. Als er echter veel volk komt, dan kan je je verwachten aan een boel filmpjes die natuurlijk gemaakt werden.

Helaas heb ik niet alles kunnen filmen, want Ben was met een heleboel klanten binnen bezig en ik moest buiten zijn om nieuwe klanten van antwoord te kunnen dienen. Reden te over om veel filmmateriaal te laten zien.

Het was nog eens zoals in de goede oude tijden. Mensen kwamen om naar koi te kijken en te kiezen, dat gebeurd in de huidige maatschappij minder en minder en is in mijn ogen een verlies van gezelligheid.

Wat is er mooier dan een koi in een bowl te zetten en rustig te bekijken. Gewoonlijk is het hier alleen s’zaterdags dat de koi gebowld worden, en de koi offeren zich graag op, want ze weten dat ze dan een ganse week rust krijgen. Ze hebben dat er wel voor over….

De maatschappij is de laatste 10 jaar wat koi aankopen betreft veranderd in een FB maatschappij waar onbetaalbaar mooie koi gepresenteerd worden juist of men deze dagelijks overal kan kopen….mis poes…

Mijn eerste klant kwam trouwens van Bergen of Mons, het zuiden van België met de fantasierijke naam Gianluigi. Zijn standpunt was duidelijk, hij wilde geen onbetaalbare koi aankopen, maar werd aangetrokken door mijn aanbod van onlangs, over de 500 euro vijver, of de vijver waar nog 28 koi inzaten en je kan kiezen uit goede koi voor 500 euro voor de eerste, 450 euro voor de 2de enz.

Het is een keuze die ik tegen mijn zin moest maken om koi die niet verkozen werden alsnog aan de man te brengen. Het is een pure verliespost, maar je moet het erbij nemen. Er zitten trouwens nog hele goede koi tussen als je de filmpjes zo dadelijk zult bekijken.

Ziehier een overzicht van een samengestelde bowl met koi tussen de 45 en 55 cm. Tenslotte koos Gianluigi voor de vrouwelijke kohaku en een showa die nog niet aan het einde van zijn latijn is.

Ondertussen hadden we besloten om alle vijvers te controleren op parasieten. De weerstomstandigheden zijn verwarrend en vervelend voor de koi die buiten zwemmen. De mensen denken er meestal niet bij na, maar na een lange droogte komen er bij plotselinge regenval veel stoffen in het water waar de koi gevoelig aan zijn.

Bovendien is er sprake van veel pollen in de lucht, en het zijn allemaal omstandigheden die het gedrag van de koi kunnen beïnvloeden. We krijgen dan ook regelmatig vragen over het gedrag van koi met plotselinge uitslag van witte puntjes, zorgelijk apatisch gedrag in de vijver dat vermoedelijk veel te maken heeft met de weersomstandigheden.

Bovendien zijn de nieuwe koi 10 dagen binnen en dat is gewoonlijk het moment dat er een afstrijkje moet gemaakt worden. Het is een onderdeel van het quarantaine ritueel.

Tegelijkertijd kan ik enkele filmpjes maken van koi die ik nog eens extra wil bekijken omdat ze de moeite zijn om aan te bieden. Zo ook met deze ginrin benigoi en showa. Beiden bijna 60 cm en de moeite om eventjes in het zonnetje te zetten.

Terwijl we bezig waren kwamen Dave en Dimitri aangereden want ze wilden een test doen. Hun doel was om uit de 500 euro vijver een gele of een showa te kopen die nog kon ontwikkelen.

Ik begrijp dan wat ik moet laten zien, want over het algemeen kiest men toch de afgewerkte showa, dus die zet ik als eerste in de bowl, samen met nog wat “gele”.

Dan komt Ben aan bod, want die kan het stukken beter uitleggen dan ik. Hij probeert dan aan de klanten uit te leggen hoe wij over koi kopen en ontwikkelen denken, en laten de klant uiteindelijk de keuze maken.

Uiteindelijk werd een conscensus bereikt door een afgewerkte showa en een showa met mogelijke toekomst gekozen. Een leerrijk duo, en beiden hebben het in zich om naar 65-70 cm door te groeien gekozen. De toekomst zal het uitwijzen. Wij gaan automatisch voor de niet afgewerkte showa…

De overblijvers dit jaar maken mijn dag nog altijd goed. Ik ben van plan om deze rustig te laten doorgroeien naar 75 cm in de loop van volgend jaar. Het is puur genot om deze te bekijken.

De koi van vijver 7 even onder de loupe, de kieuwen bekijken en een afstrijkje nemen. Jonge Momotaro showa en een prachtige sanke, wat wil je nog meer. Dit is den beste zei Rudolf, en wat moet je er dan nog aan toevoegen...

Deze showa wil ik zelf nog eens heel graag zien, want die doet me heel veel denken aan de senior tategoi van dit jaar. waar ik nog steeds van kan genieten en die mogelijk in de toekomst nog eens te voorschijn komt…

Nieuwe klanten zijn nodig en Ingo had besloten om een kijkje te komen nemen. Hij was duidelijk gefascineerd door de sandan kohaku van Matsue. Nu veel verkeerd is daar niet over te vertellen natuurlijk. Helaas werd er nog niet tot een aankoop over gegaan, maar wat niet is kan nog komen !

Het sakai duo even controleren. Ik moet constateren dat deze een goede beurt hebben gemaakt tijdens de quarantaine. Het beni van de kohaku straalt, blinkt en doet je watertanden. De sanke is al mooi opgeklaard maar zal binnen enkele jaren stralen. Wie de beste van de 2 wordt is nog een vraagteken, maar zoals altijd zal ieder zijn eigen voorkeur hebben.

De machtige kohaku van 80 cm had zich beschadigd tijdens het transport, een vervelend iets… Ik had deze graag ingezet tijdens een show volgend jaar, maar ik denk dat ze niet tijdig klaar zal zien. Na behandeling viel de beschadiging goed mee te vallen, en ik vermoed dat het sneller in orde zal zijn dan verwacht.

Nummerke 3 is mijn naam en die doe ik alle eer aan. Het is een moderne showa die echt tot de verbeelding blijft spreken, en hoe langer ik deze zie, hoe meer verliefd ik word. De kwaliteit spat er vanaf, en vooral de toekomst biedt zich hier nog aan. Ze blijft me bekoren…

Ik dacht dat het de laatste kohaku was die moest opgehaald worden dit jaar, maar ik heb me vergist. Ik telde even de koi in de vijver en ik zag er nog 5 rondzwemmen. Eentje te veel. Er zit nog een sanke in die moet opgehaald worden, maar Ben werkt 6 weken in het buitenland en is dan 6 weken thuis. Het zal dus na 15 november worden eer de laatste opgehaald wordt.

Voor diegenen die graag veel filmpjes zien, zullen vandaag wel aan hun trekken komen. Het is in ieder geval een uitgebreide update. Het was trouwens een bijzonder gezellige middag met veel enthousiaste klanten.

Nog even melden dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur en dat volgende week zaterdag de laatste dag open is vooraleer ik naar Japan vertrek. Maak van de gelegenheid gebruik om naar deze machtige selectie te komen kijken….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240